PDA

توجه ! این یک نسخه آرشیو شده میباشد و در این حالت شما عکسی را مشاهده نمیکنید برای مشاهده کامل متن و عکسها بر روی لینک مقابل کلیک کنید : مقایسه جوملا با سایر سیستم های مدیریت محتوا

mpspace
05-30-2011, 02:31 PM
در این بخش از کسانی که تجربه ی استفاده از جوملا و سایر سیستم های محتواساز را داشته اند (مخصوصاً سیستم های محتواساز فارسی از جمله: جوملا، مامبو، اس ام اف (smf)، وُرد پرس و...) در خواست می کنم تا تجربه ها و دانسته های خود را در مورد جوملا و همچنین سایر سیستم ها ترجیحاً با یک دیدگاه مقایسه ای در اختیار تازه کاران و کسانی که می خواهند برای اولین بار از این سیستم ها استفاده کنند، قرار دهند.

مثلاً بگویید دلیل برتری جوملا نسبت به مامبو، داشتن فلان چیز است.
یا وُردپرس در فلان موضوع نسبت به جوملا کامل تر است.
و ...

اگر که اعضای فعال یا مدیران، یک مقایسه کلی در این موارد ارائه کنند، واقعاً مَحشر می شود.

ممنون از همه! ;)

ضمناً اگر به این موضوع در جای دیگری از انجمن پرداخته شده است، به اطلاعم برسانید!

مهدی.
05-30-2011, 02:38 PM
سلام

دوست گرامی نمیشه گفت کدوم برتر از دیگری هست ! هر کدام در جای خودش کاربرد داره و ... ! اول به نظرم بهتره اطلاعات خودتون رو کامل کنید و بعد سوال و نظرسنجی رو مطرح نمایید !!! هرچند قبلاً بارها این سوال مطرح شده و ما پاسخ دادیم !!!

هیچکس تنهاتر از خدا نیست

sahama
05-30-2011, 02:41 PM
دوست عزیز در این بین دوتا از گزینه ها شاید گذاشتن نداشتند
اول smf که فروم سازه وسیستم مدیریت محتوا نیست وکارش با بقیه متفاوته و قابل مقایسه نیستند
دومی هم که مامبو است چون جوملا از مامبو مشتق شده و توسعه داده شده به عبارتی مامبو نسخه قدیمی جوملا است بنابر این مسلما جوملا امکانات قوی تری نسبت به اون داره
پس مقایسه می شه بین وردپرس 3.1 و جوملا 1.6 که در این رابطه هم مطالب زیادی در اینترنت موجوده و کافیه جستجو کنید

mpspace
05-30-2011, 02:43 PM
من برای این که اطلاعاتم کامل بشه این سوال رو پرسیدم، ضمناً اگه قبلاً به این موضوع پرداخته شده، آدرس پست رو بدین تا این پست رو حذف کنم.
هم چنین اگه لینک های مفیدی در این رابطه دارین، همین جا بنویسین.
در جواب این که می گین هر کدوم در جای خاص خودش کاربرد داره، هدف من هم همینه که بدونم هر کدوم کجا کاربرد دارن و به درد چه کسایی می خورن.

ممنون از توجه شما!

hamidy
05-30-2011, 06:06 PM
سلام

اینجا انجمن تخصصی پشتیبانی از جوملا ، مامبو و smf هست.
شما با جستجو در اینترنت بهتر می تونید به پاسخ سوال خودتون برسید.

در پناه حق

knight-rak
06-01-2011, 04:24 PM
با اجازه مدیران
mpspace " دوست عزیز به نظر من باز هم این گزینه های شما اشتباه هستش " sahama " ایشون فرمودند که smf رو حذف کن و مامبو رو که من کاملا موافقم چون اولی که اصلا ربط نداره دومی هم که با جوملا هسته یکی داره و تازه جوملا ارتقا یافته اونه | به نظر من گزینه آخر وردپرس هم باید حذف بشه چون یه یه سیستم بلاگ هستش نه CMS شما باید گزینه های مثل دروپال - دیتالایف - یا اصلا همین نیوک رو میزاشتید که بشه با هم مقایسه کرد
اما نظر شخصیم :
از اسم جوملا خوشم میاد خیلی بیشتر از باقی cms ها - جوملا کامله ولی یه بدی که داره اونم واسه کسایی که نمیخوان واسه زحمت دیگران پولی بدن و یا اینکه خودشون زحمت بکشن اینه که تمامی قابلیت های کاربردی که اکثرا ازش استفاده میکنن رو به صورت رایگان نداره و واسش باید به عنوان پلاگین پول بدید
هسته خیلی قوی داره - امنیتش زیاده - پشتیبانیش خیلی قوی هستش - انعطاف پذیری زیادی داره - قابلیت هایی داره که باقی سیستم ها تازه دارن کم کم از جوملا کپی میکنن
مثلا نیوک نسخه آخرش که تیم پشتیبان فارسیش تولید کرد جدا از نسخه سایت اصلی چون ازش استفاده کردم میگم واقعا خسته نباشن خیلی زحمت کشیدن تا خودشون مستقل همچین چیزی رو تولید کنن ولی اگر خوب ببینید هر روز دارن یجاییش رو جمع میکنن ولی جوملا با تمام مشکل که 100 و خورده ای بود با یه پک آپگرید سریع همه رو رفع کرد و تموم
اگر میخواین یه سایت حرفه ای با قابلیت زیاد و امنیت بالا داشته باشید من جوملا رو پیشنهاد میکنم بخصوص واسه شرکت ها
ولی اگر میخوایت سایت تفریحی دانلود چیزای ساده و موزیک بزنید مثل خیلی ها از نیوک استفاده کنید چون انجمن هم رایگان بهتون میدن که نسبتا با هم ست شده هست

