هو

سلام بر همه ی دوستان ....

خوب تجربه ی این چند وقت کار کردن من با مامبو ، میگه که ما واقعابه کامپوننت احتیاج داریم ! کامپوننت هایی که بتونن ما رو جلو ببرن ، نسبت به سایر رقبا .
البته امیدوارم که توجه داشته باشیم که این کامپوننت ها رو بهتره که به صورت رایگان در اختبار کاربرهامون قرار بدیم .
چرا ؟ چراشو من خدمتتون عرض میکنم . یک زمانی وقتی میگفتن CMS همه یا به نیوک فکر می کردن یا به مامبو و جوملا . اما الان چی ؟ اکثر سایت هایی که بازدید بالا دارن ، از سیستم های مختلفی استفاده میکنن که کم کم دارن جای خودشونو توی دنیای وب ایرانی باز میکنن ! موویبل تایپ - زوپس - ورد پرس از این نمونه ها هستن . چرا اکثر سایت هایی که پر بازدید هتن دارن از سیستم های دیگه استفاده میکنن ؟ منظورم بی احترامی به دوستان نیست ، اما واقعا کم میبینم سایت مامبویی رو که روزی 5-6 هزار بازدید بیشتر داشته باشه ، اگه واقعا مامبو یه CMS هست پس باید امکاناتی هم داشته باشه که بتونه با رقبا رقابت کنه ، و اگه فقط قراره برای وبلاگ نویسی استفاده بشه ، خوب بگید که ما بدونیم .

بزرگ ترین مشکل خیلی از ادمین هایی که من باهاشون کار میکنم اینه که با این روند پولی شدن سیستم های مختلف مامبو ، این ترس وجود داره که در آینده نه چندان دور قرار باشه به سیستم دیگه ای کوچ کنیم !

اکثر کامپوننت هایی که سابق وجود داشت الان سازگار نیستن و باید برای نسخه های سازگار پرداخت داشته باشیم ، بله ، قبول دارم که هزینه ها بسیار کم هست نسبت به اون چیزی که شرکت های خصوصی میگیرن ، اما اونها راه خودشون رو جدا کردن ، رسما میگن این نرم افزار ما متن باز نیست انقدر هزینه داره و ......

همین مامبو دیگ رو ببینیم
من یه سر زدم .. ببینم که کامپوننت های مفیدش چین ؟

خوب لیستشون کردم اونهایی رو که نمینویسم خودتون بدونید که با 4.6.5 درست کار نکردن :
داتسو (نسخه ی چندش ؟ )
jibberbook
com_moscom082s
easytube (مامبوته اما کارآیی داره)
Remository 342
webscreensaver
media manager pro

خوب آیا همه ی کامپوننت های مورد نیاز ما همین 6 تا هستن ؟ ما کامپوننت مدرسه ی رایگان نمی خوایم ، چون واقعا یه چیز تجاری هست ، حتی اون نسخه های مخصوص مثل داتسوی سفارشی رو همه نمی خوایم .
اما حد اقل اولین چیزی که برای زنده تر نشون دادن سایت های مامبویی بهش احتیاج هست یه جعبه ی پیام هست . باقی رو دوستان تیم مدیریت خیلی بهتر از من تازه کار میدونن و گفتنش هم وقت تلف کردن هست . اگه قرار باشه همین جوری همه ی نسخه هامون با هر آپدیت دیگه پشتیبانی نشه و باید پول بدیم یه Road map هم برای مامبو فارسی انتشار بدیم و به ملت بگیم ، این سیستم فقط تا سال XXXX متن بازه ، و از اون موقع به بعد شما برای تکون خوردن هم باید رجیستر کنید .

اگر هم دوستان میخوان بگن که توی انجمن رو بگردیم پیدا میشه ، به نظر من این حرف زیاد صحیح نیست . بهتر اینه که ما یه بورد یا سیستم شبیه مامبو دیگ برای نسخه های آزمایشی یا بتا داشته باشیم .

در مورد قالب ها هم باید واقعا یه فکر جدید داشته باشیم .. وگر نه گوی رقابت و سبقت و .... رو خیلی سریع تر از چیزی که فکر کنیم از ما میدزند ..

درسته که هسته اصل هست و هسته مهمه ! اما اگه میخوایم فرهنگ مامبو رو در این کشور که همه عقلشون به چشماشونه درست جا بندازیم ، باید کامپوننت ها و قالب های کافی و چشم نوازی رو در دست داشته باشیم که این مشکلات پیش نیاد .

بعضی از دوستان شاید از این لحن تند ناراحت شده باشن - اما راست گفتن بهتر از اینه که از امکانات استفاده کنم و مشکلاتی رو که میبینم پنهان کنم و ....-