یک سوال مهم در مورد تفاوت امروز و فردای مام
سلام و خسته نباشید .
من چند وقتی هست که روی سیستم های مدیریت محتوا تحقیق میکنم . آمار و اطلاعاتی جمع آوری کردم . در نهایت بین مدیریت محتواهای (php,mysql) به این نتیجه رسیدم که بهترین اونها مامبو و جوملاست . البته این رو میدونم که از کی این تیم تفکیک شدند و تا حالا چه کارهایی انجام داده اند .
در مسیر مطالعاتم به مقالات شما "مامبو و جوملا - چه تفاوت هایی وجود دارد ؟" و ... برخوردم و من رو کنجکاو تر کرد . این کنجکاوی برام یک سوال ایجاد کرده که می خواهم بیان کنم . البته بیان این سوال به این معنا نیست که خدمات دهی و پشتیبانی و آموزش و ... تیم فارسی ضعیف هست ( از نظر من بهترینه !) ، بلکه دوست دارم به یک پاسخ منطقی دست پیدا کنم . لازم به ذکر است که من به شخصه مامبو را انتخاب کردم و دوست دارم به گسترشش کمک کنم .
اما سوال اینه :
با توجه به اینکه مامبو برند قدیمی تری داره و فعالیت های تیم عالی بوده ولی آمار نشون میده این تازه وارد (جوملا) رنکینگ و دانلودش در اینترنت بیشتره !! و مامبو در حال سقوطه !!!!!!!!!!!!!
[مهمان/کاربر گرامی برای دیدن لینک ها ابتدا باید عضو سایت شوید و لاگین کنید برای ثبت نام اینجا کلیک کنید]
mambo joomla
یا حتی به رتبه دهی کاربران هم نگاه کنید به همین نتیجه میرسید .
[مهمان/کاربر گرامی برای دیدن لینک ها ابتدا باید عضو سایت شوید و لاگین کنید برای ثبت نام اینجا کلیک کنید] :
مامبو : 3271
جوملا : 5322
مامبو جایزه های زیادی رو با دلایل کاملا حرفه ای در ساخت و user friendly و .... برده ، ولی به این لینک نگاه کنید !!!!
نمونه فارسیش : joomla.ir/news/joomla/time_to_vote_for_the_world%27s_best_cms_2007091576 .html
موارد دیگه ای هم وجود داره ولی فکر میکنم همین کافی باشه که بپرسم چرا ؟
چرا این تازه وارد رشد کردنش انقدر سریع هست ؟
چرا در عین حالی که شباهت ها و حتی کپی برداری که از مامبو داره ، ولی باز داره بالا میره و مامبو پایین میاد ؟
....
واقعا از زحمات بی وقفه شما متشکرم . پیشاپیش از پاسخگویی شما به این سوال متشکرم . ;)
** هایپر لینک برداشته شد
پاسخ : یک سوال مهم در مورد تفاوت امروز و فردای مامبو و جو
سلام دوست من
اعداد و ارقامی که ارائه دادید کاملا درسته .
اگر بخواییم بدون هیچ جانبداری صحبت کنیم :
علت این موضوع اشتباه احمقانه و بزرگی بود که حدود دو سال قبل شرکت MIRO انجام داد و باعث شد تیم قبلی مامبو ، جوملا رو تشکیل بده .
از اونجایی که اون موقع بهترین CMS مامبو بود با رفتن این گروه و تشکیل جوملا همه طرفداران مامبو به سمت جوملا رفتن . در همون موقع شرکت میرو با آوردن برنامه نویسهای تازه نفس کار روی مامبو رو ادامه داد . اما چون این تیم جدید بود زیاد هماهنگ نبودن و باعث شد روند رشد مامبو یه مقدار به کندی پیش بره ... از طرفی طرفداران مامبو همگی به سمت جوملا مهاجرت کردن چرا که کار MIRO واقعا اشتباه بود . این موضوع در حالی بود که مامبو و جوملا از نظر برنامه نویسی هیچ تفاوتی در ابتدا نداشتند . تنها لوگو ها و نام ها تغییر کرد .
اما بعد از یه مدت تیم مامبو هم با شرکت miro مشکلاتی پیدا کرد و بنیاد مامبو ( Mambo Foundation ) رو تشکیل داد . از اون به بعد شما شاهد رشد چشمگیر مامبو از نظر برنامه نویسی هستید . با رجوع به Roadmap این 2 CMS آینده رو بهتر میشه پیشبینی کرد .
