سلام ، آیا این بازدید اول شماست ؟ یا
نمایش نتایج: از شماره 1 تا 1 , از مجموع 1

موضوع: فیدبک هایی برای مامبو

Threaded View

پست قبلی پست قبلی   پست بعدی پست بعدی

تشکر شده 0 بار در 0 ارسال

فیدبک هایی برای مامبو

من تازگی کاربر مامبو شدم (نسخهء 4.6.5 مامبولرن).
    باید بگم واقعا نظرم رو به خودش جلب کرد و ضمن سادگی کار باهاش امکانات خوبی داره. بدیهی هست که کاربردهای وسیع و عمومی زیادی داره و با وجود اینهمه کاربر و سایت شاید نیازی به بیان این ادعا نباشه.

اما تقریبا هر نرم افزاری بی نقص نیست و باگ و ضعف و کمبودهایی داره یا میتونه داشته باشه.
    و اونچه که یکی از منشاء های قدرت نرم افزارهای آزاد/اپن سورس و حتی دلیل رشد جهانی اینترنت و محتوای عظیم و غنی اون هست، اینه که چشمهای زیادی و مغزهای زیادی و دست های زیادی بدون محدودیت های فیزیکی در این محیط میتونن باهم تعامل و همکاری و ارتباط داشته باشن و تولید کنن و دراختیار دیگران قرار بدن. بخش مهمی از این روابط به شکل نظر، پیشنهاد، انتقاد، فیدبک، و باگ یابی هست.
    اغلب برنامه نویسان به این وسیله و از جانب کاربران و ناظران و برنامه نویسان و محصولات دیگه متوجه عیب ها و کمبودهای زیادی در کار خودشون شده و در این بین خیلی چیزها هم یاد میگیرن و پیشرفت حرفه ای زیادی میکنن و نرم افزارهاشون به سرعت خیلی زیادی کاملتر و استادانه تر میشه.

منهم میخوام فیدبک های خودم رو درمورد مامبو بدم تا بتونه بهتر بشه. چند نکتهء فنی که دیگه بدون مقدمه بیان میکنم!

بعضی از آیکون هایی که در بخش کاربری و بخش ادمین بکار رفتن با تم رنگ خاکستری هستن. این امر باعث چند مسئله میشه.
    درمورد آیکونهای کوچک مثل آیکونهای پی دی اف و چاپ و غیره، خاکستری بودن باعث مشکل بیشتر در قدرت تشخیص این آیکونها شده (شاید طراحان با مانیتورهای ال سی دی و در رزولیشن مناسبی طراحی کردن). آیکونها شبیه هم بنظر میرسن و برای تشخیص باید کمی بیشتر دقت کرد و چشم رو متمرکز کرد.
    درحالیکه اگر رنگها سرجاشون بودن تشخیص خیلی راحتتر بود. مثلا اون رنگ قرمز در آرم پی دی اف اون رو کاملا قابل تشخیص با یک نگاه میکرد.
    مسئلهء دیگه درمورد این تم رنگی اینه که بطور عرف و از قدیم و حتی بنا به استانداردها، این حالت رنگی درمورد آیتمهای غیرفعال شده بکار میره، و استفادهء ما از تم ظاهرا مشابهی باعث عدم تطابق با استانداردها و کم شدن قدرت اتکا و تشخیص کاربران به اونها و گاه گیج شدن و اشتباه کردن میشه. مثلا من خودم اول فکر میکردم اونها به علتی غیرفعال هستن.
    البته دادن فیدبک به کاربر وقتی ماوس روی گزینه ای میره اغلب کار مفید و گاه استاندارد و لازمی هست، اما نه اینکه ابتدا خاکستری باشه و بعد که ماوس روش رفت تازه رنگی بشه. این فیدبک رو میشه از راههای مختلف از تغییر رنگ و استایل تصویر و رنگ و بکگراند متن تا بوردر و غیره بنوعی ایجاد کرد.
    از طرف دیگه شما میتونید با خاکستری کردن یک آیتم، نشون بدید که اون آیتم بعلتی غیرفعال هست.