هرچند این انجمن رو با جوملا اگر ست کنی خیلی بهتر از آب در میاد
نیوک سوال زیاد داره و همه چیزش پیداست ولی توی جوملا هنوز خیلی چیزا وجود داره که اصلا کاربردشون رو بخاطر جستجو نکردن نمیدونیم چون جوملا رو خوب نمیشناسیم ازش زیاد استفاده نمیکنیم چون در نگاه اول اون همه گزینه دسته بندی شده و بیش از حد مرتب برامون خیلی سنگینه
بازم تصمیم نهایی با خود شماست اینا قسمتی از نظرات شخصی من بود

موفق باشید ....

iRo.ubukan
06-01-2011, 05:44 PM
knight-rak عزیز واقعا عالی بود برای منم که مدت زیادی نیست کار با جوملا رو شروع کردم خیلی جالب بود. :thanks:
تا الان اگه بین جوملا و cmsهای دیگه شک داشتم با توضیحات شما قانع شدم که جوملا از هر جهت کامل و قابل اطمینان هست.
سپاس

mpspace
06-02-2011, 12:08 PM
من سوالم به این صورت اصلاح می کنم:
جوملا را با سیستم های مدیریت محتوای فارسی زیر مقایسه کنید و مزیت ها و معایب آن را ذکر کنید:
دروپال
نیوک
زوپس
دیتا لایف انجین
قابل توجه کاربران تازه کار: این چهار سیستم مدیریت محتوا از معروف ترین و پرکاربرد ترین سیستم ها در کنار جوملا هستند، به همین دلیل از ذکر نام سایر سیستم های مدیریت محتوا خودداری شده است.(اگر می خواستم نام ببرم می توانستم شاید بیش از 100 سیستم مدیریت محتوا نام ببرم)

ترجیحاً مقایسه ی شما در زمینه های زیر باشد:
امنیت
کاربر پسند بودن و سهولت در استفاده
تنوع امکانات جانبی از جمله افزونه ها و قالب ها
و...

با وجود اشارات دوستان که فرموده بودند وُردپرس سیستم مدیریت محتوا نیست، اما به دلیل پر طرفدار بودن وردپرس، نظرات خود را درباره ی آن هم بنویسید.
هدف من از این نظر سنجی، متمرکز شدن اطلاعات مربوط به این سیستم های مدیریت محتوا است تا دسترسی کاربران تازه کار به این اطلاعات افزایش یابد و از جستجو در وب آسوده شوند.

torghoundy
06-02-2011, 12:33 PM
سلام
دو سایت معرفی می کنم که توضیحات کامل و مقایسات رو در خود دارا هست و می تونه جای این بحث دوستان رو بگیره:
<b><font color=red>فقط کاربران عضو انجمن می توانند لینک ها را مشاهده کنند</font></b>
<b><font color=red>فقط کاربران عضو انجمن می توانند لینک ها را مشاهده کنند</font></b>

mpspace
06-02-2011, 12:34 PM
دوست عزیز در این بین دوتا از گزینه ها شاید گذاشتن نداشتند
اول smf که فروم سازه وسیستم مدیریت محتوا نیست وکارش با بقیه متفاوته و قابل مقایسه نیستند
دومی هم که مامبو است چون جوملا از مامبو مشتق شده و توسعه داده شده به عبارتی مامبو نسخه قدیمی جوملا است بنابر این مسلما جوملا امکانات قوی تری نسبت به اون داره
پس مقایسه می شه بین وردپرس 3.1 و جوملا 1.6 که در این رابطه هم مطالب زیادی در اینترنت موجوده و کافیه جستجو کنید

ببخشید که این رو می پرسم. ولی اگه جوملا از مامبو بهتره پس چه لزومی داره که مامبو الان وجود داشته باشه (حتی در همین انجمن) و اگه مامبو بهتره چرا شما جوملا رو فارسی کردین و ارائه می دین، به جای توسعه دادن جوملا ، مامبو رو بهینه سازی کنید.
و اگه هر کدوم تو یه زمینه ای از اون یکی بهتره پس چرا به نظر سنجی که من ایجاد کردم اعتراض می کنید.

آخه من خودم تو همین انجمن مطالب ضد و نقیضی در مورد جوملا و مامبو از طرف مدیران خوندم. (یکی میگه جوملا بهتره، یکی میگه مامبو بهتره)

به هر حال ممنون!

mpspace
06-02-2011, 12:40 PM
سلام
دو سایت معرفی می کنم که توضیحات کامل و مقایسات رو در خود دارا هست و می تونه جای این بحث دوستان رو بگیره:
ممنون از این که سایت معرفی کردی، من هم همینو می خواستم.
اما کاش یه لینک دقیق تر معرفی می کردی تا سر در گم نشیم.
یکی از سایت ها هم که انگلیسیه، من و امثال من هم که سواد درست و حسابی نداریم.
به هر حال ممنون!

