-
پيچ رنكينگ بوسيله طرز استفاده دومين
سلام
سوالي داشتم
شنيده ام كه اگر آدرس سايت با www و بدون آن بيايد و داراري محتواي يكسان باشد از رتبه سايت در موتورهاي جستجو كم مي كند
حالا بايد چه كار كنم كه اگر كسي آدرس سايت را بدون www زد به www منتقل شودتا موتورهاي جستجو از رتبه كم نكنند
البته سرچ كردم ولي به نتايج خوبي نرسيدم براي همين پرسيدم
-
پاسخ : پيچ رنكينگ بوسيله طرز استفاده دومين
شما باید دومینتون رو روس www فقل کنید. این کد رو بزار تو htaccess.
کد:
RewriteCond %{HTTP_HOST} !^www\.example\.com$ [NC]
RewriteRule ^(.*) http://www.example.com/$1 [QSA,L,R=301]
برای دیدن کل مقاله اینجا رو ببین:
http:// www . irpcn.com/content/view/34/
-
شما اگر از Cpanel استفاده می کنید،
با استفاده از REdirect ، پوشه بدون w رو به پوشه با w ریدایرکت کنید.
-
[quote author=سعید link=topic=15540.msg81716#msg81716 date=1218004105]
شما اگر از Cpanel استفاده می کنید،
با استفاده از REdirect ، پوشه بدون w رو به پوشه با w ریدایرکت کنید.
[/quote]
چطوري اين كار رو بكنم من رفتم در قسمت REdirect دومينم فقط اين امكان به اين صورت بود:
www . yourname.com/example
خوب example رو چي قرار بدم؟
در ضمن من از فرمايشات آقا عماد استفاده كردم ولي دسترسيم به كنترل پنل مامبو قطع شد و ارور Not found مي داد
مرسي
-
خيلي معذرت مي خوام كه دخالت مي كنم ولي گوگل اينقدر شعورش ميرسه كه وقتي يك دومين رو كراول كرد (به فرض با www) مجدد اون دومين رو بدون www كراول نكنه!!حتي من و شما كه در حد برنامه نويسان گوگل نيستيم مي دونيم كه اين كار يعني اينك كل دومين ها رو دوبار سرچ كردن و خودتون هم ميدونيد كه چقدر دومين الان وجود داره. و چقدر قابل توجيه براي برنامه نويسان گوگل كه يه if بذارند كه يك دومين دوبار كراول نشه. به نظرم متاسفانه نويسنده اين مقاله فقط خواسته اظهار فضل كنه!!!
يه مثال ساده مي زنم تا حرفام رو بفهميد
مثلا سايت mambolearn.com
ده هزار صفحه داره.
كه هم با
[مهمان/کاربر گرامی برای دیدن لینک ها ابتدا باید عضو سایت شوید و لاگین کنید برای ثبت نام اینجا کلیک کنید]
مياد و هم با
http:// mambolearn.com
نويسنده مقاله گفته گوگل مياد هردو آدرس رو كراول مي كنه و ميدونيم كه كراول اين دو دقيقه يك نوع ده هزار صفحه نمايش ميده !!! پس ايا براي برنامه نويس spider گوگل اين مسئله خيلي كوچيك بوده؟!! وقتي دقيقا نتايج يكسانه!! چرا بايد وقتي يه صفحه كراول شده دوباره به خاطر يه www مجدد كراول بشه،
براي اثبات حرفم مي تونيد كچ يك سايت رو تو گوگل بزنيد بياد بعد از تو لينك آدرس www رو حذف كنيد. مي بينيد تاريخ كراول دقيقا در يك ثانيه اتفاق افتاده :
اين در تاريخ : 30 Jul 2008 17:06:52 GMT
http:// 72.14.205.104/ search?q=cache:cGDLwPSVFnYJ:www. mambolearn.com/+site:mambolearn.com&hl=en&ct=clnk&cd= 1
و اين هم در همان تاريخ و همان ثانيه: 30 Jul 2008 17:06:52
http:// 72.14.205.104/search?q=cache:cGDLwPSVFnYJ:mambolearn.com/+site:mambolearn.com&hl=en&ct=clnk&cd= 1
بنابراين مي بينيد كه نويسنده مقاله فقط يه سري اراجيف نوشته تا ذهن شما رو مشغول كنه !!!
http:// 72.14.205.104/search?q=cache:cGDLwPSVFnYJ:www . mambolearn.com/+site:mambolearn.com&hl=en&ct=clnk&cd= 1
-
خودتون اين دو عبارت رو سرچ بزنيد تا بصورت علني ببينيد :
cache:mambolearn.com
كه اين لينكش ميشه :
http:// 72.14.205.104/search?hl=en&q=cache%3Amambolearn.com&btnG =Search
و اين هم با www
cache:[مهمان/کاربر گرامی برای دیدن لینک ها ابتدا باید عضو سایت شوید و لاگین کنید برای ثبت نام اینجا کلیک کنید]
كه اين لينك سرچش ميشه :
http:// 72.14.205.104/search?hl=en&q=cache%3Awww .mambolearn.com&btnG=Search
ميبينيد كه نتايج دقيقه مربوط به يك كراول هست كه در يك لحظه اتفاق افتاده اگر حرف نويسنده مقاله درست بود بايد كچ ها در زمان هاي متفاوت رخ ميدادند (چه بسا اينكه در كچ بدون www بازهم عنوان كچ عبارت www رو داره!)
-
نقل قول:
در ضمن من از فرمايشات آقا عماد استفاده كردم ولي دسترسيم به كنترل پنل مامبو قطع شد و ارور Not found مي داد
سلام. من هم همون کدها را گذاشتم در آخر فایل htaccess و خیلی خوب هم کار می کنه. هم در قسمت کاربری و هم در قسمت مدیریت ;) البته توضیح واضحات هست ولی خوب عبارات !^www\.example\.com و http:// www .example.com را هم به نام سایت خودم تغییر دادم.
