چند سوال در مورد لینوکس؟!
سلام
من یک package از سیستم عامل لینوکس ردهت دارم که 5 سی دی هستش .
خیلی وقت پیش خریدم ولی 2 بار بیشتر نصب نشد .
چند تا سوال داشتم اگه ممکنه جواب بدید تا من هم از لینوکس استفاده کنم :
1)فرمت درایو ها باید به چی تبدیل شه تا هم ویندوز و لینوکس درایوها رو بشناسه؟!
2)یک شبیه ساز بهم معرفی کنید تا بتونم برنامه ها و ... که در ویندوز اجرا میشن رو در لینوکس هم اجرا کنم؟!
3)یک مشکلی هم که همون یکی دوبار اول با لینوکس داشتم این بود که وقتی نصب تموم می شد صدا رو چک می کرد و صدا خود به خود نصب می شدولی وقتی موزیکی می ذاشتم صدا رو اجرا نمی کرد.
5)برنامه ها که Package شون برای لینوکس هم ساخته شده چی هستند لینکشون رو لطفاً بدهید .
با تشکر مرتضی بهمنی
Re: چند سوال در مورد لینوکس؟!
ویندوز درایو های لینوکسی رو نمیشناسه ! به هیچ وجه :D حالا اکستنشین 3 باشه یا هر فرمت دیگه ایی !
ولی لینوکس میشناسه ولی معمولاً با بعضی NTFS به مشکل بر میخوره و فقط میتونه READ داشته باشه
البته باید درایوهای ویندوزیتون رو در لینوکس مونت کنید !
بهترین شبیه ساز WINE هست !
برای هر ارائه ی لینوکسی پکیج خاصی وجود داره !
ولی شما میتونید سورس رو بگیرید و خودتون Make و Install کنید !
البته فکر کنم برای رد هت پکیجهای RPM باشه که به راحتی نصب میشن !
البته من اوبونتو استفاده میکردم ! که فعلاً یه مدته به دلایلی !!!!!!!!!! مجبورم با ویندوز کار کنم ....
و اطلاعات من در مورد رد هت زیاد نیست توضیحات اوبونتویی ! خواستید من بیشتر ! در خدمتم ! :D
[مهمان/کاربر گرامی برای دیدن لینک ها ابتدا باید عضو سایت شوید و لاگین کنید برای ثبت نام اینجا کلیک کنید]
1- فرمت رو Raser FS بزاريد. در اين صورت پارتيشن هاي لينوكس درايو هاي ويندوز رو ميشناسن (توجه داشته باشيد كه ساختار فايلي و پارتيشني در ويندوز و لينوكس بلكل فرق ميكنند) ولي براي خوندن درايو هاي لينوكي در ويندوز يكمي مشكل هست. برنامه هايي مثل Partion magic ميتونن پارتيشن هاي لينوكس رو اكسپلور كنن ولي با كندي و سختي. برنامه هاي ديگري هم هستن.
2- شبيه ساز ويني Wine براي اجراي برنامه هاي ويندوز در لينوكس هست و شبيه ساز cygwin براي اجراي برنامه هاي لينوكس در ويندوز قابل استفاده هست. ضمنا برنامه هايي مثل VMWare هم هستند كه با اونها ميتونيد به صورت مجازي يك سيستم عامل را در دل ديگري اجرا كنيد. مثلا در محيط ويندوز، لينوكس را اجرا كنيد. Bochs هم برنامه مشابه و جالبي هست.
3- نسخه اي كه استفاده ميكنيد احتمالا Fedora Core 3 هست و اين مشكل رو داره. توصيه من استفاده از RedHat Enterprise Linux و يا SUSE 10 هست. البته نسخه هايي مثل اوبانتو و مندراك هم خوب هستند ولي گسترش رد هت و منابع فارسي براي آموزش اون بسيار بيشتره. توصيه ميكنم براي شروع از نسخه هاي فارسي مثل "كارامد" استفاده كنيد كه هم برنامه هاي فارسي دارند و هم يك دي وي دي آموزشي همراهشون هست كه براي شروع خوبه. كانون نشر علوم هم يك كتاب بسيار جالب 1000 صفحه اي براي لينوكس داره (البته دي وي دي اين كتاب رو نخريد چون قديمي هست!)