اگر از دید برنامه نویسی به این دو CMS نگاه کنیم قطعا مامبو بهترینه ... باگهای کمتر ... user friendly تر ... قابل انعطاف تر و ....
اما اگر از نظر Extention های موجود به این دو CMS بنگریم قطعا جوملا حرف اول رو میزنه که این موضوع برای enduser ها جالبتره
برای حل مشکل دوم هم تیم مامبو برنامه هایی داره که انشالله با یکپارچه شدن مامبو با Cake PHP فاصله خودش رو از این نظر با جوملا به شدت بیشتر میکنه .
Cake PHP در حال حاضر خودش به تنهایی شاهکاره .. .حالا تصور کنید اگر با مامبو یکپارچه بشه و شما بتونید از امکانات - addon ها و ... ی cake php استفاده کنید ...
ما دقیقا در اون مقاله هدفمون مقایسه این دو CMS از جنبه های مختلف بود .
در مامبو 4.6.2 - 4.6.1 با گذشت این مدت هنوز هیچ باگ امنیتی گزارش نشده اما جوملا الان 13 ساب ورژن دقیقا برای حل مشکلات امنیتی بیرون داده .
چند روز قبل هم باگ جدیدی در جوملا 1.0.13 که آخرین ورژن جوملاست گزارش شد که هنوز هیچ Patchی برای اون منتشر نشده ...
یا علی
پاسخ : یک سوال مهم در مورد تفاوت امروز و فردای مامب&
از پاسخ شفاف و زیباتون ممنون . ;)
جناب فیروزمندان من یه مقدار مدیریت در شاخه های مختلف بلدم . ما در این موارد به دو راهکار اساسی فکر می کنیم که در بخش مدیریت فناوری اطلاعات یاد گرفتیم :
اول : از مضایای رقیب که برای رفع نیاز های مشترکان خود استفاده کنیم .
که البته روشی است موثر برای ثبات بیشتر فعالیت ها و گسترش فعلی ( نکته ای از مدیریت بحران ) .
و دوم : به دنبال برتری و تمایز های بینظیر در آینده باشیم . ( امکانات - addon ها - cake php -... ) که در حال اجراست .
جسارت نباشه ، با ارائه این مطلب می خواستم این را بیان کنم که " اگر ما بتوانیم به تکنیک و یا فناوری دست پیدا کنیم که در حال حاضر بتوانیم از امکانات در حال گسترش جوملا و یا حتی سیستم های دیگر ( البته فقط در ویژگی های خاصشون ) استفاده کنیم و تا زمانی که ورژن جدید ((و بهتر بگم انقلاب مامبو)) اجرا بشه می توانیم این فاصله رو کمتر کنیم و سکوی پرتاب مامبو آماده کنیم . "
فکر میکنم یکی از خواص سیستم های متن باز این باشه که در گسترش آنها هیچ محدودیتی نباشه و ....
خیلی دوست دارم نظرتون رو در این مورد هم بدونم . باز هم از شما و تیم مامبولرن متشکرم .
راستی اگر کاربران و مدیران دیگر هم نظر بدن ممنون میشم . :)
خوب ببينيد، عملا تنها روش موجود اين هست كه برنامه نويسي كه يك ADD ON رو مينويسه و يا ما يوزرها نسخه مامبويي اون رو هم بنويسيم.
علت هم اين هست كه علت اين تفاوت، تفاوت در ساختار اين دو سيستم هست.
بايد قبول كرد كه هر تغييري يك سري مزايا و مشكلات رو به دنبال داره. ما اين مساله رو پذيرفتيم و داريم سعي ميكنيم مزايا رو بيشتر كنيم و معايب رو كمتر. قطعا اين كار زمانبر و هزينه بر هست. ولي وقتي نتيجه خوبي حاصل بشه همه گذشته به فراموشي سپرده ميشه و ديدگاه ها عوض ميشه.
اصولا يوزرها به دليل اينكه ميخان از امكانات بهره برداري كنن در خيلي از مواقع امكانات اضافي و قابليتهاي حال حاضر رو ميبينن و به بعدا كاري ندارن.
ضمنا دولوپر ها هم دلايل خودشون رو براي رو آوردن به جوملا دارن كه جاي بحثش نيست.
تنها چيزي كه خيلي اميدبخش هست اين هست كه هر چه زودتر اينتجريت شدن با Cake PHP عملياتي و قابل دسترس بشه تا دوباره به روزهاي اوج مامبو برسيم.