نقل قول:
بنابراين مي بينيد كه نويسنده مقاله فقط يه سري اراجيف نوشته تا ذهن شما رو مشغول كنه !!!
http:// 72.14.205.104/search?q=cache:cGDLwPSVFnYJ:www . mambolearn.com/+site:mambolearn.com&hl=en&ct=clnk&cd= 1
خوب البته من فکر نمی کنم این طور باشه و این بحثی بوده که از مدت ها پیش در انجمن وجود داشته و این ذهنیت به هر حال الان وجود داره و دوستمون هم به احتمال زیاد از خودشون نگفتند.هر چند بازهم تأید یا رد این فرضیه نیاز به بحث های بیشتری داره ::)
یـــــــــــــــــــــــــــاعــــــــــــــــــــ ــــلی
-
نقل قول:
قبل از اون کدی که دادم اینو بنویس:
یعنی کلش باید ایجوری بشه:
کد:
RewriteCond %{HTTP_HOST} !^www\.example\.com$ [NC]
RewriteRule ^(.*) http://www.example.com/$1 [QSA,L,R=301]
به جای example و نام دومین خودتو بنویس.
در حال حاضر من دارم باهاش کار می کنم و مشکلی نداره.
نقل قول:
خيلي معذرت مي خوام كه دخالت مي كنم ولي گوگل اينقدر شعورش ميرسه كه وقتي يك دومين رو كراول كرد (به فرض با www) مجدد اون دومين رو بدون www كراول نكنه!!حتي من و شما كه در حد برنامه نويسان گوگل نيستيم مي دونيم كه اين كار يعني اينك كل دومين ها رو دوبار سرچ كردن و خودتون هم ميدونيد كه چقدر دومين الان وجود داره. و چقدر قابل توجيه براي برنامه نويسان گوگل كه يه if بذارند كه يك دومين دوبار كراول نشه. به نظرم متاسفانه نويسنده اين مقاله فقط خواسته اظهار فضل كنه!!!
حرفی که نویسنده مقاله زده کاملا درسته. استفاده از mod_rewrite یکی از قابلیت هایی هست که میشه باهاش تمام page rank یک دامین رو روی دامین دیگه اورد.هدف مقاله هم همین بوده که تمام page rank روی یک url جمع کرد. در مورد صفحاتی که 2 تا آدرس دارن یعنی هم با www و هم بدون www باز میشن باز هم این حرف درسته که گوگل اونا رو به صورت 2 صفحه کپی و مثل هم ایندکس می کنه و تا حدودی برای یک سایت کاهش ارزش صفحات رو به همراه داره.
این مورد رو میتونی توی سایت های انگلیسی هم پیدا کنیو مثل:
[مهمان/کاربر گرامی برای دیدن لینک ها ابتدا باید عضو سایت شوید و لاگین کنید برای ثبت نام اینجا کلیک کنید]
نقل قول:
It’s a problem because when a link goes to that page (either from your site or another site) and it uses different paths (through a mistake or technical error), that path is seen by the search engines as unique pages. And when Google determines page rank from links to your page, if they find multiple pages, you could be splitting your best possible ranking.
نقل قول:
براي اثبات حرفم مي تونيد كچ يك سايت رو تو گوگل بزنيد بياد بعد از تو لينك آدرس www رو حذف كنيد. مي بينيد تاريخ كراول دقيقا در يك ثانيه اتفاق افتاده :
اين در تاريخ : 30 Jul 2008 17:06:52 GMT
http:// 72.14.205.104/search?q=cache:cGDLwPSVFnYJ:
و اين هم در همان تاريخ و همان ثانيه: 30 Jul 2008 17:06:52
http:// 72.14.205.104/search?q=cache:cGDLwPSVFnYJ:mambolearn.com/+site:mambolearn.com&hl=en&ct=clnk&cd= 1
نمیشه گفت چون cache های گوگل برای 2 تا آدرس یکی هست، گوگل هم اونا رو یکی فرض می کنه. این مورد برای سایت خودم هم بود که خیلی از مطالب با www و همون مطالب بدون www ایندکس شده بودن و با 301 redirect تمام اونا رو اوردم روی www.
نقل قول:
پس قبل از اینکه اظهار فضل کنی بهتره یه کم جستجو کنی و بعد ..... !!
-
حرف شما در رابطه با گوگل به نظر منطقی می رسه اما سایت هایی که به seo سایت امتیاز می دهند ، معمولا برای این نکته یک امتیاز قایل می شوند ، البته اکثر این مطلالب در رابطه با seo تبدیل شده به نظر های شخصی ، حالا چی درسته چی اشتباه ، خدا می دونه و برنامه نویسای گوگل ;)
-
دوست عزیز.
مشکل شما این هست که اینترنت رو به صورت اصولی و علمی یاد نگرفتید!
شما دامنه دارید. دامنه های com و net و org و ir و ...
این ها دامنه هستند.
دامنه های معمول هم نوعی زیر دامنه برای اونها به حساب میان.
مثل mambolearn.com
و خود این زیر دامنه ها، ممکن هست زیر دامنه های دیگه ای داشته باشند.
www یک زیر دامنه از دامنه mambolearn.com هست. مثل بقیه زیر دامنه ها.
1- بنابراین از نظر گوگل، صفحاتی که با آدرس [مهمان/کاربر گرامی برای دیدن لینک ها ابتدا باید عضو سایت شوید و لاگین کنید برای ثبت نام اینجا کلیک کنید] هستند، با صفحاتی که با آدرس mambolearn.com هستند، به کلی تفاوت دارند!
[size=10pt] - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -[/size]
در مورد سرچ گوگل هم قاعده بر این قرار هست که وقتی شما برای یک دامنه جستجو می کنید، تمام زیر دامنه های اون رو می گرده.
مثلا این عبارت رو جستجو کنید:
تمام زیر دامنه های com رو می گرده. یعنی همه سایت هایی که به آدرس com ختم میشن.
و اگر این عبارت رو جستجو کنید، site:mambolearn.com تمام صفحات این سایت و زیر دامنه های اون رو می گرده.
من جمله api.mambolearn.com ، forum.mambolearn.com ، [مهمان/کاربر گرامی برای دیدن لینک ها ابتدا باید عضو سایت شوید و لاگین کنید برای ثبت نام اینجا کلیک کنید] و ...
2- اینکه شما site:mambolearn.com و site:[مهمان/کاربر گرامی برای دیدن لینک ها ابتدا باید عضو سایت شوید و لاگین کنید برای ثبت نام اینجا کلیک کنید] رو جستجو می کنید و به نتایج مشابهی می رسید، به این خاطر هست که با جستجوی site:mambolearn.com تمام زیر دامنه های اون نظیر [مهمان/کاربر گرامی برای دیدن لینک ها ابتدا باید عضو سایت شوید و لاگین کنید برای ثبت نام اینجا کلیک کنید] رو هم می گرده.