مورد دیگه کدهای اچ تی ام ال خروجی مامبو هست که بهینه و کاملا حرفه ای بنظر نمیان. مثلا جاهایی که لزومی نداره از جدولهای چندگانه برای نمایش اطلاعات کوچکی استفاده شده که میتونستن به روشهای دیگه فرمت و علامتگذاری بشن.
    درمورد سی اس اس و علامتگذاری محتوا و اجزای مختلف صفحه هم دقت کافی بنظر نمیاد و کمبودهایی در این زمینه وجود داره.
    میتونم در این زمینه مثالهایی بدم که خودم عملا باهاشون دست و پنجه نرم کردم.
    مثلا برای تفکیک قایل شدن میان فرم لاگین که در پنل کناری نمایش داده میشه و باید با تم اون پنل هماهنگ باشه با فرمهای دیگر مثل جستجوی پیشرفته که در بدنهء محتوای اصلی درج میشه مشکل داشتم، چون راه استانداردی برای تفکیک اونها درنظر گرفته نشده بود (بنظرم با درج یک id برای فرم لاگین این مسئله حل میشد). البته اینها رو حل کردم، اما از راههای سخت تر و غیراستانداردی که در شرایط خاصی ممکنه ایجاد مشکل بکنن.
    یک مورد دیگه درج جداکننده بین پست ها بود که تمهید یا مشخصه ای برای این امر هم درنظر گرفته نشده بود و میتونید تاپیک بنده رو برای اطلاعات بیشتر در این زمینه نگاه کنید: [مهمان/کاربر گرامی برای دیدن لینک ها ابتدا باید عضو سایت شوید و لاگین کنید برای ثبت نام اینجا کلیک کنید]

مورد دیگه اینه که وقتی مثلا وارد پستی میشیم (مثلا از طریق لینک «ادامه») منوی سایت همچنان گزینهء قبلی رو فعال نشون میده. یعنی مثلا گزینهء «صفحهء اصلی» سایت فعال هست، درصورتیکه ما محتوایی رو نمیبینیم که ابتدا با وارد کردن آدرس صفحهء اول سایت می دیدیم. این از نظر منطقی مشکل دار بنظر میاد و در عمل هم ممکنه باعث گیج شدن و خطای کاربران بشه و هدف و کاربرد عملی علامتگذاری منوها رو بوسیلهء #active_menu مبهم میکنه.

یک مورد دیگه دربارهء انتخاب رنگها و فرمتها هست. اینها اغلب استانداردهایی گرچه غیررسمی اما مفید دارن و ما نباید هر رنگ و فرمتی رو برای هر متن و جزیی از صفحه صرفا با معیار زیبایی و تم انتخاب کنیم.
    یک مثال میزنم. مثلا پیامهای انجام موفقیت آمیز عملیات خاصی در سیستم، اغلب با رنگ سبز یا رنگهای نزدیک و حداقل رنگهایی که از نظر روانی امنیت و آرامش رو میرسونن نشان داده میشن. حداقل اینطور پیامها مثلا با رنگ قرمز یا نارنجی نشان داده نمیشن. چون پیامهای خطا و اشکال سیستم با رنگهای قرمز و شبیه اون نمایش داده میشن. البته اینها خیلی سختگیرانه نیستن و در تطابق با تم و سلیقهء ما اغلب میتونن کم و بیش تغییرات متنوعی بکنن. اما بهرحال نرم افزار ما هم باید استانداردی قابل تشخیص و منطقی و تاحد ممکن سازگار با عرف، برای خودش داشته باشه. اجباری هم نیست مثلا همیشه از رنگ متن برای این استانداردها استفاده بشه (البته بعضی اجزاء مثل خود متن مهمتر هستن و باید تاحد امکان سازگار باشن) و میشه بجاش از اجزا و بخشهای دیگر مثل بوردر و بکگراند و حتی آیکون کناری و غیره استفاده کرد.
    من در یک پروژه ای که ایجاد کردم از رنگهای هر محدوده با معنای خاص خودش استفاده کردم. مثلا برای خطاهای اساسی و خطاهای سیستم از رنگ قرمز و فونت درشت و خوانا. از رنگ نارنجی برای خطاهای کاربری یا هشدارهای جدی. از رنگ زرد برای هشدارهای عمومی کم خطر و اطلاعات امنیتی خاص.
    همینطور از رنگهای سبز و آبی و مشابه هم برای کاربردهایی که از نظر منطقی باهاشون هماهنگ باشن و مردم بهشون عادت بیشتری داشته باشن.
    همینطور میبینیم که تفکیکی میان پیام خطا و متن معمولی یا لینک در خیلی جاها (بیشتر رابط ادمینی) درنظر گرفته نشده. مثلا اگر متن معمولی نارنجی هست، میتونیم پیام خطا رو قرمز کنیم و پیام موفقیت رو سبز مایل به رنگهای تم خودمون و غیره.