اجازه بدین حالا که بحث در مورد سیستم های مدیریت محتوا و آینده رو پیش کشیدین یکم زاویه دیدمون رو گسترده تر کنیم!
اینکه آینده رو بین مامبو و جوملا تقسیم کنیم و حالا بحث بر سر این باشه که کدوم سهم بیشتری میبرن به نظر من یه ذره زوده!
البته این نظر شخصی منه و ممکنه شما باهاش مخالف باشین ولی به نظر من اینکه بگیم چه سیستم مدیریت محتوایی بهتره به اینکه چه شخصی و برای چه منظوری و تو چه شرایطی ازش استفاده میکنه بستگی داره!
بعید نیست مامبو و جوملا دیر یا زود فدای محبوبیت و البته رایگان بودن خودشون بشن! سادگی کار با این سیستما , مجانی بودنشون و دانلود زیادشون توسط کاربرهای آماتور و غیر حرفه ای خیلی خوبه اما هر روز بیشتر از گذشته باعث میشه سایت های بزرگ که به صورت حرفه ای تو دنیای مجازی فعالیت میکنن و به فکر اعتبار وبسایتشون هستن از این سیسم ها روی برگردونن و این میتونه از اعتبار این سیستم ها کم کنه!
و دیگه اینکه بدون شک سرمایه گذاری روی تولید سیستم های جدید که تفکر جدید پشتشونه , سیستم های سازگار با WEB2 و امثالهم شروع شده یا میشه و این میتونه عرصه رو برای مامبو و جوملا تنگ تر هم بکنه!
البته باید منتظر بودو دید چی پیش میاد!
ولی اگه خیلی اصرار دارین این دوتا سیستم رو با هم مقایسه کنین به نظر من اگه مامبو بخواد به روند فعلیش ادامه بده وهدفش در چند سال آینده توسعه سیستمی باشه که الان داره , شکست میخوره و قافیه رو به جوملا میبازه!
چون بیس و استراکچر که بین جفتشون یکیه و اونم ماژولار و کامپوننت بیس بودن این سیسم هاست که بهشون ارزش میده! هممون میدونیم مامبو و جوملا بدون ماژول ها و کامپوننت های 3rd partyچیزی جز یه سیستم سنگین و پر حجم نیستن که کارای عادی رو که یه وب مستر بهش احتیاج داره با پیچوندن لقمه دور سرشون انجام میدن!
خب کاربرهای عادی و به تبع اون توسعه دهنده ها ی برنامه های جانبی هم که به جوملا تمایل بیشتری نشون دادن حالا به هر دلیلی! در این میون مثلمه که هر تغییری در جهت توسعه سیستم فعلی موجب میشه اختلاف ساختاریش با جوملا بیشتر بشه و اون عده ای هم که تمایل داشتن برنامه های جانبی خودشون رو با کمی تغییرات برای مامبو هم سازگار کنن از این کار منصرف بشن! واقعا این توسعه دهنده های جانبی هستن که به یه سیستم ارزش میدن! برای کاربرای ایرانی مامبو بهتر از جوملاست نه به خاطر اینکه بهتره چون ساپورت و پشتیبانی تیم فارسی سازش بهتره و این دوتا بهتر از Nuke هستن چون پشتیبانیشون بهتره و این سه تا بهتر از e107 هستن چون پشتیبانیشون بهتره!
اینجاست که میگم بستگی داره که کی , واسه چی و تو چه شرایطی ازش استفاده کنه !
بدون تعارف میشه گفت مامبوی فارسی بهتر از جوملای فارسیه و جوملا بهتر از مامبو!
سیامک جان و trueend5 واقعا ممنون .
سیامک جان ما هم امیدواریم و منتظر .
و اما trueend5 بحثی که مطرح کردی عالی بود . حق با شماست الان زوده درمورد آینده صحبت کنیم . ولی من منظورم حالا بود که چه کاری می توانیم بکنیم و ....
به نظر من مامبو و جوملا و ... با توجه به متن باز بودنشون و گسترش روز افزونشون فکر نکنم قربانی یا فدایی بشن . قدرت یک ابزار فقط یه قابلیت های اون بستگی نداره بلکه به کسی بستگی داره که می خواد از اون استفاده کنه . شمشیر یه شوالیه اگه دست یه بچه باشه ( کاربران غیر حرفه ای ) ممکنه به خودش هم صدمه بزنه . ولی اگر در دست یه شوالیه و یا جنگجو باشه می تونه کارهای بزرگی انجام بده . چه بسا خیلی از شرکت های بزرگ هم از همین سیستم ها استفاده کرده اند .