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
نقل قول:
چه بسا اينكه در كچ بدون www بازهم عنوان كچ عبارت www رو داره!)
کش صفحاتی که در خود mambolearn.com قرار دارند، در فهرست صفحات کش شده گوگل با آدرس بدون w ظاهر میشن.
و فهرست صفحات کش شده در زیر دامنه [مهمان/کاربر گرامی برای دیدن لینک ها ابتدا باید عضو سایت شوید و لاگین کنید برای ثبت نام اینجا کلیک کنید] با آدرس با w در فهرست صفحات نتایج جستجو نمایش داده میشن.
شما این عبارت رو جستجو کنید:
کد:
site:iranwebmaster.blogfa.com
می بینید صفحه ای از post-4.aspx ذخیره شده که آدرسش بدون www هست.
3- پس اونی که شما جستجو کردید، کش صفحات بدون w نبوده. بلکه اجتماع نتایج روت و کل زیر دامنه ها بوده.
شما این دو عبارت رو در گوگل جستجو کنید :
کد:
site:farhang.blogfa.com -inurl:www
site:farhang.blogfa.com inurl:www
در اولی صفحاتی رو می بینید که مستقیما در روت سایت قرار دارند.
در دومی صفحاتی رو می بینید که در زیر دامنه www قرار دارند.
خوب. مقایسه کنید. حتی تعدادشون هم برابر نیست.
نقل قول:
چقدر قابل توجيه براي برنامه نويسان گوگل كه يه if بذارند كه يك دومين دوبار كراول نشه
4- پس نتیجه میگیریم که زیر دامنه ها هم کراول میشه.
اگر قرار باشه یک دامنه دو بار کرال نشه، پس هیچ وبلاگی نباید در بلاگفا ایندکس می شد.
چون همه زیر دامنه هستند و آدرس اولین پست همه وبلاگ ها یکسان هست! و خوب دامنه مشترک همه اونها blogfa.com هست.
اگر قرار بود یک دامنه دو بار کراول نشه، دامنه blogfa.com که مشترک هست، پس هیچ یک از وبلاگ ها نباید کراول می شد.
در گوگل اینها رو جستجو کنید. اینها هر دو وجود دارند.
کد:
cache:[مهمان/کاربر گرامی برای دیدن لینک ها ابتدا باید عضو سایت شوید و لاگین کنید برای ثبت نام اینجا کلیک کنید]
cache:javascript.blogfa.com/archive.aspx
اما ...
کد:
cache:javascript.blogfa.com/cat-4.aspx
از این ها فقط یکیشون وجود داره
5- پس نتیجه می گیریم که کش گوگل از صفحات روت دامنه با کش گوگل از صفحات زیر دامنه www به کلی فرق داره.
هیچ می دونید که چرا کاممپوننتی به نام SEF تولید میشه و این همه بازارش گرمه؟
چون لینک ها رو برای موتور جستجو بهینه سازی می کنه.
می دونید چرا این نوع لینک ها رو گوگل بهتر تحویل می گیره؟
چون لینک هایی که در آدرسشون از متغیر استفاده می کنند، مثلا site.ext/index.php?a=1&b=2 ، ممکن هست با دو مقداری که یک متغیر بگیره صفحاتی یکسانی داشته باشند.
یعنی دو صفحه وجود داشهت باشه، با محتوای دقیقا یکسان. و گوگل دوست نداره که یک صفحه رو دو بار کش کنه تا منابعش رو اشغال نکنه.
6- بنابراین وجود دو صفحه با محتوای یکسان، موجب پایین اومدن رتبه اون دو صفحه و کل سایت میشه.
و از همه مهمتر :
نقل قول:
طرز برخورد و صحبت شما اصلا مناسب نیست. [مهمان/کاربر گرامی برای دیدن لینک ها ابتدا باید عضو سایت شوید و لاگین کنید برای ثبت نام اینجا کلیک کنید]
نقل قول:
11 ) در صورت مشاهده هر گونه بي احترامي به كاربران ديگر و مديران و مسئولان سايت با كاربر مربوطه برخورد خواهد شد و در صورت لزوم دسترسي وي به انجمنها قطع خواهد شد.
14 ) در صورت ملاحظه هرگونه ارسال تمسخر آمیز، توهین آمیز و یا مسایل و مشکلات شخصی در مورد یک کاربر و یا یک مدیر در انجمن ها آن ارسال سریعا حذف و در صورت تکرار موجب برخورد با آن کاربر خواهد شد.
7-بنابراین خواهش می کنم که مراقب حرفتون باشید و احترام خودتون رو حفظ کنید.
-
سلام. آقا سعید من هم با صحبت های شما موافقم :) فقط یه ابهام برام پیش اومد که می خوام مطرحش کنم. ::)
نقل قول:
نقل قول:
چقدر قابل توجيه براي برنامه نويسان گوگل كه يه if بذارند كه يك دومين دوبار كراول نشه
4- پس نتیجه میگیریم که زیر دامنه ها هم کراول میشه.
اگر قرار باشه یک دامنه دو بار کرال نشه، پس هیچ وبلاگی نباید در بلاگفا ایندکس می شد.
چون همه زیر دامنه هستند و آدرس اولین پست همه وبلاگ ها یکسان هست! و خوب دامنه مشترک همه اونها blogfa.com هست.
اگر قرار بود یک دامنه دو بار کراول نشه، دامنه blogfa.com که مشترک هست، پس هیچ یک از وبلاگ ها نباید کراول می شد.
خوب با صحبت هایی که دوستمون کردند فکر کنم این سوال پیش بیاد که یعنی برنامه نویس های گوگل کاری نکردند یا نتوانستند بکنند که روبات گوگل www را با دیگر ساب دامین ها تفاوت قائل شود؟مثلا ساب دامین های وبلاگ ها که قطعاچیزی به جز www هست کراول شوند اما ساب دامین www که برای همه ی دامین ها هست کراول نشوند؟ ???
یــــــــــــــــــــاعــ ـــــــــــــــــلی
-
خود وبلاگ ها هم زیر دامنه www رو دارند!
نقل قول:
اما ساب دامین www که برای همه ی دامین ها هست
نخیر . برای همه دامنه ها نیست. چون ارتباطی به دامنه نداره. مربوط به سرور هست.