4- برنامه هاي لينوكس رو به طور كلي ميتونيد در سايت [مهمان/کاربر گرامی برای دیدن لینک ها ابتدا باید عضو سایت شوید و لاگین کنید برای ثبت نام اینجا کلیک کنید] و يا [مهمان/کاربر گرامی برای دیدن لینک ها ابتدا باید عضو سایت شوید و لاگین کنید برای ثبت نام اینجا کلیک کنید] و يا [مهمان/کاربر گرامی برای دیدن لینک ها ابتدا باید عضو سایت شوید و لاگین کنید برای ثبت نام اینجا کلیک کنید] دريافت كنيد.
يه توصيه ديگه. اول اينكه من از FreeBSD استفاده ميكنم (يعني يونيكس) و بعد اينكه هميشه اول به طور كامل ياد بگيريد و بعد استفاده كنيد، وگرنه دلزده ميشيد.
من به شدت اوبونتو رو پیشنهاد میکنم !
این رو هم حتماً ببینید :
[مهمان/کاربر گرامی برای دیدن لینک ها ابتدا باید عضو سایت شوید و لاگین کنید برای ثبت نام اینجا کلیک کنید]
البته اوبونتو با KDE (کوبونتو!) چون KDE بیشتر به ویندوز شباهت داره و کار کردن باهاش ساده تره !
[quote author=جاوید link=topic=1752.msg9972#msg9972 date=1154082669]
این رو هم حتماً ببینید :
البته اوبونتو با KDE (کوبونتو!) چون KDE بیشتر به ویندوز شباهت داره و کار کردن باهاش ساده تره !
[/quote]
دوست عزیز قصد من تبلیغ و یا تضعیف چیزی نیست. هدف راهنمایی برای استفاده بهتر و راحت تر هست. بدون شک رد هت پر کاربرد ترین و کامل ترین نسخه لینوکس هست و روی 90 در صد سرور های لینوکس هم رد هت نصب هست. ضمنا من خودم از kde استفاده نمیکنم.
ضمنا کتابهای فارسی برای رد هت موجود هست.
از توصیه دوستان سیامک عزیز و جاوید جان ممنونم .
مشکل دیگه من با لینوکس ردهت اینه که من هنگام نصب زبانهای فارسی و انگلیسی رو نصب می کنم . ولی وقتی لوگین می کنم حروف از هم جدا هستند و امکان تایپ فارسی هم در اوپن آفیس هم نیست . (اوپن آفیس!!! امیدوارم که اشتباه نگفته باشم) مشکل از کجاست .
ممنونم از همگی .
مرتضی بهمنی
شما برای استفاده کامل از قابلیتهای فارسی بهتره از نیخه کارآمد و یا پکیج هما برای اوبانتو استفاده کنید. نسخه کارآمد قابلیتهای فارسی خوبی داره و آفیس هم به صورت پیش فرض نصب میکنه. در ضمن به همراهش یک دی وی دی آموزشی هم داره.
ممنون از سیامک عزیز . حالا تنها یک موضوع می مونه و اون هم اینکه از چه نسخه ای از لینوکس استفاده کنم ؟!
کدوم بسته اموزشی رو بگیرم ؟!
جریان این پروژه سیستم عامل ملی (لینوکس ملی) چی هستش؟! (آسا توی بازار این نسخه موجوده؟!