torghoundy
06-02-2011, 12:57 PM
سلام
دوست عزیز همونطور که گفته شد ، مامبو قبل از جوملا بوجود اومده و اگر در انجمن جستجو کرده باشید بحث های زیادی هست در این مورد ، پس از مدتی بعضی از گسترش دهندگان مامبو جدا شدند و جوملا رو بوجود آوردند ، این یعنی گسترش دهندگان جوملا همان گسترش دهندگان مامبو هستند ، جوملا 1 و مامبو خیلی به هم نزدیک هستند ، مدت زیادی از آخرین نسخه مامبو میگذره ، و انتظار نمیره نسخه دیگری منتشر بشه ، اما در طول این مدت جوملا پیشرفت های زیادی کرده ، که به راحتی قابل مشاهده هست ، و اگر باز هم کمی اطلاعات داشته باشید می بینید که حتی سوالات انجمن هم بیشتر در مورد جوملا هست تا مامبو و برای کاربران شروع با جوملا خیلی ساده تر هست ، چرا که اکثراً به افزونه ها و قالب های متعدد احتیاج دارند (در صورتی که بین جوملا و مامبو فقط جوملای تعداد بالایی از افزونه ها رو داره ) ، اما این دلیل نمیشه که دیگه از مامبو پشتیبانی نشه!
امید وارم این براتون غیر منطقی نباشه که میشه از جوملا و مامبو در کنار هم پشتیبانی کرد ، چرا که دلیل نمیشه که مثلاً اگه وردپرس امکانات بیشتری نسبت به موبل تایپ داشته باشه ، همه کاربران موبل تایپ رو رها کنند و برن سراغ ورد پرس و تیم موبل تایپ هم جمع کنه و بگه ورد پرس که هست دیگه لزومی نیست ما باشیم.
همونطور که قبلاً هم گفته شد شما امکانات هر سیستم رو بررسی کنید و نظر به امکاناتی که هر سیستم داره سیستم مورد نظر خودتون رو انتخاب کنید ، و باز هم میگم هر سیستم ویژگی های خاص خودش رو داره!
به پست اولتون دقت کنید ، شما وردپرس و اس ام اف رو هم در رده جوملا و مامبو قرار دادید ، این یعنی شما اطلاعاتی در مورد انجمن ساز ها و سیستم های مختلف ندارید ، طبق گفته مهدی عزیز اطلاعات خودتون رو تکمیل کنید، به راحتی اونوقت می تونید مقایسه هم بکنید، از اون سایت هایی هم که معرفی کردم استفاده های زیادی می تونید بکنید، همچنین بحث هایی زیادی که در انجمن قبلاً انجام شده.
موفق باشید.

torghoundy
06-02-2011, 01:00 PM
ممنون از این که سایت معرفی کردی، من هم همینو می خواستم.
اما کاش یه لینک دقیق تر معرفی می کردی تا سر در گم نشیم.
یکی از سایت ها هم که انگلیسیه، من و امثال من هم که سواد درست و حسابی نداریم.
به هر حال ممنون!

سلام
دیگه از این لینک دقیق تر نمیشه دوست عزیز.
سایت اول تمامی اطلاعات مورد نیاز رو داره ، همچنین خودش نظر سنجی داره و می تونید بررسی کنید کدوم سیستم رای بیشتری بده و محبوب تر هست و در مورد اینکه انگلیسی هست دیگه کاری از دست من برنمیاد!

مهدی.
06-02-2011, 04:58 PM
نمیدونم چرا ولی بد نیست که بدونید !

سیستمهایی نظیر مادایکس قدرت بالایی دارند ! که متأسفانه مورد توجه شما نیستند !! شاید گاهی لازم باشه شما در یک سایت سیستمهای خبری داشته باشید و نیازمند یک سایت با امکاناتی نظیر سیستم تابناک ! خوب اونموقع شما یا باید سیمپل ماشین یا مادایکس رو برای خودتون استفاده کنید !

گاهی شما نیازمند یک سیستم سبک و شبیه وبلاگ دهی هستید که بتونید با وب کم هم سایت خودتون رو آپدیت کنید و تصویر خودتون رو به محض رکورد کردن در سایت قرار بدید ! یا اینکه ... میتونید از جاوز استفاده کنید !

گاهی شما لازم دارید یک سایت با امکانات مدیریتی بالا داشته باشید از جوملا استفاده میکنید !

یک زمانی هم احتیاج دارید که سایتی ایجاد کنید سیستم وبلاگ دهی داده بشه باهاش از وورپرس استفاده میکنید !

یک زمانی هست شما تخصص کافی دارید و دانش نسبی به کدنویسی دارید و نیازمند سیستمی هستید که کمترین زمان رو صرف کنید خوب از دیتالایف استفاده میکنید !!

یک زمانی هم هست که نیازمند یک سیستم سی آر ام (مدیریت تجاری) هستید از اورج سی آر ام استفاده میکنید !

گاهی هم ممکن هست یک سیستم آموزشی راه بندازید از مودل استفاده کنید !

من فقط بین این همه سیستم هیچوقت نیوک رو بهش اعتقادی نداشتم و بهش اعتقادی ندارم ! چون واقعاً سیستم بیخودی هست به نظر من !!!! خوب ممکن هست از نظر یکی دیگه نیوک عالی باشه ! در صوذتی که من حتی حاضر نیستم 10 دقیقه در مدیریت نیوک باشم ! چه برسه سایتی رو باهاش راه بندازم !

یک زمانی هم هست ما اصلاً نیازی به هیچ مدیریت محتوایی نداریم و کافیه یک سایت رو استاتیک ایجاد کنیم !

یک زمانی هم هست شما نیاز به ایجاد یک داکیومنت آزاد مثل ویکیپدیا دارید خوب درسته با جوملا هم میشه ! ولی اگر نیاز به امکانات جوملا نباشه بهتره که ویکی مدیا استفاده کنید !

کلاً شما باید طبق نیازتون انتخاب کنید ! جوملا به شما میتونه هر امکانی رو بده ولی باید ببینید آیا واقعاً به امکانات جوملا احتیاج دارید یا نه !؟ آیا با سیستم دیگر راحت تر به جواب میرسید ؟ آیا بهتر هست یا خیر ؟
به هر حال اینکه ما بیاییم بگیم کدوم بهتره اشتباهه !

اینکه شما بگید در ایران کدوم شهر بهتره هم غلطه ! مثلاً اصفحان رو بیایید با تبریز و شیراز مقایسه کنید !!! هرجا خصوصیات خودش رو داره و ... .