اوایل کار که سایت سازمان سنجش راه افتاده بود، 2 - 3 سالی بدون تایپ www وارد سایت نمی شد! یعنی این زیردامنه رو نداشت
سایت جامع دانشگاه پیام نور هم همینطور. http: // pnu.ac.ir باز نمی شد!
نقل قول:
برنامه نویس های گوگل کاری نکردند یا نتوانستند بکنند که ...
در این مورد هم وقتی میشه یک برنامه ساخت یافته نوشت، که مشخص باشه که همه سایت ها، زیر دامنه www اونها با محتویات روت یکی باشه.
در صورتی که همیشه همینطور نیست.
البته یک کار برای حفظ منابع انجام شده که اگر دقت کنید، در صورتی که آدرس صفحه هم بدون www و هم با www ایندکس شده باشه و محتویاتش یکسان باشند، دو بار ذخیره نمی شه.
بلکه یک فایل هست به عنوان کش دو صفحه.
مثلا در همین پست قبلی نوشتم:
کد:
کش این دو تا رو ببینید. با ورود به کش یک کدوم، کش اون یکی باز میشه.
-
دوست عزيز شما اگر يك سايت پيدا كرديد كه كچ گوگل آنها از دو دومين با www و بدون www متفاوت بود (دومين نه ساب دومين) ؟ خود شما هم يه جورايي معتقد هستيد :
نقل قول:
کد:
اگر چه اين هم ساب دومين است. بعدش هم چرا مثال blogfa مي زنيد؟ من كي گفتم ساب دومين ها كراول نميشن؟ من گفتم نتايج كراول با www و بدون www يكسانه و به قول خود شما :
نقل قول:
البته یک کار برای حفظ منابع انجام شده که اگر دقت کنید، در صورتی که آدرس صفحه هم بدون www و هم با www ایندکس شده باشه و محتویاتش یکسان باشند، دو بار ذخیره نمی شه.
يعني شما معتقديد كه هم با www يه بار كراول ميشه هم بدون www در حالي كه به نظر من فقط و فقط يه بار كراول ميشه و تنها يك كچ ذخيره ميشه (كه البته شما هم خوشبختانه به اين اعتقاد داريد)
حالا من مي خوام يه قدم برم جلوتر و به فرض كه حرف شما درست باشه (فقط فرض!) فكر كنيد موقع محاسبه پيج رنك شده و گوگل مي خواد پيج رنك ها رو حساب كنه، آيا گوگل منبعي غير از كچ خودش براي محاسبه پيج رنك داره؟ خوب مياد دوباره وب ها رو كراول مي كنه و طبق همون قاعده كه هميشه كچ مي كرده كچ مي كنه و لينك ها رو بررسي مي كنه، وقتي كچي از سايت شما بدون www وجود نداره پس چرا بايد نگران محتواي يكسانش با با www بود!!!؟
در ضمن من حدس زدم اين مقاله ترجمه يه مقاله انگليسي باشه و براي همين جسارت كردم و گفتم كه اراجيف گفتند. و منظورم نويسنده اصلي بود نه كسي كه نقل قول و يا ترجمه كرده.
تازه شما خودتو بذار جاي گوگل (نه برنامه نويسان گوگل بلكه خود گوگل) چرا وقتي مطالب با www و بدون www يكسان هست و اين اشتباه يا عمد صاحب سايت نيست كه اينطوري شده (چون ساختار وب اينطوري پايه ريزي شده) بياد بي انصافي كنه و از ارزش صفحات كاهش بده؟؟ آيا اين الگوريتم براي جلوگيري از تقلب ايجاد نشده؟ آيا فكر كرديد الگوريتم گوگل رو طوري نوشتند كه نتتونه اين مطلب به اين سادگي رو تشخيص بده !!!
آيا به نظر خود شما بي انصافي نيست به خاطر اينكه سايت شما با www و بدون www يك مطلب رو نمايش ميده از ارزش صفحاتتون كم بشه؟!!
من به اين خاطر گفتم اراجيف گفته !! فردا باز يك نويسنده عزيز ديگه مياد و ميگه گوگل به صفحاتي كه با / انتهاش و بدون اون يك صفحه رو نشون بدن ارزش كمتري قرار ميده يا يكي پا ميشه ميگه هواستون باشه با http و بدون http بايد مطالب فرق كنه حالا برو يه كاري كن بتوني فرقش بدي !!!
-
نقل قول:
حالا من مي خوام يه قدم برم جلوتر و به فرض كه حرف شما درست باشه (فقط فرض!) فكر كنيد موقع محاسبه پيج رنك شده و گوگل مي خواد پيج رنك ها رو حساب كنه، آيا گوگل منبعي غير از كچ خودش براي محاسبه پيج رنك داره؟
قاعدتا فقط منابع گوگل cache های اون نیست. پارامتر های زیادی رو گوگل برای رتبه دادن به یک سایت در نظر می گیره. مثلا مدت زمان بروز رسانی سایت, نحوه طراحی صفحات , url ها و ....
حرف شما در مورد ذخیره شدن یک cache درسته. گوگل وقتی ببینه 2 صفحه عینا مثل هم هستن میاد cache های ذخیره شده اونا رو یکی می کنه ولی همون طور که گفتم صرفا cache ها رو نمیشه ملاک قرار داد که چون یکی هستن پس هیچ 2 صفحه ای هم تکراری نیست و اگه این مورد درست بود نباید آدرس های سایت به 2 صورت ایندکس می شدن.
نقل قول:
تازه شما خودتو بذار جاي گوگل (نه برنامه نويسان گوگل بلكه خود گوگل) چرا وقتي مطالب با www و بدون www يكسان هست و اين اشتباه يا عمد صاحب سايت نيست كه اينطوري شده (چون ساختار وب اينطوري پايه ريزي شده) بياد بي انصافي كنه و از ارزش صفحات كاهش بده؟؟ آيا اين الگوريتم براي جلوگيري از تقلب ايجاد نشده؟
داشتن صفحات تکراری برای یک سایت از نظر گوگل تقلب محسوب میشه. مثلا فرض کن این قابلیت وجود نداشت. بعد ممکن بود یه نفر بیاد و هر مطلب رو چند بار توی سایت خودش کپی کنه تا رتبه صفحات خودش رو بالا ببره ولی گوگل تمام سعی اش بر اینه که آثار اینجور ترفند ها رو از بین ببره.
