ببينيد دوستان.
كلا آدم بابت چنتا چيز پول ميگيره كه اينا بنظر من ميرسه: انرژي - وقت - تخصص و يا حتي موقعيت و ويژگي خاص شما (منجر به كاري كه از شما برمياد و از ديگران برنمياد و آگاهانه به شما مراجعه ميكنن).
ديگه ارتباط مستقيمي با نرم افزار آزاد/اپن سورس نداره.
هركس خدمات و محصولي رو ‹با استفاده از ناآگاهي كارفرما يا خريدار› با ‹قيمت خيلي بيشتر از حد متعارف› ارايه كنه، كلا در قانون جرمه تاجايي كه به عقل بنده ميرسه (بنظرم در احكام اسلامي هم هست).
اين وسط نرم افزار هم چه انحصاريش و چه اپن سورسش استثنايي نيست. درمورد چيزهاي ديگر غير از نرم افزار و رايانه هم همينه.
اگر طرف آگاه باشه مشكلي نداره هرچي پول ميتونيد ازش درخواست كنيد.
اگر زحمت ميكشيد، وقت ميذاريد، تخصص يا موقعيت و فرصت ويژه اي داريد كه كمتر كسي داره، ميتونيد در مقابلش ناز هم بكنيد و پول زيادي بخوايد.
وگرنه به اندازهء وقت و زحمتش پول ميگيريد. مسلما نصب يك نرم افزار و سفارشي كردنش هم از عهدهء هركسي برنمياد و يادگيريش استعداد و زحمت و زمان قابل توجهي ميبره. اما به اندازهء كساني كه اون نرم افزار رو بصورت سفارشي از ابتدا طراحي ميكنن كه ديگه نميشه پول گرفت!
چند ميليون پول گرفتن براي راه اندازي و سفارشي سازي عادي مامبو با استفاده از ناآگاهي كارفرما، بنظرم كاملا كلاهبرداري هست.
ميتوني بگي آقا من اينقدر ميگيرم، ولي قيمت عرف اينقدره و ديگران با اينقدر برات كار ميكنن، اما من وقت و انرژيم برام ارزش زيادي داره يا بهرحال اينطور عشقم ميكشه كه اينكار رو در ازاي اين مبلغ انجام بدم و با اين شرايط.
خب طرف اگر شما رو به هر علتي بخواد و به ديگران ترجيح بده قبول ميكنه (توافق و قرارداد آگاهانه كه شايد بايد كتبي بنويسيد) و اينكار بي اشكاله.

علاقه مندی ها (Bookmarks)