پاسخ : گامباس: خداحافظ ویندوز
من خودم با net. برنامه نویسی کردم (ASP و VB) اما تا به حال افتخار کار با مونو رو نداشتم. اما می دونم که روی این پروژه داره خوب کار می شه . همین جوری که می دونید متولی اون SUN Microsystems هست که تو کارنامه کارش جاوا و اوپن آفیس دیده می شود. برای مثال می تونید خبر زیر (فارسی) که در مورد توسعه مونو هست مشاهده کنید:
[مهمان/کاربر گرامی برای دیدن لینک ها ابتدا باید عضو سایت شوید و لاگین کنید برای ثبت نام اینجا کلیک کنید]
شما که مونو تست کردی لطفا در محیط های QT و KDEVELOP هم کار بکنید و نظر تون رو بگید. با تشکر
راستش اطلاع دقیق از مونو ندارم اما اکثر نرم افزار های لینوکس به صورت پیمانه ای طراحی می شوند. واسه همین امکان داره که شما تمام ماجول ها و یا پلاگین های مونو رو نصب نکرده باشید و از حداقل امکانات اون بهره ببرید.
داشتم کتاب " مقدمه ای از نرم افزار آزاد/متن باز" را مطالعه می کردم که توش اینجوری نوشته بود :
" با در نظر گرفتن روند رو به رشد فناوری در کشور ما تعداد کاربر 4/5 میلیون رایانه در سال 2003 که همگی نیاز به سامانه عامل و برنامه های دفتری دارند و با پیش بینی 30 میلیون نسخه سامانه عامل در انتهای دهه جاری کشور به نظر شما در آینده نزدیک و در صورت پیوستن ایران به سازمان تجارت جهانی چقدر سرمایه از کشور خارج خواهد شد؟
با فرض هزینه میانگین هر نسخه سامانه عامل به همراه نرم افزار جانبی ، 500 دلار در سال ، مبلغ 15,000,000,000 دلار ، معادل 135 هزار میلیار ریال (13 هزار و پانصد میلیارد تومان) در سطح ملی باید برای یکسال پرداخت نمود !
و این تنها هزینه کاربران می باشد. در سمت خادم (server) این رقم جدای از مسائل راهبردی و امنیتی بسیار بالاتر می باشد."
در ضمن از truend5 عزیز بخاطر نقد های به جا (و کوبنده) تشکر می کنم. ایشان باعث می شوند من حسابی برم دنبال تحقیق !
در ضمن جبهه گیری نسبت به ویندوز فقط از طرف لینوکسی ها (منظورم کلاً حامیان نرم افزار های آزاد هست)نیست. لینک زیر رو ببینید.
[مهمان/کاربر گرامی برای دیدن لینک ها ابتدا باید عضو سایت شوید و لاگین کنید برای ثبت نام اینجا کلیک کنید]
اگه لینک بالا رو دیده باشید می فهمید که خیلی از کسایی که نظر دادن اصلاً با نام لینوکس هم آشنا نبوده اند! خوب ما لینوکس ها هم برای تبلیغ لینوکس از ضرر ها ویندوز مثل موارد بالا به صورت زیر استفاده می کنیم :
با تشکر ؛ بازم از اینکه زیادی تایپ می کنم معذرت خواهی می کنم.
wOw چه رقمه هیولایی.
خداییش هیچ ایرانی وطن دوستی , دوست نداره همچین سرمایه ای از کشور خارج بشه. ولی میدونی از چی میترسم. میترسم از روزی که بحث لینوکس هم بشه مثل خودروی ملی. درسته ما واسه اینکه سرمایه های مملکت به خاطر ورود خودروهای خارجی هدر نره اومدیم میلیاردها دلار روی صنعت خودرو سازی هزینه کردیم. نتیجه این شد صاحب خودروی ملی شدیم ولی سالانه چندین میلیارد داریم صرف سوبسید بنزینی میکنیم که خودروهای غیر استاندارد ما هدر میدن. آلودگی هوا , امنیت خودروها , قیمت بالایی که به مصرف کننده تحمیل میشه و و و و در نهایت اینکه اگه با عضویت ما تو سازمان تجارت جهانی موافقت بشه که بعیده بشه اگه همینطور که داریم پیش میریم پیش بریم چون رقابتی نمیتونیم بکنیم با این صنعت هم باید خداحافظی کنیم. حالا به نظر شما ما برنده شدیم یا بازنده.