به رسالت متن باز نگاه بکنید ، همه باید استفاده کنند و هر کاربری نسبت به توانایی ها و هدفش . (درسته؟!)
من در مورد Web2 از یک سال پیش تحقیقاتی رو انجام دادم و همون طور که آگاهی ، بخشی از این تکنولوژی به رسالت متن باز مهر تاکید و تایید میزنه . مگر این نبود که در تمام سمینار ها ، بزرگ ترین رسالت در این تکنولوژی بعد از روش های جدید ارتباط با کاربران و راحتی اونها ، گسترش فعالیت های کاربران بود . غیراز این بود که تولید محتوا ، علم و ارتباطات باید از انحصار بیرون بیاد و به دست کاربران اینترنت قرار بگیره . ( مگر flickr و social network و Web Sharing و ... مورد بحثشون نبود؟)
نکته همین جاست که این web2 فقط به تکنولوژی و نحوه اجرای اون بستگی نداره . بلکه این تکنولوژی قراره ابزاری باشه برای پیشبرد این رسالت ها . به مامبو و .. نگاه کن همین رسالت را در بخش عمومی به بهترین روش ممکنه داره انجام میده ( دانلود بالا توسط کاربران غیرحرفه ای وحرفه ای ) . و در بخش تخصصی هم با پشتیبانی که وجود داره و اگر فرد بخواهد کار حرفه ای انجام بده چیزی کم نداره .
توجه داشته باش که گسترش متن باز هست که همیشه برای شرکت های انحصار طلب عرصه را تنگ میکنه . به اطرافت نگاه کن چندتا سیستم مدیریت وب ( نه صرفا ً محتوا ) وجود داره که به ساختار وب 2 در آمده ؟؟ کدوم رقیب می خواهد عرصه رو تنگ کنه ؟؟!!
شرکت هایی هم که گفتی اگه قرار باشه فعالیت حرفه ای داشته باشند کارخودشون را به درستی می تونند با سرمایه گزاری انجام بدهند . اگر هم قرار باشه اطلاع رسانی و ارتباط داشته باشند که مثل سایت شاتل ( که البته خودش provider هست!!! ) با ترکیب علم خودش و هسته قوی این سیستم ها که به صورت مداوم واز طریق برنامه نویس های قوی دنیا و کاربران زیاد بین المللی به روز و بازسازی میشه ، این کار رو انجام میده .
اگر به وب 2 فقط از جایگاه تکنولوژی نگاه کنی مامبو و امثال اون هیچ چیزی کم نداره و خیلی هم قویست ( مثل نسخه آجاکس ) و اگر به گسترش و رشد علمی نگاه کنی می بینی با متن باز و بین المللی بودنش ( و آینده ی روشن cake php ) پیشتازه ( اگه yahooرو رقیب ندونی و یا فقط از این شرکت های بزرگ انتظار تحول نداشته باشی !!!!) .
بله در مورد برتر بودن مامبو فارسی و پشتیبانی صد در صد حق با توئه منم موافقم . و به جای اینکه به این موضوع ها فکر کنم ، به این فکر می کنم که تا ورژن بعدی مامبو به چه روشی می تونم (اول ) قدرت نرم افزار و قابلیت هاش رو بیشتر کنم و (دوم ) به کاربر های این شبکه کمک کنم . همان طور که گفتم به قدرت کاربران اعتقاد بسیار زیادی دارم .
در مورد اول به دنبال روشی هستم ( که قبلا هم گفتم ) از ماژول ، کامپوننت و امکانات سیستم های دیگه برای گسترش مامبو هم استفاده کنیم. و در مورد دوم هم دوست دارم از نمایشگاه الکامپ و کاراش فارق شم یه سایت بزرگ برای همین مورد بسازم که بعدا جزئیات رو برای درخواست همکاری ارائه میدم .
دوست دارم این بحث به نتیجه برسه چون به همه کمک میکنه و واقعا از کسانی که دوست دارن این ممکن بشه درخواست می کنم برای رسیدن به نتیجه شرکت کنند.
بازهم از همه شما که در راستای سوال من حتی فکر هم میکنید تشکر می کنم .
ممنون :)
به نظر من باید منتظر نسخه 4.7 بود
اگر دقت کنید با انتشار نسخه 4.6.2 نسخه های زیادی از اکستنشن ها نسخه مامبو نیز منتشر کرده اند
سلام
بحث شیرین و جالبی بود واقعا لذت بردم.کلی چیز باد گرفتم از همه تشکر میکنم.