نقل قول:
آيا به نظر خود شما بي انصافي نيست به خاطر اينكه سايت شما با www و بدون www يك مطلب رو نمايش ميده از ارزش صفحاتتون كم بشه؟!!
نه بی انصافی نیست. به دلیل اینکه افرادی ممکنه از راه های تقلب استفاده کنن، برای ما یک قابلیت مفید هم محسوب میشه.
خود مامبو با اینکه از sef استفاده می کنه باز هم یه مقدار مشکل داره. مثلا توی سایت من در ابتدا که از mod_rewrite استفاده نکرده بودم آدرس صفحه اول به این شکل ایندکس شده بود:
و خوب 3 صفحه یکسان ولی آدرس های متفاوت. که هر کدوم از اینا برای گوگل یک دامین مجزا به حساب میان.
حتی توی url های صفحات مامبو هم مشکل وجود داره چون برای هر صفحه 2 تا آدرس ایندکس میشه.
مثلا آدرسی که مامبو برای یک مطلب میسازه به این شکل هست:
ولی همین مطلب با این هم باز میشه:
و گوگل هر دوی اینا رو هم ایندکس می کنه. پس حتی بهتره این آدرس ها هم redirect بشن.
-
ين مناظره خيلي جالب بود. من از همه اونايي كه در اثر تايپ كردن انگشتاشون خسته شد تشكر ميكنم.
به نظر من دقيق نمبشه گفت كدوم درسته! چون الگوزيتم اسپايدر گوگل محرمانه هست .ولي بنا به شوهد ميشه گفت كه فرموده آقا سعيد درست تر باشه
-
نقل قول:
نه بی انصافی نیست. به دلیل اینکه افرادی ممکنه از راه های تقلب استفاده کنن، برای ما یک قابلیت مفید هم محسوب میشه.
متوجه منظور من نشديد. من يه سوال دارم آيا مي تونيد مطالب سايتتون رو با www و بدون www دو مطلب متفاوت بذاريد كه حالا با يكسان بودنش از ارزشش كم بشه؟ ميشه يه دومين كه مطالبش با www و بدون www باهم تفاوت داشته باشند به من معرفي كنيد ؟!![مهمان/کاربر گرامی برای دیدن لینک ها ابتدا باید عضو سایت شوید و لاگین کنید برای ثبت نام اینجا کلیک کنید]
-
نقل قول:
متوجه منظور من نشديد. من يه سوال دارم آيا مي تونيد مطالب سايتتون رو با www و بدون www دو مطلب متفاوت بذاريد كه حالا با يكسان بودنش از ارزشش كم بشه؟ ميشه يه دومين كه مطالبش با www و بدون www باهم تفاوت داشته باشند به من معرفي كنيد ؟!!
یکسان بودن صفحات صرفا مربوط به دامنه اصلی نمیشه. من یه مثال از مامبو در پست قبلم زدم.
نقل قول:
حتی توی url های صفحات مامبو هم مشکل وجود داره چون برای هر صفحه 2 تا آدرس ایندکس میشه.
مثلا آدرسی که مامبو برای یک مطلب میسازه به این شکل هست:
ولی همین مطلب با این هم باز میشه:
و گوگل هر دوی اینا رو هم ایندکس می کنه. پس حتی بهتره این آدرس ها هم redirect بشن.
توی این 2 آدرس صفحات مثل هم با یک محتوا هستند ولی آدرس های اونا فرق می کنه. همین کار باعث میشه که گوگل فکر کنه که من یک مطلب رو 2 بار توی سایتم کپی کردم( چون 2 آدرس متفاوت داره) و دارم تقلب می کنم. همین مورد رو میشه تعمیم داد به دامین اصلی و صفحه اول. همونطور که آقا سعید قبلا گفتن :
نقل قول:
وقتی میشه یک برنامه ساخت یافته نوشت، که مشخص باشه که همه سایت ها، زیر دامنه www اونها با محتویات روت یکی باشه.
در صورتی که همیشه همینطور نیست.
با این حساب گوگل بین آدرس های با www و بدون www فرق میزاره و اونا رو یکسان فرض نمیکنه که فقط یکی از اونا رو در نظر بگیره.
-
خيلي معذرت مي خوام پس بايد گوگل خيلي*************** باشه وقتي كه نميشه محتواي سايت با www و بدون www رو متفاوت گذاشت به خاطر يكسان بودن آنها بخواد از ارزششون كم كنه!!! اين حرف شما خيلي خنده داره، شما هروقت تونستي محتواي سايتتو بدون www و با www متفاوت كني (يعني هروقت تونستي به قول دوستمون كه اينترنت رو علمي فرا گرفتن www رو به عنوان يك ساب دومين!!!  تعريف كني و مطالبي متفاوت از دومين اصلي بريزي) گوگل هم از يكسان بودنش فكر خواهد كرد كه شما متقلب هستيد و  ارزششو كم خواهد كرد!!!
******** لطفا در این انجمن احترام بقیه رو نگه دارید و با این لحن صحبت نکنید !
-
نقل قول:
يعني شما معتقديد كه هم با www يه بار كراول ميشه هم بدون www در حالي كه به نظر من فقط و فقط يه بار كراول ميشه و تنها يك كچ ذخيره ميشه (كه البته شما هم خوشبختانه به اين اعتقاد داريد)
کی گفته من به اون چیزی که شما گفتید اعتقاد دارم؟؟؟ ضمنا این عقیده من نیست. دیدید که با مثال و مدرک و مستند براتون توضیح دادم.
ضمنا بهتر هست شما مستندات خود گوگل رو در این مورد یکبار مطالعه کنید.
1- اینکه نسخه ذخیره شده برای هر دو صفحه یکسان هست درسته ولی اینکه یک بار کرال میشه، درست نیست!
دوست عزیز! بین crawl و cache فرق هست. شما مثل اینکه تفاوت این دو مورد رو هم نمی دونید!
خیلی از آدرس ها و صفحات ممکنه که کرال بشن، ولی کش نشن!
عملکرد کرالر این هست که مثل یک لغزنده، تمام آدرس های موجود رو بگرده و پیدا کنه، اما بعدا الگوریتم گوگل هست که تصمیم می گیره که کدوم یک از این صفحات رو کش کنه و کدوم یک رو کش نکنه. و این بستگی به رتبه سایت و رتبه اون صفحه داره که گوگل کش بکنه یا نه.