متاسفانه بحث لینوکس فارسی داره همچین الگویی رو دنبال میکنه. خداییش اینهمه سرمایه گذاری واسه فارسی کردن لینوکس چه هدفی رو دنبال میکنه؟ خودتون ببینید تو این مدت که از این پروژه میگذره جز ترجمه کاری شده؟ مگه ویندوز فارسیه ! مگه کاربرها تو این مدت دنبال ویندوز فارسی بودن.
منم مثل شما معتدقم کم کم باید دنبال جایگزینی واسه ویندوز باشیم ولی اگه این جایگزینی منجر به خسارت های بیشتر بشه بهتر نیست بین بد و بدتر , بد رو انتخاب کنیم. به جای اینکه بیام روی سیستم عامل سرمایه گذاری کنیم این یه مورد رو بسپاریم دست متخصیصنش و بریم دنبال علوم و فناوریهایی که امید بیشتری به بازده هست؟
وگرنه حرف تو کاملا منطقیه نیما جان اگه مدیریت و برنامه ریزی درستی تو سطوح مدیریتی کشور حکمفرما باشه.
سلام
ممنون از trueend5 و دوست خوبم نیما
نیما جان آره، شاید من همه ی ماژول های مونو رو نصب نکرده باشم واسه این اینقدر ضعیف به نظرم اومده
با opensource کاملا موافقم؛ منم دارم میام رو لینوکس. با FF کار میکنم و ... ;) والا با بیلی هم زیاد خوب نیستم البته دلیل خاصی نداره! ولی خوب دیگه ;)
حالا.... من از mono انتظار دات نت داشتم ولی چون در حد vb دیدمش خورد تو حالم
ولی اون تاپیکی که شما معرفی کردید نظرم رو عوض کرد؛ زیادی ازش انتظار داشتم :) هنوز جوونه؛ و اونجا گفتند که vb هست ؛ نگفتند dotnet
ولی جدا خیلی خوشحالم که برنامه نویسی تحت لینوکس اینقدر داره راحت میشه(شنیده بودم سخت بوده)
با بقیه ی محیط هاش کار نکردم؛ من تازه اومدم تو لینوکس که چون هنوز نتونستم مودم نصب کنم نشد منتقل نشدم ;) حالا میرم یه external میگیرم راحت میکنم خودم رو :D
از لینوکس ملی راستش زیاد خوشم نمیاد؛ live ش رو دارم جالب بود ولی .... خوب دیگه اصلش یه چیز دیگس
اصلا کامپیوتر رو با فارسی زیاد نمیتونم بفهمم؛ البته عادته ! چون مامبو رو با انگلیسیش مشکل دارم :))
امیدوارم به زودی یه IDE به قدرت IDE های دات نت بیاد (واقعا به اون قدرت)
ولی خودایی با یه چیزی خیلی حال کردم اونم XGL بود که آقای فیروزمندان بهم نشونش دادن: [مهمان/کاربر گرامی برای دیدن لینک ها ابتدا باید عضو سایت شوید و لاگین کنید برای ثبت نام اینجا کلیک کنید]
واقعا قشنگ بود :D
موفق باشید ;) واسه مودم من هم دعا کنید:D
یا علی
ببخشید دوستان که بدون خوندن مطالب این لینک رو میذارم. اما حداقل جایی دیدم که دوستی گفته بود بهتره روی سیستم عاملی غیر از ویندوز کار نکنیم و سرمایه گذاری بیخودی نکنیم (مقایسه با خودرو ملی و این حرفا).