پاسخ : یک سوال مهم در مورد تفاوت امروز و فردا&
خوب بايد به اين نكته اشاره كنم كه توليد كنندگان سيستمهاي اپن سرس مثل جوملا و مامبو اصولا Volunteer هستن. يعني داوطلبانه به ايجاد و توسعه سيستم ميپردازن.
پس اگر شما هم فكر ميكنيد كه فكر جديدي داريد كه ميتونه سيستم رو بهتر كنه و يا ميتونيد سيستم جديدتر و بهتري ايجاد كنيد بهتره همين الان دست به كار بشيد. قطعا هيچ كاري بيشتر از اين به توسعه علم و تكنولوژي در وجود خودتون و ساير افراد كمك نميكنه.
مرگ يه سيستم وقتي فرا ميرسه كه استفاده كننده اي براي اون نباشه. خيلي اوقات اتفاق ميفته كه يك سيستم سالها آپگريد نشه و توسعه پيدا نكنه ولي استفاده كننده هاي زيادي داشته باشه. اين سيستم يه سيستم زنده هست.
ولي برعكس ممكنه خيلي گسترش پيدا كنه ولي يوزر از اين گسترش بهره اي نبره، پس سيستم ميميره.
در مورد سيستم هاي وب همونطور كه قبلا هم در بحثهاي مشابه اشاره كردم نميشه يك سيستم رو به عنوان بهتر مطلق تعريف كرد. چون كاربردها متفاوته. خيلي اوقات بهترين سيستمها هم براي برخي كاربردها بي استفاده هستند. در اين موارده كه سيستمهاي "يونيك" طراحي ميشن. و البته در برخي موارد اين سيستمها هم اينقدر خوب از آب در ميان كه منتشر ميشن و موفقيت و مقبوليت پيدا ميكنن.
ولي ميشه بين سيستمهاي موجود كه با اهداف مشتركي ايجاد شدن مقايسه اي كرد.
مقايسه من ميگه:
مامبو بهتر از جوملا هست. (چرا؟ چون فكر ميكنم امن تر هست. و براي من امنيت در درجه اول اهميت قرار داره)
تعداد اكستنشنهاي جوملا بيشتر هست. (چرا؟ ميتونيد بشمريد!)
مامبو فارسي بهتر از هر سيستم وب فارسي ديگه هست (چرا؟ چون رشدش سريعه، رايگانه، ساپرت خوبي داره، و من دوستش دارم و براش زحمت كشيدم)
بله سیامک جان من هم میدونم این موضوع رو و غیر از این نه حرفی زدم و نه خواهم زد . من با مقایسه شما کاملا موافقم .
به خاطر همینه که از مامبو استفاده میکنم و بهش عشق می ورزم .
هدف مطرح کردن این موضوع هم این نبود که مقایسه خالی انجام بدم و یا به تخریب یکی بپردازم . فقط دوستاشتم نظر دوستان رو در مورد این روند بپرسم و پیشنهاداتی که به نظرم میرسه رو خدمت شما و دوستان عرض کنم .
در مورد شروع کار برای گسترش و یا ساخت سیستم جدید :
به هیچ عنوان به سیستم جدید فکر نمی کنم ، چون توانایی این کار رو ندارم .
برای گسترش این سیستم هم عرض کردم اگر بتونم با تمام وجود کار می کنم ، چون مامبو و تیم شما برای من هم جای یادگیری داشت و هم بسیار استفاده کردم .
------ البته یه کارهایی کردم بیشتر در راستای customize کردن بوده و سعی دارم در آینده درست کار کنم :)------
می دونم که اگه خودم شروع کنم بهترین کاره ، ولی دوست داشتم از شماها که با تجربه ترید نظر بگیرم و راهنمایی .
در مورد تعریف شما از مرگ و زنده بودن یک سیستم : بهترین تعریف ممکنه بود . ;)
دسته بندی شما را من صد در صد قبول ( تاکیدی بود) و منظورم دقیقا همین بود این سیستم هایی که با اهداف مشترک ساخته شدن رو ، از بهترین قابلیت های هر کدوم برای ارتقاع سیستم خودمون استفاده کنیم ( ببخشید خودمونی شدم منظورم مامبو بود) .
به خاطر این صبرو حوصله به شما تبریک میگم و باز هم ممنون .
---------------------------------------------------------------------------------------
نوید جان ممنون . بله ما هم منتظریم .