[size=11pt]- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -[/size]
نقل قول:
آيا گوگل منبعي غير از كچ خودش براي محاسبه پيج رنك داره؟ خوب مياد دوباره وب ها رو كراول مي كنه و طبق همون قاعده كه هميشه كچ مي كرده كچ مي كنه و لينك ها رو بررسي مي كنه، وقتي كچي از سايت شما بدون www وجود نداره پس چرا بايد نگران محتواي يكسانش با با www بود!!!؟
اول باید بفهمه که محتوای این دو صفحه یکسان هست که اونا رو مجدد کش نکنه؟ درسته؟
2- خوب وقتی فهمید که محتوای دو صفحه در اون دامنه یکسان هست، ... ;)
این حرف شما مثل این هست که شما برید چشمهای کسی رو ببندید، بعد بگید چون حالا چشم هاش بسته هست، من رو نمی بینه. در صورتی که قبلش شما رو دیده!
یک مثال ساده می زنم. فرض کنید شما با داشتن یک نامه از طرف یک مسئول برای گرفتن وام به بانک مراجعه می کنید.
حالا دوبار متفاوت درخواستتون رو به همراه اون نامه، برای دریافت وام به بانک ارائه می کنید.
درست هست که وقتی متوجه بشن، مطمئنا یکی از درخواست های شما خودشون می ریزن توی سطل آشغال. اما اون موقع شما رو به عنوان یک متقلب می شناسن.
بگذارید باز هم استناد کنم به خود گوگل.
الف) در پست قبلی ، دیدید که در کش گوگل، نسخه هایی از آدرس با و نسخه هایی از آدرس بدون w بود.
کد:
site:farhang.blogfa.com -inurl:www
site:farhang.blogfa.com inurl:www
یعنی همه صفحات ذخیره شده (کش شده) ، از یک آدرس نبودند. بعضی ها از آدرس بدون w و بعضی ها از آدرس با w بودند.
ب) گوگل با وجود کرال کردن یک صفحه در آدرس با www و بدون www ، فقط یکی رو ذخیره کرده بود
الف) و ب) و ج) => ابتدا یک صفحه رو در یکی از آدرس ها کش کرده. خوب چه چیزی باعث میشه که مطلبی رو که در یکی از آدرس هست، دوباره کش نکنه؟
اینکه متوجه شده که در اون یکی آدرس موجود بوده.
و بعد هر دو صفحه ای که با آدرس بدون www و با www ایندکس شدند، رو به یک فایل کش شده هدایت می کنه.
کد:
پس گوگل متوجه وجود این دوصفحه و اون هم با محتوای برابر شده و نمی شه منکر این شد که گوگل یکی رو کرال نکرده یا درنظر نگرفته.
چون اگر یکی رو در نظر نمی گرفت، مثل این دوتا آدرس پایین، اون یکی که در نظر نگرفته، اصلا در کش گوگل موجود نبود. ببینید:
کد:
cache:javascript.blogfa.com/cat-4.aspx
بنابراین نتیجه می گیریم که گوگل متوجه شده! که دو صفحه با هم برابر هستند.
[size=11pt]- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -[/size]
نقل قول:
يعني هروقت تونستي به قول دوستمون كه اينترنت رو علمي فرا گرفتن www رو به عنوان يك ساب دومين!!! تعريف كني و مطالبي متفاوت از دومين اصلي بريزي
این کار شدنی هست!
قرار نیست هر چیزی که شدنی باشه، شما از اون اطلاع داشته باشید! و ندیدن دلیل بر نبودن نیست.
شما با تعریف zone ، نه تنها می تونید تنظیم کنید که صفحه با w با صفحه بدون w فرق داشته باشه، بلکه حتی می تونید تعیین کنید که از یک سرور دیگه خونده بشه!
اگر خودتون بلد نیستید، سوال کنید ، حتما براتون خواهند گفت که این کار شدنی هست!
اگر یک سرور اختصاصی در اختیارم بود، حتما این امکان رو به شما نشون میدادم.
اگر این مورد رو هم باز قبول ندارید، با یک تست ساده می فهمید که از نظر گوگل، هیچ تفاوتی بین یک زیر دامنه معمولی با www نیست!
خوب. در این تست اصلا www رو بذارید کنار. هیچ کاری بهش نداشته باشید.
شما یک زیر دامنه مثل w3 برای سایتتون تعریف کنید. زیر دامنه رو طوری تنظیم کنید که با ورود به w3.yoursite.com/page1.ext دقیقا محتویات yoursite.com/page1.ext رو نشون بده، بدون این که ریدایرکت بشه .
بک لینک هر دو رو تقویت کنید تا مطمئن باشید در گوگل شناسایی بشن.
بعد از گذشت مدتی (حدود شش ماه) می بینید که دقیقا همون رفتاری که الان گوگل با www داره، با w3 هم همون کار رو انجام میده.
من خودم مشابه همین کار رو انجام دادم و به همین نتیجه رسیدم.
البته با این تفاوت که en.site.com و english.site.com رو ست کرده بودم که محتویات site.com/en رو نشون بده. بدون ریدایرکت. و به همین نتیجه رسیدم.
ضمنا مدت یک سال هست که در بخش webmasters گوگل، یک دامنه بدون www همراه با تمام زیر دامنه ها، من جمله www ، رو اضافه کردم.
نتایجی که گوگل از آدرس بدون w بدست آورده، کلا با نتایج زیر دامنه www تفاوت دارند.
از جمله: زمان آخرین بازدید بازدید، بک لینک ها، تعداد صفحات کش شده، و ...
اگر مایل هستید، می تونم به صورت خصوصی به شما نشون بدم.
هنوز یکسال نمی گذره که گوگل، رنک آدرس بدون w رو بار رنک زیردامنه www اکثر سایت ها یکی نشون میده.
یک سال پیش، دقیقا یادم هست که یکی از سایت ها، رتبه زیر دامنه www اون 2 و رتبه بدون w اون 1 بود.
البته با وجود همه این مطالب، تا حدودی در مورد اینکه تکرار صفحات خیلی ( اونطور که اینجا جدی گرفته شده) در رتبه سایت موثر باشه. البته تا حدودی.