این جستار تحت عنوان «چرا باید از لینوکس استفاده کنیم» رو اگر وقت داشتید و خواستید بخونید: [مهمان/کاربر گرامی برای دیدن لینک ها ابتدا باید عضو سایت شوید و لاگین کنید برای ثبت نام اینجا کلیک کنید]
در تالار اپن سورس این فروم هم مطالب خوبی گرد آوری کردیم با کمک بچه ها. تاپیک «گفتگو پیرامون نهضت open Source (چالش ها و موفقيتها)» هم بحثهای انتهاییش (در حال حاضر) درمورد خدماتی هست که ادعا میشه میکروسافت در حق علم و صنعت و تجارت رایانه داشته - میتونید مطالعه بفرمایید.
بهرحال سعی میکنم سر فرصت مطالب این جستار رو با دقت کافی بخونم و اگر چیز بیشتری داشتم در بحث شرکت کنم.
با تشکر.
من که حاضر نیستم 250 دلار ماکروسافت ، تازه اونوقت فقط ویندوز دارم و باید پول کلی نرم افزار دیگه هم بدم
من خودم به کاربران عادی لینوکس را توصیه نمی کنم چون این سیستم عالی حرفه ای است
من چند جا گشتم نمیدونم این رقم 500 دلار سالیانه واسه ویندوز از کجا اومده. چیزی که مسلمه اینه که همونطور که دوستمون هم قبلا اشاره کرد مایکروسافت هم مثل سایر شرکت هایی که خدمات و محصولاتشون رو به جاهای مختلف دنیا صادر میکنن قیمت هاش رو منطقه ای وضع میکنه مثل سیگاری که شما اینجا میخری 1000 تومن همون نوع سیگار رو تو یه کشور دیگه ممکنه بخری 5 دلار (چه مثالی زدم :D )
بعد بعضیا یه جوری در مورد قیمت نرم افزار حالا ویندوز , فتو شاپ یا هر چیز دیگه ای صحبت میکنن که انگار میخوان پول زور بدن! عجیبه والا!
بزارید خیالتون رو راحت کنم مطمئن باشید برنامه ای که روش کار بشه و زحمت کشیده بشه هیچگاه مجانی در اختیار مصرف کننده قرار نمیگیره (حق هم اینه) و فرقی نمیکنه این برنامه رو چه پلت فرمی اجرا میشه و حتی خود لینوکس. فراموش نکنید وقتی که ردهت داشت به اوج میرسید لایسنس تغییر کرد و حالا کسایی که از نسخه ردهت انترپرایز واسه مقاصد خاص استفاده میکنن واسه آپدیت کردن و سایر امکانات اضافی باید حق اشتراک پرداخت کنن. فراموش نکنید نسخه اینویژن در ابتدا مجانی بود وقتی این برنامه به اوج رسید توسعه دهندهاش لایسنس رو تغییر دادن و پولیش کردن الانم با اینکه ده ها آلترناتیو دیگه چه کامرشیال و چه مجانی تو برنامه های تالار گفتمان وجود داره اما خیلی ها ترجیح میدن از اینویژن پاور بورد و وی بولتن استفاده کنن چون این محصولات , خدماتشون و پشتیبانیشون رو متفاوت از بقیه میدونن.