بطور کلی بهتره شما با مطالعه و تصمیم به جواب برسید نه اینکه از دیگران بپرسید کدوم بهتره ! این جوابش سلیقه ای هست بین برخی کاربران و نمیتونه به شما کمک کنه !

البته در نظر شخصیم هست سایتی به این منظور و راهنمایی به همه ایجاد کنیم که متأسفانه برخی از پشتیبانان سیستمهای مختلف همکاری لازم رو ندارن و تمایلی به همکاری در این مورد را ندارند که جای تأمل دارد !!!

هیچکس تنهاتر از خدا نیست

mpspace
06-03-2011, 11:14 AM
از مهدی. ممنونم که یه توضیح جامع داد، من که واقعاً استفاده کردم.

من منظور شما رو از همون ابتدا متوجه شدم، منظور من هم این نبود که یه نفر پیدا بشه و بگه "فلان سیستم از هر نظر بهتره و همه باید با این سیستم مدیریت محتوا سایت یا وبلاگ خودشون رو بسازن!". من فقط می خواستم که دوستان حاضر در انجمن (مثل شما) به طور مختصر و مفید بگن که هر کدوم از این سیستم های مدیریت محتوا تو چه زمینه ای کاربرد دارند و برای چه اهدافی و برای استفاده ی چه اشخاصی طراحی شدند.

البته من هم اعتقاد دارم که هر کس باید خودش متناسب با اون هدفی که داره، درباره ی سیستم مدیریت محتوای مناسب مطالعه و جستجو کُنه. ولی اگه یه کسی برای اولین بار وارد این انجمن بشه، این مطالبی که دوستان تا به حال نوشتند خیلی میتونه براش مفید باشه. چون معمولاً یه تازه کار مثل من حوصله نداره که یک مقاله ی طولانی رو که این سیستم ها رو به طور مفصّل با هم مقایسه کرده بخونه.

در ضمن از torghoundy هم تشکر می کنم.

امیدوارم تا الان از گفته های من ناراحت یا عصبانی نشده باشید. ولی خواهش می کنم به جای جبهه گرفت در مقابل سوالات من، یه خورده همراهی کنید تا این موضوع کامل بشه و برای کسی که این موضوع رو برای اولین بار می خونه، هیچ سوالی باقی نَمونه.

این رو هم باید بگم که تازه کار بودن هرکس تو یه موضوع، ربطی به سایر تخصص های اون فرد نداره، مثلاً یه نفر که کدنویس خوبیه و تو کدنویسی رودست نداره و حتی چند تا سایت حرفه ای رو بدون استفاده از این محتواساز های رایج طراحی کرده، ممکنه تو ساختن یه وبلاگ ساده تو بلاگفا یه تازه کار محسوب بشه.

منظورم اینه که مهارت های جانبی مثل ساختن وبلاگ یا طراحی سایت به کمک جوملا یا استفاده از یه گوشی تلفن همراه، با چند روز یا حداکثر چند هفته تمرین به دست میاد اما هدف من اینه که چنین فردی با خوندن مطالب چنین انجمنی در کمترین زمان ممکن این مهارت رو به دست بیاره.

درباره آخرین مطلبی که مهدی. مطرح کرد باید بگم که این اخلاق ایرانی ها است (شاید هم جدیداً اخلاق ما ایرانی ها این طوری شده) که رغبتی به همکاری با همدیگه نداریم. اگه یه ذره حسّ همکاری داشتیم شاید الان مات و مبهوت کشورهایی مثل آمریکا و چین و روسیه و ... نبودیم.
اگه یه ذره مسلمان (به معنای واقعی) بودیم وضعمون این نمی شد.

از این که بحث رو به حاشیه کشیدم معذرت می خوام ولی لازم دونستم که این رو بگم (ته دلم گیر کرده بود)!
باز هم از همه ممنونم!

mpspace
06-03-2011, 12:53 PM
من هدفم رو از شروع این موضوع در نوشته های قبلی گفتم.
بنا بر این از مدیران و اعضا خواهش می کنم که از تکرار موارد زیر خودداری کنند:
۱- من خودم اعتراف می کنم که اطلاعات کمی در مورد جوملا و سایر سیستم های مدیریت محتوا دارم (حتی هنوز اقدام به طراحی سایت نکردم و محیط کاربری جوملا رو ندیدم!) البته سعی می کنم اطلاعاتم رو کامل کنم.
۲- من در ابتدای این موضوع، به دلیل اطلاعات ناقص "اس ام اف" رو یک سیستم مدیریت محتوا اتلاق کردم اما پس از چند دقیقه پشیمان شدم. چون نمی توانستم این موضوع و نظرسنجی آن را اصلاح یا حذف کنم، پس از تذکرات دوستان اصلاحیه ای را نوشتم. بنابراین از اعضا در خواست دارم که اصلاحیه را معیار پاسخ های خود قرار دهند.
۳- من فقط نمی خوام که اطلاعات خودم رو کامل کنم، بلکه می خوام کسانی هم که بعدها این موضوع رو می خونن اطلاعات کاملی به دست بیارن.

mpspace
06-03-2011, 01:23 PM
از اونجایی که دیدم اکثر دوستان منظور من رو به طور دقیق متوجه نشدند، سوالاتی که تا الان برای خودم مطرح شده رو می گم تا مطلعین با ذکر دلیل جواب بدهند:
۱- این درسته که امنیت مامبو از جوملا بیشتره؟
۲- کدوم سیستم محتوا ساز امکانات رایگان بیشتری داره؟
۳- اگر بخواهیم یک انجمن (شبیه به همین انجمن) بسازیم، کدوم سیستم مدیریت محتوا امکانات رایگان بیشتری در این مورد داره؟
۴- در کل، کدوم سیستم مدیریت محتوا رایگانتره؟
۵- در زمینه ساخت وبلاگ، سیستمی کامل تر و بهتر از وردپرس وجود داره؟