مورد دیگه اینکه باید سعی کنیم آیتم های لینک ما، یعنی متن و بعد از اون اشیاء دیگر که لینک هستن، از استاندارد قابل تفکیک خاصی پیروی کنن که هرجای سایت کسی بتونه تشخیص بده که اون یک آیتم بصورت لینک و قابل کلیک هست. مثلا من یکجایی از رنگ متن زرد و با استایل ایتالیک برای تمامی لینک ها استفاده کردم که وقتی ماوس هم روی اونها رفت قرمز رنگ بشن. البته شاید فکر کنید این استاندارد با چیزی که قبلا درمورد پیامهای هشدار گفتم در تضاد باشه. اما درواقع چندان اینطور نیست چون مکان حضور اونها و اینکه جزء محتوای عمومی هستن و در متن و صفحات عادی صفحه میان و بعد از عملیات کاربری و تنظیم خاصی رخ نمیدن این ابهام رو تاحد زیادی از بین میبره. قرمز شدن رنگ با mouseover هم موقتی و فقط برای کمک به تشخیص کاربر از بودن ماوس روی لینک، و انجام عملیات توسط اون بوده. البته ممکنه بنده هم بهترین انتخاب رو در این زمینه نکرده باشم.
    شاید مثلا اگر در حول و حوش یک فرم چنین لینک هایی داشتم این ابهام کمی بیشتر میشد، اما بهرحال چنین موردی نداشتم و کل سایت هماهنگ بود. و اگر هم داشتم میشد با رنگ و استایل کاملا قابل تفکیک برای متنهای خطا و اطلاعات این تفکیک رو ایجاد کرد.
    یادمون باشه همیشه باید لینک ها از متنهای عادی صفحه قابل تفکیک باشن. یعنی فقط با نگاه کردن حداقل بشه حدس زد.
    معمولا رنگ به تنهایی برای اینکار کافی نیست (مثلا باید استایل دیگری هم اضافه کنیم)، مگر اینکه در هیچ متن دیگری چنان رنگی یا رنگ خیلی نزدیکش رو نداشته باشیم.

خب شاید موارد دیگری رو هم یادم رفته باشه یا بعدا بنظرم برسه و بگم.
    اگر دوستان دیگر هم نکته ای داشته باشن میتونن در این تاپیک درج کنن.
    ضمنا بقیهء بخشهای گسترده و متنوع و طراحی و برنامه نویسی مامبو خیلی خوب هستن و درکل نرم افزار بسیار دوستانه و مفید و خلاقانه ای هست که از بابت آزاد بودن و استفاده کردن ازش شخصا تشکر و از زحمات همگی در این زمینه قدردانی میکنم.
    اینکه پیشنهاد و انتقادها رو مطرح کردم فقط بعلت نیاز هست و به معنی این نیست که این نرم افزار درکل چیز کوچک و کم کارایی و خیلی ایراددار هست.

با تشکر از شما و عرض پوزش از فک زدن زیادم!!

راستی من همیشه زیاد روی استانداردها تفکر و دقت داشتم (مهم و دارای نتایج عملی هستن) و حتی مثلا بیشتر رفرنسهای کنسرسیوم وب رو درمورد اچ تی ام ال خوندم (همینطور سی اس اس). یک تاپیک هم درمورد نکات عمومی و مهم اینطور استانداردها و یکسری نکات تجربی و نظرات خودم داشتم که اگر خواستید میتونید نگاهی بکنید: [مهمان/کاربر گرامی برای دیدن لینک ها ابتدا باید عضو سایت شوید و لاگین کنید برای ثبت نام اینجا کلیک کنید]

جهت مشاهده لینک ها باید ثبت نام کنید یا لاگین کنید.

2. # ADS
    تبلیغات در جوملا فارسی