به اونایی که فکر میکنن میلیونها نفر رو اپن سورس به صورت مجانی کار میکنن باید بگم نه عزیزان من! این خبرا نیست! معدود افرادی هستن که رو توسعه فرضا لینوکس , پی اچ پی و یا غیره به صورت حرفه ای کار میکنن چون کمن کسایی که دانش این کار رو دارن. شما وقتی مامبو رو گرفتی و نصب کردی نشستی دونه دونه توابع و کلاس ها شو چک کردی ببینی هر کدوم چیکار میکنن؟( این یه مثال سادست ها تازه خیلی ها پی اچ پی بلدن مبحث سیستم عامل رو با این قضیه اشتبا نگرید). بله هفته پیش word press خبر داد تمامی کسایی که طی چند هفته گذشته این سیستم مدیریت محتوا رو دانلود کردن به نسخه جدید ارتقا بدن چرا؟ چون سایت این عزیزان هک شده و از اونجایی که همه هکرهای دنیا مثل هکرای ایرانی تو کف دیفیس نیستن ورداشته بودن سورس بعضی از صفحات رو تغییر داده بودن طوری که به مهاجم اجازه دسترسی از راه دور میداد. لول! فکر میکنید کسایی که این برنامه رو دانلود و نصب میکردن فهمیدن؟ نه عزیزان خودشون از لاگ سرور ها متوجه نفوذ شدن و خودشون با چک کردن کدها متوجه شدن. اپن سورس این نیست که حالا چون سورس فایلها در دسترسه دیگه منو شما ایول میشینیم کرنل دولوپ میکنیم واسه لینوکس و ایول دیگه همه چی حله! اگه یه روزی به هر دلیلی نتونیم از از دانش دیگران استفاده میکنیم اونوقت من میخوام بشینم کرنل لینوکس فارسی رو دولوپ بدم یا شما! یا شاید عزیزان فعال تو تکنوتاکس. بابا دنیا باقالی نیست. کشورهایی پیشرفت میکنن که دانش داشته باشن و بدونن چیکار میکنن.
با این وضعی که داریم پیش میریم میترسم بشینن یه بند به GPL اضافه کنن که کاربرهایی که تو فلان کشورها هستن حق استفاده از محصولاتی که تحت این لایسنس کپی رایت شدن رو ندارن. اونوقت جالب میشه ها خر بیار و باقالی بار کن. :D
سلام
من اسمم سمیر .
اومدم تا چیزایی رو در مورد این بحث مشخص کنم.
و از لینوکس دفاع کنم.
اول بهتر یه مقدار از خودم بگم. من دانشجوی ترم 4 عمران هستم .3 سالی هست که با لینوکس کار می کنم . من از 12 سالگی برنامه نویسی رو شروع کردم اول با QBasic شروع کردم و الان به زبان هایی مثل VB,VB.net C++ ,Pascal ,Delphi ,Java,Assembly,C#,J#,PHP,Perl و (کلا .NET framework ) و...... تسلط کامل دارم . از ویروس نوشتن گرفته تا net programming و game programing رو با openGL و ِ Direct3D انجام دادم . خلاصه که حسابی تو این زمینه پیر شدم . من تا قبل از لینوکس تمام کار هامو با VS و VS.net انجام می دادم . هر چی این دو ابزار پیشرفت می کردن و خیلی ساده می شدن . اولش خوشم اومد ولی خیلی زود منظور از این کارو فهمیدم , پا پیشرفت windows و ابزار ها مذکور همه چیز راحت تر می شد ولی به صورت هوشمندانه ای کاربر محدود می شد یعنی دیگه هر کاری رو نمی تونست انجام بده و با راحت گرایی روز افزون این نرم افزار ها کاربر تنبل می شد و کمتر زحمت فکر کردن به خودش می داد. (ایرانی جماعت خیلی با هوشه و می تونه خطری جدی برای غرب باشه، این یکی از برنامه های غرب برای استعمار فکریه شرقی هاست - همون هند که الان این قدر شاخه از همین مبارزه به اینجا رسیده، هم از راه win و و هم lin - ) آیا شما فکر می کنید developer های MS هم با ابزار هایی مثل VS.net کار می کنند ؟ نه اگه یه مقدار از compiler و اسمبلی بدونید و به جونه قسمت هایی از windows مثل kernel32.dll بیوفتید خیلی زود می فهمید که کد و شمای کد این قسمت ها با چیزی غیر از ابزار های ساده خودشون نوشته شده یه چیزه حرفه ای تر . چرا اونا خودشوون از این نرم افزار ها استفاده نمی کنن؟
شما با این ابزار ها فقط می تونید یه سری برنامه های ساده و ساده بنویسید (شاید به نظر شما ساده نباشه چون از پشت صحنه بی خبر هستید)
اون وقت بود که کار با این ابزار ها منو راضی نمی کرد و در خودم نیازی بزرگتر حس می کردم اونجا بود که با لینوکس آشنا شدم اولا از لینوکس هم خوشم نمی یومد ولی با جلو تر رفتن قدرت و آزادی رو حس کردم و به یک کاربر عاشق لینوکس تبدیل شدم. و رشد فنی و فکری من تو این دوره نسبت به گزشته خیلی سریع شده چون با مطالعه کد بزرگتر ها و حرفه ای تر ها خودم حرفه ای تر شدم. چیزی که به نضر یکی از دوستان تنبلی !!!!