این سوالات رو هم جواب دهید لطفاً
دوستدار همگی شما ، مرتضی بهمنی
من که گفتم! نسخه کارآمد ( [مهمان/کاربر گرامی برای دیدن لینک ها ابتدا باید عضو سایت شوید و لاگین کنید برای ثبت نام اینجا کلیک کنید] ) یک نسخه فارسی و از خروجی های طرح لینوکس فارسی هست. اگر قابلیتهای فارسی میخاهید یا از این نسخه استفاده کنید و یا از پکیج هما ( [مهمان/کاربر گرامی برای دیدن لینک ها ابتدا باید عضو سایت شوید و لاگین کنید برای ثبت نام اینجا کلیک کنید] ) برای اوبانتو! (البته باید بگم که به نظر میرسه که هما بهتر باشه)
ولی اگر یک لینوکس کامل و عالی میگردید یا از Red Hat Enterprise استفاده کنید و یا از SUSE 10 البته نسخه سوزی تفاوتهای ساختاری با لینوکس هاس دیگه داره.
[quote author=سیامک link=topic=1752.msg9996#msg9996 date=1154098520]
[quote author=جاوید link=topic=1752.msg9972#msg9972 date=1154082669]
این رو هم حتماً ببینید :
[/quote]
دوست عزیز قصد من تبلیغ و یا تضعیف چیزی نیست. هدف راهنمایی برای استفاده بهتر و راحت تر هست. بدون شک رد هت پر کاربرد ترین و کامل ترین نسخه لینوکس هست و روی 90 در صد سرور های لینوکس هم رد هت نصب هست. ضمنا من خودم از kde استفاده نمیکنم.
ضمنا کتابهای فارسی برای رد هت موجود هست.
[/quote]
ااااااااااااااااااااااااه !
من دوباره دارم دعوا درس میکنم ! :D
ولی حس نمیکنم من حرفی در مورد تبلیغ یا تضعیف یا حتی در مورد این چیزا زده باشم ! فقط چون خودم از اوبونتو استفاده میکنم و به راحتی به امکاناتی که نیاز دارم دسترسی پیدا میکنم اونو به بقیه پیشنهاد کردم !
حالا یادم نیست چرا جو گیر شده بوده که "به شدت" پیشنهاد کردم !
شما به دل نگیر ....
نه جانم چرا به دل گیری و دعوا؟
مسایل کاملا فنی هست و دعوای فنی هم بسیار لذت بخش!
کاشکی همیشه از این دعواها باشه.
[quote author=سیامک link=topic=1752.msg10043#msg10043 date=1154173707]
نه جانم چرا به دل گیری و دعوا؟
مسایل کاملا فنی هست و دعوای فنی هم بسیار لذت بخش!
کاشکی همیشه از این دعواها باشه.
[/quote]
هوم !
آخ جون!! من که فقط میگم Ubuntu هم live هست هم حلال مشکات (حداقل من!)
[quote author=جواد احمدزاده link=topic=1752.msg10123#msg10123 date=1154213267]
آخ جون!! من که فقط میگم Ubuntu هم live هست هم حلال مشکات (حداقل من!)
[/quote]
آره نسخه ی لایو هم داره و کلی حال میده !
و برای لپ تاپ من هم همین ارائه ی لینوکس ریکامند !!!! شده :D به خاطر همین هم من کلی باهاش حال میکنم !
چی شد آقایون به ما بگید که آخر کدوم رو انتخاب کنم .
خواهشاً برای اینکه زودتر به نتیجه برسیم فقط بحث علمی کنید و از ـهام اوهوم بپرهیزید .
چونکه میگن وقت طلاست (البته مال من آهن هم نیست) ، پس تا فرصتش رو دارم در انتخاب بهتر کمکم کنید .
قربان همگی شما
مرتضی بهمنی
نظر من : اوبونتو + یه خط اینترنت خوب !(ADSL). :D:D
دوست عزيز من نظرم رو گفتم. و كاملا منطقي و علمي هم گفتم. برداشت نهايي با خود شماست.
اگر سوالي باشه و من بلد باشم جواب بدم حتما در خدمت هستم.
به نظر من همون RedHat رو نصب کن تا دم دستت نباشه نمیتونی بفهمی لینوکس ها با هم چه فرق هایی دارن،
الآن من مثلا در باب امنیت لینوکس نظر میدم یکی در زمینه سرعت اجرا دیگری در زمینه گرافیک و ...............