مهدی.
06-03-2011, 02:51 PM
1. امنیت جوملا و مامبو الان در یک حد شده ! ولی در زمانی مامبو قویتر از جوملا از نظر امنیتی بود. هرچند هنوزم که هنوزه در مامبوی نسخه آخر باگ امنیتی خاصی که بتونه مشکل پیش بیاره نیست !
2.جوملا !
3.اگر منظورتون سیستم مدیریت محتوا هست ! جوملا ! چون با یک کامپوننت کوننا میتونید در کنار سایت یک انجمن داشته باشید !
4.اگر همیشه به فکر رایگان هستید پس کلاً این موضوع رو تعطیل کنید بره !! خیلی موارد هست که نمیتونه رایگان باشه ! ولی جوملا برای هر موردی سیستم رایگان داره و باید با دانش خودتون اونرو ویرایش کنید تا به دلخواه برسید.
5.جاوز - جوملا - ووردپرس - مادایکس - مید سیمپل - زوپس - مامبو سیستمهایی هستند که میشه باهاشون وبلاگ راه اندازی کرد ! ولی ووردپرس بومی تر هست.

ولی چیزی که مثل روز برامون مشخصه اینه که بعد از تمام شدن این تاپیک دوباره یک نفر دیگه این سوال رو مطرح خواهد کرد و هرچقدر بهش بگیم برو اون تاپیک رو بخونئ نمیره و انتظار داره بهش جواب بدیم در همون تاپیک ! این مورد همیشه بود و هست و خواهد بود ! پس ما نه ناراحت میشیم و نه خسته ! چون به این مورد عادت داریم !

هیچکس تنهاتر از خدا نیست

mpspace
06-03-2011, 08:07 PM
من به دنبال رایگان نیستم، اما قبول کنید که یه تازه کار مثل من نمیتونه ریسک بکنه و واسه سایتی که نمی دونه چی می خواد از آب در بیاد، پول خرج کنه. چون ممکنه یه هکر بیکار و ازخدا بی خبر، بیاد و برای تفریح، سایت شما رو هک کنه.

مهدی.
06-03-2011, 08:22 PM
چه جالب !

جهت اطلاع !

شما میتونید از بکاپ استفاده کنید که یه انسان به قول شما بی کار و از خدا بی خبر شما رو اگر هک کرد بتونید برگردید به حالت قبل از هک شدنتون !

به هر حال فکر میکنم دیگه شما به جوابتون رسیده باشید. خارج شدن از این بحث هم درست نیست. اگر مشکلی بود باز هم بیان کنید. در خدمتتون خواهیم بود.

هیچکس تنهاتر از خدا نیست

mpspace
06-03-2011, 08:50 PM
با اینکه تصمیم قطعی گرفته بودم که کارم رو با جوملا شروع کنم و حتی برای اتمام حجت با خودم به سایت php.opensourcecms.com رفتم و دیدم که جوملا ۱.۶ به عنوان بهترین سیستم مدیریت محتوا بالاترین امتیاز رو گرفته، ولی بعد از اینکه به انجمن های فارسی مربوط به ورد پرس و دروپال رفتم مردد شدم مخصوصا در مورد دروپال. دلایل تردید من عبارتند از:
۱- با وجود توضیحات دوستان در این انجمن که گفته بودند وردپرس سیستم مدیریت محتوا نیست، اما در انجمن وردپرس فارسی چنان با آب و تاب از اون تعریف کرده بودند که من تصور کردم که با ورد پرس حتی میشه سایت سازمان های بزرگ امنیتی رو طراحی کرد!!!
۲- در انجمن وردپرس گفته بودند که اگه امکانات جانبی وردپرس رو نصب کنید، از جوملا هم بهتر میشه!!!
۳- و اما درباره ی دروپال که من رو خیلی مردد کرده، گفتند که:
امنیت دروپال از همه سیستم های مدیریت محتوا بیشتره و باگ های امنیتی جوملا خیلی زیاده!؟
امکانات دروپال (در مجموع نسخه های فارسی و انگلیسی) از همه ی سیستم های مدیریت محتوا بیشتره!؟
تنها دلیل برتری جوملا به دروپال اینه که مستندات فارسی جوملا بیشتره و انجمنش فعال تره!؟
سوالاتی که برای من ایجاد شد:
۴- اصلا احتمال اینکه یه سایت ساخته شده با جوملا هک بشه چقدره؟
۵- آیا استفاده از هاست های رایگان رو برای ساخت سایت به کمک جوملا مناسب می دونید؟
۶- برای ساخت سایتی که در اون کاربران تعامل بیشتری با مدیر داشته باشن و بتونن به راحتی نظرات خودشون رو برای مدیر سایت بفرستن و دانلود فایل های موجود در سایت برای کاربر آسون باشه و انجمن سایت فعال باشه و حتی کاربران برای سایت مطلب تهیه کنند و ...، کدوم سیستم مدیریت محتوا بهتره؟
۷- آیا خودمون می تونیم برای جوملا، افزونه یا قالب طراحی کنیم. برای این کار باید به کدوم زبان کدنویسی تسلط داشته باشیم؟
۸- با وجود اینکه آخرین نسخه ی مامبو مربوط به سال ۲۰۰۹ هستش، چرا امنیتش با جوملا که هر چند ماه اصلاح میشه برابری میکنه؟

