سلام به همه

بالاخره کتابو تموم کردم ،حالا می شه گفت یه قدم به هدفم نزدیکتر شدم!!!

قبل از اینکه سوالای جدیدمو بپرسم می خوام جواب سوال قبلیمو اینجا بگم که سوالِ بی جواب نداشته باشیم تو این تاپیک ، تو کتابی که خوندم توضیح داده بود راجع بهش.

سوال : توی تگ params چی قرار می گیره؟ آیا واسه همه کامپوننت ها الزامیه؟

جواب : خب هر افزونه ای که واسه جوملا ساخته می شه یه فایل xml برای نصب و پیکربندی داره،یکی از تگ هایی که تو این فایل قرار می گیره تگ <params> هست ، من با مثال می گم : مثلا یه ماژول نوشتیم که یه لیست از تبلیغات رو نمایش می ده و این امکان رو هم گذاشتیم که مدیر بتونه تعیین کنه چندتا تبلیغ در هر لحظه نمایش داده بشه؟ یا اینکه آیا تبلیغات به طور تصادفی نمایش داده بشن یا نه؟ خب هر کدوم از این دو امکان ، یه پارامتره و یه تگ <param> می خواهد که همشون داخل تگ <params> قرار می گیرن.این پارامترها انواع مختلفی دارن:text , textarea , password, editors , list , menu , filelist , radio , sql , spacer, timezones , hidden و ... . برای هر تگ <param> یه سری خصوصیت مثل نام ، نوع ، مقدار پیش فرض ، برچسب و توضیحات رو تعیین می کنیم و اما محل نمایش این پارامترها کجاست: توی مدیریت ماژول ها وقتی روی یه ماژول کلیک می کنیم پارامترهایی که تو فایل xml تعریف کردیم نمایش داده می شه که می تونیم مقدارشون رو تغییر بدیم. ضمنا تعریف پارامتر برای همه افزونه ها الزامی نیست ، هستن افزونه هایی که تو قسمت پارامترهاشون مثلا نوشته : هیچ پارامتری برای این افزونه وجود ندارد.

خب حالا نوبت سوالای جدیده:

توی پست اول همین تاپیک من امکانات کامپوننت بخش کاربری رو گفتم،حتما دیدین دیگه؟

تصورم اینه که اگه امکان لاگینو ازش حذف کنم ، از نظر ساختاری می شه شبیه کامپوننت بخش مدیریت.

حالا ساختار کامپوننت بخش مدیریت چیه؟

اینه : یه کامپوننت که با الگوی MVC نوشته شده و به ازای هر امکان _ مثلا اطلاعات دانشجو _ یه controller ، یه model و یه view با چند تا layoutداره و کنترلر پیش فرضشم مدیر رو هدایت می کنه به یه کنترل پنل دقیقا مشابه کنترل پنل خود جوملا .

1- خب فکر می کنم واسه بخش کاربری این کامپوننت هم باید همین ساختار رو ایجاد کنم ، درسته؟

حالا می مونه لاگین به سیستم که اینو کلا نمی دونم چه طوری پیاده سازیش کنم!!!

یه نفر بهم گفت واسه بخش کاربریش ماژول بنویس،من خودم شک داشتم که شدنی باشه ، اومدم تو انجمن پرسیدم که جناب مهدی گفتن کامپوننته و ربطی به ماژول نداره.بعد من با خودم گفتم نکنه منظور طرف لاگینش بوده ، چون می گفت اگه ماژول باشه می تونی تو چند جای سایت تکثیرش کنی!!!

2- حالا می خوام نظر شما رو بدونم ، فکر می کنین منظورش چی بوده ؟

3- آیا من واسه پیاده سازی لاگین 2 تا انتخاب دارم(1-نوشتن یه ماژول 2-نوشتن کنترلر پیش فرض برای کامپوننت بخش کاربری که کاربر رو به فرم دریافت شماره دانشجویی و پسورد هدایت کنه)؟

4- یا شایدم گزینه بهتری وجود داشته باشه،شما پیشنهادی دارین؟

امیدوارم دقیقا متوجه منظورم شده باشین و بتونین راهنماییم کنین.

راستی من سوالامو شماره گذاری کردم که واسه پاسخ گویی راحت تر باشین.

شرمنده که این پست طولانی شد!!!

با سپاس فراوان