طبق مستندات خود گوگل، ملاک اصلی رتبه بندی سایت ها در ابتدا بک لینک هایی بوده که گوگل از اونها تعبیر به رای هایی برای یک دامنه کرده.
نگران نباشید و ذهنتون رو بیشتر از این درگیر این مسئله نکنید. مسائل خیلی مهمتر هم هست.
این هم بالاخره یا حرف ما درست هست یا نیست! از دو حالت خارج نیست.
شما برای اینکه خیالتون راحت باشه، Redirect رو انجام بدید، مطمئن باشید با اینکار، اگر فایده ای نداشته باشه، ضرری به شما نمی رسه!
و بهتر هست که موضوع این تاپیک منحرف نشده و این قدر به طور کاذب به این مسئله پرداخته نشه.
اجازه بدید جواب دوستون رو بدیم :
نقل قول:
چطوري اين كار رو بكنم من رفتم در قسمت REdirect دومينم فقط اين امكان به اين صورت بود: ...
شما از قسمت انتخاب دامنه، اونجا که نوشته all public domains دامنه تون رو انتخاب کنید. زیرش آدرس سایت رو همراه با www وارد کنید.
و از اون قسمت دکمه های رادیویی Do Not Redirect www رو انتخاب کنید ;)
نقل قول:
اين حرف شما خيلي خنده داره
نقل قول:
پس بايد گوگل خيلي بيشعور باشه وقتي كه ...
و مورد آخر اینکه یک بار دیگه هم یادآوری کردم که لحن شما مناسب انجمن نیست.
خواهش می کنم به دیگران احترام بگذارید و در نحوه بیانتون تجدید نظر کنید.
-
پس شما معتقد هستيد چون ممكن است تعداد انگشت شماري سايت كه نسخه با www آنها متفاوت از نسخه بي www باشد. گوگل بنا را به آن گذاشته و در صورتي كه سايتي مطالب نسخه با www يكسان با نسخه بدون www داشته باشد تقلب حساب شده و از ارزش آن كم ميشود!!! خواهش مي كنم اين جمله منو با دقت بخونيد.
-
سلام
ببینید گوگل بر اساس لینکی که به سایت شده باشه یا همون backlink به سایت شما مراجعه میکنه
ممکن هست در یک سایت به شما به این صورت لینک داده باشن : [مهمان/کاربر گرامی برای دیدن لینک ها ابتدا باید عضو سایت شوید و لاگین کنید برای ثبت نام اینجا کلیک کنید] و در سایت دیگه [مهمان/کاربر گرامی برای دیدن لینک ها ابتدا باید عضو سایت شوید و لاگین کنید برای ثبت نام اینجا کلیک کنید]
در گوگل هر دو ایندکس میشه و مشکلی نداره اما رتبه ای که در کل سایت شما کسب میکنه بالا نمیره که دلایلش رو دوستان در بالا ذکر کردند .
برای حل این مشکل هم باید سایت رو لاک کرد روی یکی از پترن ها . یا با www و یا بدون www .
یا علی
-
سلام
بابا چه خبر شد دعوا شده يكي بياد سوا كنه ;D
ببينيد يه چيز ديگه تو قسمت وب مستر تولز خود گوگل يه جا از من سوال كرد مي خواي سايتت با www ايندكس بشه يا بدون www كه من گفتم مي خوام با www ايندكس بشه حالا به نظر شما نيازي هست كه از redirect هم استفاده كنم يا خود گوگل ديگه تشخيص مي ده؟
باي
-
[quote author=piroozman link=topic=15540.msg81911#msg81911 date=1218109891]
سلام
بابا چه خبر شد دعوا شده يكي بياد سوا كنه ;D
ببينيد يه چيز ديگه تو قسمت وب مستر تولز خود گوگل يه جا از من سوال كرد مي خواي سايتت با www ايندكس بشه يا بدون www كه من گفتم مي خوام با www ايندكس بشه حالا به نظر شما نيازي هست كه از redirect هم استفاده كنم يا خود گوگل ديگه تشخيص مي ده؟
باي
[/quote]
شما حتما از redirect استفاده کن. ربات های گوگل هر آدرسی رو که باز بشه کراول میکنن. اون قسمت فقط برای نحوه نمایش لینک های ایندکس شده سایت شما هست و ربطی به کرال کردن یا نکردن نداره.
-
[quote author=فیروزمندان link=topic=15540.msg81908#msg81908 date=1218104009]
سلام
ببینید گوگل بر اساس لینکی که به سایت شده باشه یا همون backlink به سایت شما مراجعه میکنه
ممکن هست در یک سایت به شما به این صورت لینک داده باشن : [مهمان/کاربر گرامی برای دیدن لینک ها ابتدا باید عضو سایت شوید و لاگین کنید برای ثبت نام اینجا کلیک کنید] و در سایت دیگه [مهمان/کاربر گرامی برای دیدن لینک ها ابتدا باید عضو سایت شوید و لاگین کنید برای ثبت نام اینجا کلیک کنید]
در گوگل هر دو ایندکس میشه و مشکلی نداره اما رتبه ای که در کل سایت شما کسب میکنه بالا نمیره که دلایلش رو دوستان در بالا ذکر کردند .
برای حل این مشکل هم باید سایت رو لاک کرد روی یکی از پترن ها . یا با www و یا بدون www .
یا علی
[/quote]
جواب شما در کوتیشن بالاست.
ببینید اگر شما دامین خودتون رو با www قفل کنید میبایست در قسمتی که sitemap رو در گوگل ست میکنید www رو در نظر بگیرید و بالعکس ...
یا علی
-
سلام. ببخشید یه سوال از مدتها پیش توی ذهن من بود. حالا که دیدم به بحث اینجا مربوطه خوب دیدم مطرحش کنم.
من خیلی وقت ها دیده بودم که سایت های بزرگ آدرسشون مثلا اینطوریه : www5.site.com که خوب مونده بودم این 5 در کنار w ها از کجا اومده که حالا دوستان می گن که خود www این هم ساب دومین هست. خوب حالا یعنی آدرس این سایت ها www . www5 .site.com هست یا دیگه اینا اصلا www ندارن و اونو تبدیل کردند به www5 ؟ اگر این طور هست (یعنی تبدیلش کردند) باز مگه www یهپروتکل و قرار داد نیست؟ پس چطور تغییرش دادن؟
یــــــــــــــــــــــــاعــــــــــــــــــــــل ی
-
خوب . در اینترنت هی چیزی نشدنی نیست. خصوصا که اگر سرور اختصاصی و نیروی متخصص برای کانفیگ کردن در اختیارتون باشه.