مهدی.
06-03-2011, 09:19 PM
1.بنده نگفتم این مورد رو ! ولی ووردپرس برای سایتهایی شبیه بلاگ بهتره و امکاناتش اینچنین هست ! الان پی سی دانلود رفته سراغ ووردپرس بطور مثال ! پس مدیریت محتوا هست ! ووردپرس و جوملا هر دو میتونند یک سایت را مشابه هم داشته باشند ولی برخی امکانات رو متفاوت دارن و باید طبق نیاز انتخاب کرد !
2.خوب این موضوع کمی غیر عادلانه هست ! اگر افزونه های جوملا هم نصب کنید و به خوبی مدیریت کنید ووردپرس حرفی برای گفتن نداره در اون صورت ! ولی من باز هم حرف خودم رو میزنمو هر چیزی باید سر جای خودش استفاده بشه !
3.دروپال سیستم قوی هست و کسی منکر این نیست. موضوع امنیتی هم جوملا طبق سیاستی که دارد سریعاً مشکلات امنیتی خود را برطرف میکند و ... . ولی توجه کنید سایتهای بزرگی از جوملا استفاده میکنند که نشان میدهد امنیت جوملا هم کمتر از بقیه نیست !
4.همون مقدار که بقیه سایتها احتمال هک دارن سایتهای جوملایی هم احتمال دارند ! موضوع امنیت یک موضوع نسبی هست و صرفاً به کدنویسی سیستم بر نمیگرده !! اینرو هر مدیر سایتی میدونه و بعید میدونم از یک حرفه ای چنین حرفی رو شنیده باشید !
5.هاستهای رایگان رو کلاً شخصاً رد میکنم ! چرا که مشکلاتی رو که پیشبینیش هم سخته رو نمیتونید بکنید ! هاستهای رایگان ممکن هستند هر روز یک مشکلی داشته باشند و سایت و زحمت شما از بین بره. ضمن اینکه امنیت کمی دارند !
6.این سوال باز هم بر میگرده به اینکه شما بخواهید چگونه کار کنید ! جوملا میتونه اینکار رو انجام بده و مشکلی نداره ! بقیه سیستمها هم میتونن و مشکلی نیست ! ولی چگونگی کار مهمه که شما در این مورد تضیحی ندادید !
7.برای جوملا شما و هر کسی دیگه میتونه افزونه بنویسه ! به این منظور کافیست با api جوملا آشنا بشید و به زبانهای کدنویسی php , html تسلط کافی داشته باشید.
8.مامبو یک سیستم قدیمی هست و از نظر امنیتی کیفیت نسبتاً خوبی دارد و سالیان متوالی از بهترینها بوده ! جوملا در زمانی که از مامبو جدا شد سیاستی که پیش گرفت ارائه سیستم و حل مشکلات و باگها به مرور با گزارش کاربران بود که باعث پیشرفت چشمگیر جوملا هم خهمین مورد بود. جوملا از نظر امنیتی در اون زمان نسبت به مامبو ضعیف بود اما الان میتونم بگم با مامبو میتونه برابری کنه. هرچند الان مامبو پروژش هنوز بسته نشده و همچنین نسخه ای رو مدتهاست نداده ! مامبو همین الان هم مشکل امنیتی خاصی نداره و ... .

به هر حال شما باید نسبت به امکاناتی که نیاز دارید انتخاب کنید ! سایتهای معتبر بسیاری هستند که از جوملا استفاده میکنند و سایتهای بسیاری که از ووردپرس و همچنین بسیار سایتها از دروپال. من خودم شخصاً هم از جوملا و هم ووردپرس و هم دروپال و زوپس و مید سیمپل و ... استفاده میکنم ! دلیل نمیشه که نتونستم با جوملا به اون نیازها برسم ! بلکه دیدم سیستم دیگه ای به این کار بهتر میخوره و میتونه بهتر سرویسدهی کنه.

دوستانمون در تیمهای دیگه هم امیدوارم متعصبانه به چیزی اشاره نکنن و خیلی منصفانه مسائل رو بیان کنن. به هر حال از اینکه شما از جوملا استفاده کنید یا نه ما هیچ سودی نمیبریم و ضرری هم شامل حالمون نمیشه ! این انجمن صرفاً برای راهنمایی و کمک به ایرانیان و پارسی زبانان هست و غیر انتفاعی اداره میشود.

هیچکس تنهاتر از خدا نیست

mpspace
06-04-2011, 05:13 AM
از توضیحات کامل شما ممنونم، ولی با خوندن توضیحات شما یه سوال دیگه واسم پیش اومد که آیا میشه که بخش های مختلف سایت رو با سیستم های مدیریت محتوای مختلف طراحی کنیم؟
مثلاً اگه شما بخش اصلی سایت رو با جوملا طراحی کردین و حالا تصمیم گرفتی که یه بخش جدید به سایت اضافه کنی و هر چی تلاش می کنی نمی تونی انتظاراتت رو با جوملا برآورده کنی و میری سراغ یه سیستم مدیریت محتوای دیگه مثل وردپرس یا دروپال که میتونه انتظارات تو رو برآورده کنه.
می خواستم بدونم که اگه میشه چنین کاری کرد، آیا به یکدست و یکپارچه بودن سایت مخصوصاً از لحاظ ظاهر لطمه نمیزنه؟
با توجه به اینکه گفتید اگه با api جوملا آشنا بشیم و به زبانهای کدنویسی php , html تسلط کافی داشته باشیم، خودمون می تونیم افزونه بسازیم، به نظر شما بهتره خودکفا بشیم و خودمون نیازهامون برطرف کنیم یا اینکه همیشه وقتی به مشکلی برخورد کردیم، به دنبال یه سیستم مدیریت محتوای جدید برای کارمون بگردیم؟

نمی دونم تو این انجمن بخش خاصی واسه آموزش ساخت افزونه وجود داره یا نه، اما اگه وجود نداره، خیلی خوب میشه که یه بخش واسه آموزش php و ساخت افزونه برای جوملا ایجاد کنید.