به نظر بنده windows خوبه و linux بهتر و وجوده هر دو برای رشد دانش کامپیوتر الزامی به عنوان دو رغیب. و بر خلاف نظر دوستمون linux یه چیزه مزخرف نیست. بهتر قبل از اظهار نظر در مورد یه موضوع در موردش خوب تحقیق کنیم.
حالا اینا جنبه برنامه نویسی بود . زمینه های دیگه رو هم اضافه کنید و نظر بدید .
من الان 2 ساله که کلن با linux کار می کنم و هیچ مشگلی هم ندارم.
خوب من سرتون رو در اوردم . من قصد خود نمایی نداشتم فقط می خواتم با لینوکس بیشتر اشنا بشین (البته از دید من)
تا بعد
Sameerynho
با سمیر موافقم
منم به عنوان یک کاربر ساده لینوکس خیلی سریع تونستم باهاش کار کنم و تمام نیازهامو جواب داد
سلام چه جالب چون منم عمران میخونم.
در جواب شما فقط میتونم بگم, بی انصاف و مدیونی اگه از نسخه های کرک شده CAD , EtaBsیا SAFE روی ویندوز استفاده کنی و پول در بیاری و بعد دعا به جون برنامه نویسای این محصولات و ویندوز و حتی خود بیل گیتس نکنی. دیگه من و شما میدونیم کل مهندسی عمران تو گرایش ساختمان تو همین سه تا نرم افزار خلاصه میشه. من که منتظر روزی نمیشینم نسخه EtABs واسه لینوکس بیاد بیرون, شما رو نمیدونم.
این بحث ها هیچ وقت به نتیجه نمیرسه دیگه چرا من و شما خودمون رو اذیت کنیم فعلا که کرک میکنیم و استفاده اونام واسمون فیلم میسازن
قربون همگی.
سلام
فكر ميكنم trueend يه مقدار منظور آخر رو نگرفتي: هم لينوكس خوبه هم ويندوز
سمير جان با يه نظرت مخالفم: اينكه گفتي واسه تنبلي ما ابزار رو ساده كردند
ببين هر چي ابزار ها سطح بالا تر ميشه آدم ميتونه راحت تر فكر كنه؛ بدون اينكه الكي خودش رو درگير جزئيات وقت گير كنه ميتونه به راحتي و با سرعت برنامه هاش رو بنويسه
البته ميتونيم در كنارش از زبان هايي مثل C++ هم دوري نكنيم تا قدرتمون تحليل نره
به شخصه مي پسندم كه پروژه هام رو با dotnet كار كنم براي پروژه هايي كه نيازي به كار با سخت افزار (kernel32.dll) نداره!
گاهي آدم بايد بياد رو Lowlevel programming ولي وقتي نيازي نيست.... چرا؟
البته با ياد گيري جزئيات مخالف نيستم ها؛ بسيار هم موافقم اتفاقا
ولي خوب ميدوني كه اگه آدم بخواد همه ي جزئيات رو هم ياد بگيره؛ عمر نوح بايد داشته باشه شايدم بيشتر!!!
دونستن جزئيات در حد معقول خوبه
ولي نه زيادي جزئي
من فكر مي كنم بهتره كه ما بيايم فيلد كاريمون رو مشخص كنيم
بعد اگه Lowlevel هست بريم سراغ زبان هاي سطح پايين
اگه DB كار هستيم بريم سراغ ابزار هاش و الي آخر
اگه اونجوري حساب كنيم كه پيشرفت ابزار واسه تنبلي ماست؛ بايد بگيم ADO و DAO و اصلا برنامه نويسي بدون 0 و 1 هم از ابزار هاي شيطان بزرگه!
نظرت چيه؟ :)
يا علي