و اما در مورد اون سایت ها :
بعضی از سایت ها که به هر دلیلی، تمایل به استفاده از چند سرور دارند، برای سایتشون چند زیر دامنه می سازند و هر کدوم از اونها رو طوری تنظیم می کنند که از یک سرور دیگه لود بشه.
مثلا : yoursite.com دامنه شماست.
dl.yoursite.com از روی یک سرور دیگه خونده میشه. و مشابه یک دامنه عمل می کنه که روی سرور دیگه ای پارک شده.
اما این که باز هم با این وجود، باز هم www رو به اول اضافه کنیم، باز هم سایت باز میشه، پاسخ در اکثر موارد منفی هست.
و این موضوع، خودش شاهدی هست بر این که www یک زیر دامنه هست. (کاش این موضوع رو زودتر مطرح می کردید که بعنوان شاهد استفاده کنیم!)
چون اگر www طوری بود که به اول هر نوع آدرسی اضافه بشه، فرقی نکنه، خوب http:// www .www3.imperial.ac.uk/ باید باز میشد.
همینطور http:// www4. infotrieve.com/default.asp
در صورتی که این طور نیست. www ی ک زیر دامنه هست که به صورت یش فرض زیر دامنه اصلی تعریف شده . بنا بر این اگر www قرار بود یک نوع چیزی شبیه پیشوندی باشه که روی همه قسمت ها کار کنه، باید اون دو لینک بالا هم باز می شدن
-
نقل قول:
خوب حالا یعنی آدرس این سایت ها
[مهمان/کاربر گرامی برای دیدن لینک ها ابتدا باید عضو سایت شوید و لاگین کنید برای ثبت نام اینجا کلیک کنید] هست یا دیگه اینا اصلا www ندارن و اونو تبدیل کردند به www5 ؟ اگر این طور هست (یعنی تبدیلش کردند)[size=10pt][size=10pt]
باز مگه www یه پروتکل و قرار داد نیست؟[/size][/size] پس چطور تغییرش دادن؟
سلام. این که چطور تغییر دادند را متوجه شدم. ولی خوب حتما برای این تغییر باید رویه سرور دیگه تنظیم کرد؟
این موضوع پروتکل را هم اگه میشه بازش کنید. هر چند مطمئن نیستم سوالم درسته یا نه :)
یــــــــــــــــــــــــ ــاعـــــــــــــــــــــ ــــلی
-
سلام علی جان
مشکل شما دقیقا چیه ؟
www در واقع یک سابدامین هست که cname رو به صورتی ست میکنن که معمولا با سایت اصلی یکی باشه
اما در کل میشه کاری کرد که محتویات سایت با www و بدون www متفاوت باشه
( در جواب اون دوستمون که اعتقاد دارند این کار ممکن نیست ! )
یا علی
-
سلام. خیلی مخلصیم :)
مشکلی که نیست قربان ;Dفقط من فکر می کردم www هم مثل http یا ftp یه پروتکل در وب هستش و وجودش حتما لازم هست که مثل اینکه اشتباه می کردم. :o
یـــــــــــــــــــاعـــ ـــــــــــــــلی
-
سلام به همه
حالا يه مسئله ديگه
وقتي ما كامپوننت يادداشت نگار پيشرفته را نصب مي كنيم مثلا آدرس يكي از محتواي ساتمون اين طوري است:
http:// www. yoursite.com/index.php?option=com_content&task=view&id= 324&Itemid=69
وآدرس ارسال نظر اين طوري است:
http:// www. yoursite.com/index.php?option=com_content&task=view&id= 324&Itemid=1&show=1
ولي هر كدوم را كه بزنيد با محتواي كاملا يكسان مواجه مي شويد و در آدرس اولي هم مي توانيد نظر خود را يادداشت كنيد حالا موتور جستجو وقتي ببينه اين طوري است طبق گفته هاي خودتون بايد رتبه را كاهش بده اون وقت راه حل چيست؟
-
[quote author=piroozman link=topic=15540.msg82434#msg82434 date=1218400330]
سلام به همه
حالا يه مسئله ديگه
وقتي ما كامپوننت يادداشت نگار پيشرفته را نصب مي كنيم مثلا آدرس يكي از محتواي ساتمون اين طوري است:
http:// www. yoursite.com/index.php?option=com_content&task=view&id= 324&Itemid=69
وآدرس ارسال نظر اين طوري است:
http:// www. yoursite.com/index.php?option=com_content&task=view&id= 324&Itemid=1&show=1
ولي هر كدوم را كه بزنيد با محتواي كاملا يكسان مواجه مي شويد و در آدرس اولي هم مي توانيد نظر خود را يادداشت كنيد حالا موتور جستجو وقتي ببينه اين طوري است طبق گفته هاي خودتون بايد رتبه را كاهش بده اون وقت راه حل چيست؟
[/quote]
خوب شما اگه sef مامبو رو فعال کنی دیگه از این مشکلات پیش نمیاد. ضمنا این نوع آدرس ها خیلی سخت تر از آدرس هایی که در حالت sef ایجاد میشه ایندکس می شن.
منظورت از کامپوننت یادداشت نگار پیشرفته همون akocomment هست؟
-
یه چیزی رو هم که فراموش کردم بگم اینه که موتور جستجو هیچ وقت نمیاد برات کامننت بزاره و آدرسی که در اثر کلیک بر روی دکمه ثبت ایجاد شده رو چک کنه. بنابراین اگر آدرس دوم صرفا وقتی ساخته میشه که بر روی دکمه ثبت یادداشت کلیک میشه، موتور جستجو اونو نمیتونه ببینه.
البته در مورد این چیزی که شما میگی یه مقدار ابهام وجود داره چون مثلا این آدرس رو ببین:
http:// www .irpcn.com/index.php?option=com_content&task=view&id= 97&Itemid=24show=1
الان این آدرس در اثر ایجاد کاممنت به وجود نیومده بلکه انتهای آدرس هر مطلبی اگه بنویسی show=1 اون مطلب باز میشه. حالا اگه ایجوری باشه موتور جستجو میتونه اونو ببینه و به عنوان مطلب کپی در نظر میگیره.