از همکاری همه جانبه شما تا الان ممنونم.

مهدی.
06-04-2011, 09:15 AM
الان همین سایت !

جوملا - وی بی - فروشگاه ساز تجاری - ویکی مدیا رو استفاده میکنه ! برای قسمتهای مختلف !

یا بطور مثال سایتی نظیر made simple که خود یک سیستم مدیریت محتوا هست رو اگر ببینید سایتی دارد که هم از ویکی مدیا و هم از مای بی بی و هم سیستم خودش استفاده کرده و همگی طرحهای یکسان دارند و شاید اصلاً کسی نتونه متوجه بشه که این سایت از سیستمی به سیستم دیگه میره برای نمایش قسمتهای مختلف ! البته برای این سیستم مدیریت محتوا پلهای زیادی هست که در نوع خودش جالبه ! (بگذریم! بحثمون این نیست !)

طبیعتاً اگر بتونید کد بنویسید و کامپوننتی رو بوجود بیارید بهتره ! چه برای جوملا و چه برای ووردپرس !

برای اینکه کلاس برقرار بشه مورد خاصی فعلاً نیست. ولی عده ای از کاربران سایت در صدد هستند این قسمت را خودشان بوجود بیاورند و تیم جوملا فارسی هم هرگونه همکاری را با ایشان خواهد داشت.

همانطور که میدانید فرهنگ متن باز به همین موارد نیاز داره و باید فعالیت مردمی بیشتر از گسترش دهنده ها باشه ! چرا که همین گسترش دهنده ها مردم هستند و زیر نظر ارگان خاصی نیستند ! ولی متأسفانه هنوز فرهنگ متن باز در ایران بدرستی جا نیوفتاده و فقط مفت بودنش رو یادگرفتن !!!!! در صورتی که متن باز اصلاً معنای مفت نمیده ! (خود این هم بحث ما نیست ! بگذریم !!!)

هیچکس تنهاتر از خدا نیست

mpspace
06-04-2011, 10:58 AM
از سایر اعضای تازه وارد انجمن درخواست می کنم در این بحث شرکت کنند!
فقط یه سوال دیگه مونده که اگه جواب بدین دیگه خیالم راحت میشه:
من تصمیم ندارم که وقت زیادی برای طراحی سایت بذارم، بنابراین می خوام از سیستم مدیریت محتوایی استفاده کنم که
1- اکثر امکانات ضروری داخل هسته ی اون پیش بینی شده باشه و نیاز به نصب افزونه های زیادی نداشته باشه.
2- بر خلاف دروپال که وقتی برای اولین بار وارد محیط مدیریتی میشی از چیزی سر در نمیاری، یه محیط کاربر پسند داشته باشه که اکثر موارد ضروری دم دست باشه، و در کمترین زمان بشه وبسایت رو بِروز کرد.

آیا جوملا همون سیستم مدیریت محتواییه که من دنبالشم؟ یا اینکه ... .

همون طور که مهدی. قبلاً گفت:

به هر حال از اینکه شما از جوملا استفاده کنید یا نه ما هیچ سودی نمیبریم و ضرری هم شامل حالمون نمیشه ! این انجمن صرفاً برای راهنمایی و کمک به ایرانیان و پارسی زبانان هست و غیر انتفاعی اداره میشود.
من هم به این معتقدم و سوال های متعددم فقط برای راحت شدن خیال خودمه.

حالا چند تا سایت که تا حدی شک من رو برطرف کرد معرفی می کنم:
سایت اصلی جوملا:<b><font color=red>فقط کاربران عضو انجمن می توانند لینک ها را مشاهده کنند</font></b>
مستندات جوملا انگلیسی:<b><font color=red>فقط کاربران عضو انجمن می توانند لینک ها را مشاهده کنند</font></b>
یک سایت انگلیسی در مورد جوملا:<b><font color=red>فقط کاربران عضو انجمن می توانند لینک ها را مشاهده کنند</font></b>

و چند تا لینک دقیق تر:
مقایسه دروپال و جوملا:
مقایسه سیستم های مدیریت محتوا:
مقایسه وردپرس و جوملا:
مقایسه جوملا، دروپال و وردپرس:
مقایسه جوملا و وردپرس با نگاهی کارشناسانه تر:

در پایان از مدیران خواهش می کنم که نظرسنجی که من در ابتدا با اطلاعات غلط ایجاد کردم رو حذف کنن، چون اولاً گزینه های مناسبی نداشت و ثانیاً نظرسنجی در مورد سایر CMS ها در داخل انجمن جوملا کار عاقلانه ای نبود.

safajuy
06-04-2011, 01:44 PM
با سلام
من دوسال پيش مشكل شما رو داشتم و دنبال يه سيستم با ثبات ميگشتم كه بشه روش حساب باز كرد
اومدم براي خودم فاكتورهايي از قبيل امنيت و سادگي و گسترش براي خودم در نظر گرفتم
شروع كارم با وردپرس بود. ولي اين سيستم بهم ريخته بود و جواب منو نمي داد. مثلاً يه ابزارك نصب ميكرديم بايستي دو ساعت دنبالش ميگشتيم اين كجا تآثير داره:). ولي انصافاً در سادگي بي نظير بود و براي سايت هاي شخصي كامله و بيشتر كساني استفاده مي كنند كه تازه كارن. در ضمن الحاقات قوي هم نداشت و بيشتر سطحي كار مي كردند. درضمن با وردپرس نميشه پرتال درست و حسابي ساخت چرا كه مديريت اعضاش خيلي ضعيفه
بعد رفتم سراغ دروپال. بخش بلاگش خيلي منعطف بود و تقسيم بندي موضوعات در اون عالي بود و براي بلاگ و خبر عالي بود.اما منو راضي نكرد چون الحاقاتش ناقص بود(چند سال بهترين مديريت محتوا بود) دركل امنيتش هم چنگي به دل نمي زد. اون كسي كه بخواد هك كنه كار خودشو ميكنه. مثلاً Boygj با دروپال ساخته شده و خيلي هم هكش كردند.
بعد رفتم سراغ E107. اين سيستم هم جايزه گرفته بود و يه زماني بهترين مديريت محتوا بود واسه خودش. اما كپي رايت پايينش همه رو اذيت ميكرد. سايت اصليش كپي رايت نداشت به اون بزرگي!:p در كل الحاقات كمي هم داشت. ولي يه انجمن ساز داشت كه باحال بود. الانم سايت يكي از وزارت خونه ها رو با اون ساختن
بعد رفتم سراغ XOOPS . اين مديريت محتوا كامله و در حد جوملا و وردپرس هستش. خيلي هم حمايت ميشه ولي خوب گسترشش محدود بود و مثل بقيه واسش الحاقات كمي نوشته بودند. اين سيستم هم چند بار جايزه گرفت
در تمام اين مراحل تحقيق من جوملا كار ميكردم و مقايسه هام با اون بود. با موبل تايپ هم كار كردم. اون از همه اينا قويتر بود ولي حتي قالب هم پيدا نمي شد واسش. چه برسه به افزونه
بعد رفتم سراغ ديتالايف انجين. اين سيستم خيلي امكانات داره و تجاريه. نسخه اي كه مي بينيد مردم دارن استفاده ميكنن نول شده ست و از لحاظ امنيتي نميشه بهش اعتماد كردو ولي خب امكاناتش جالبه و جوابگوي يه پرتال ساده هستش.از معايبش هم اينه كه اگه بخواي يه چيزي نصب كني روش بايد كلي كد بنويسي و بصورت اتوماتيك نصب نميشه

نتيجه كل تحقيقم اين شد: اگه جوملا سيستم ضعيفي بود اين همه مردم نمي رفتن واسش برنامه بنويسن و گسترشش بدن. شما دايركتوري افزونه هاي جوملا رو ببينيد و به بقيه سيستم ها هم سر بزنيد. دموها رو باهم مقايسه كنيد ببينيد كدوم قويترن. خيلي ها با اين قضيه احساسي برخورد ميكنن و كوركورانه از سيستم مديريت محتوايي كه سايتشون رو با اون ساختن حمايت ميكنن. من ديشب به يه نكته امنيتي در جوملا پي بردم كه شب خوابم نبرد;). وقتي كاربرا رو از طريق ديتابيس ايمپورت كنيد حتي اگه مدير هم باشند در محيط مديريت به عنوان اعضا شناخته ميشن. يعني كسي اگه اسمشو به زور تو ديتابيس بفرسته و خودشو مدير كنه بازم كاربر ساده ست. :rolleyes: حالا كي ميتونه بگه جوملا امنيتش ضعيفه؟؟(البته اگه يه بار كاربر رو تو محيط مديريت باز وبسته كنيد مشكل حل ميشه)
در ضمن درهر فرومي كه ميريد(چه طرفداراي جوملا چه دروپال چه وردپرس و ...) انتظار نداشته باشيد ايرادات مديريت محتواي خودشون رو بگن.
در كل من هر سيستمي رو در جاي خودش دوست دارم و تا حد امكان بسته به نيازم ازش استفاده ميكنم
موفـق باشيـد

knight-rak
06-04-2011, 02:00 PM
سلام
واقعا بحث رو داغ کردید عالی هستش
در مورد چند سیستم بودن شما وقتی یه سایت برای یه شرکت راه میندازید قاعطا یه بلاگ برای اخبار میخواید خوب میاید از وردپرس برای اون بخش استفاده میکنید
راستش این دوتا پست آخر رو درست نخوندم ولی اگر شما دنبال یه سیستم هستی که هیچی ازش سر در نیاری و همه پلاگین ها روش مچ باشه
یه cms هست اگر اشتباه نکنم مدیریت محتوای ملی یا یه میچز شبیه این به میترا فکر کنم معروف باشه حالا مطمئن نیستم
یه بار فقط خیلی جزئی باهاش برخورد داشتم که به نظرم اومد بیس این سیستم جوملا هستش و کلا تمام کامپوننت ها و پلاگین ها و ماجولها رو جمع کردن و گذاشتن کنارش که بقول خودشون یه سیستم جدید شده و حق هم دارن چون سیستم اپن سورس رو وقتی دستکاری کنی میتونی اسم جدید هم بزاری اونم این همه تغییرات

kasper
06-04-2011, 07:55 PM
راهی که شما الان داری میری رو من قبلا رفتم
تقریبا تمام سیستم ها رو تست کردم
نیوک دیتالایف زوپس مامبو وردپرس موول تایپ جوملا و ...
ولی واقعا بدون تعصب میگم (چون فرقی نمیکنه برام شما از چی استفاده کنی)
که جوملا بهترین سیستم حال حاضره
چون تقریبا هر افزونه ایی که فکر کنی براش هست
و تا دلت بخواد قالب براش طراحی شده
و خودشم که معرکه است
باc خودت میدونی

mpspace
06-04-2011, 09:53 PM
من اعلام می کنم که دیگه تصمیم خودم رو گرفتم و جوملا رو نصب کردم.
ان شاء الله از این به بعد تو بخش های دیگه ی انجمن مزاحم دوستان خواهم شد.;)