-
پاسخ : گامباس: خداحافظ ویندوز
در ضمن در مورد پول ویندوز باید تعداد کامپیوتر های کشور ما ( که فکر کنم 5-6 میلیون هستند ) رو ضرب در پول ویندوز کنی تا ببینی باید چند میلیارد تومن پول از ایران خارج بشه. تازه فقط برای ویندوز و نرم افزار های کاربردی دیگه مثل فتو شاپ ( که در لینوکس جایگزین داره ) کلی پولشه. واسه همین فکر می کنم شمایی که داری این مطلب رو می خونی اگه بخوای پول نرم افزارهای سیستم ات را بدی ، تقریباً باید دو - سه میلیون خرج کنی.
حالا شاید بگید چرا ما باید به سازمان WTO بپیوندیم و قانون کپی رایت رو رعایت کنیم ؟
چون کشور های خارجی فکر می کنن ما دزدیم ( که حق هم دارند) چون بدون پرداخت پول از نرم افزار استفاده می کنیم. این باعث می شه شرکت های خارجی تو ایران سرمایه گذاری نکنند. در صورتی که با نرم افزار آزاد می تونین بدون هیچ حرف و حدیثی با رعایت کامل قوانین از نرم افزار استفاده کنی و حتی در توسعه اون کمک کنی.
سلام.
میدونید در مورد عدم رعایت قانون کپی رایت تو ایران باید بگم که متاسفانه ما فکر میکنیم که خیلی زرنگیم و داریم مجانی از نرم افزار ها و فیلم ها و آهنگ ها و غیره استفاده میکنیم در حالی که بیشترین ضرر رو داریم خودمون متحمل میشیم . طوری که در مورد نرم افزار شرایطی پیش اومده که صنعت نرم افزار تو ایران شکل نگرفته نابود شده صنعتی که کشورهایی مثل هند (کشورهای توسعه یافته رو که دیگه مثال نمیزنم) سالانه میلیاردها دلار از راه اون کسب درامد دارن یعنی چند ده برابر محاسبه ای که شما در مورد هزینه های تحمیلی برای خرید ویندوز کردین.
حالا فرض کنیم شرایطی پیش اومده که مجبوریم بین خرید ویندوز و یا استفاده از لینوکس یکی رو انتخاب کنیم. بعید میدونم یک نفر تو این سایت پیدا بشه بیخیال ویندوز بشه و کلا به لینوکس مهاجرت کنه , چه حرفه ای چه غیر حرفه ای.
مگه حرفه ای ها , فیلم نمیبینن؟ رو سیستمشون بازی نصب نمیکنن ؟ چت نمیکنن؟
تو رو خدا نگید همه اینکارا رو میشه تو لینوکس انجام داد. بله میشه انجام داد ولی با سختیهای زیاد.
هیچ وقت یادم نمیره اولین باری که لینوکس نصب کردم. بعد از نصب اولش که مانیتور تصویر نداشت. 45 ساعت تو اینترنت گشتم تا فهمیدم یه فایلی رو باید دستی ویرایش کنم تا درست شه. بعد دیدم فایلای ویندوز رو مانت نمیکنه , 3 ساعت تو اینترنت گشتم تا فهمیدم باید rpm مخصوصش رو نصب کنی تا فایلهای ntfs رو مانت کنه. اونم دانلود کردم و نصب کردم. بعد گفتم به اینترنت وصل شم تو لینوکس , آقا درایور مودمم مگه گیر میومد, روز بد نبینی آقا یه سایت پیدا کردم درایور مودمم رو داشت 35 دلار( خود مودمم رو 10 دلار خریدم) ولی خب فری میتونستی تا مرز 15 کیلو بیت سند و ریسیو واسه تست کار کنی, اونم دانلود کردم و نصب کردم گفتم با 15 kb که هیچ کار نمیشه کرد بریم چت کنیم. آقا حالا شما مگه یاهو مسنجر واسه لینوکس میتونی پیدا کنی , دروغ نگم یاهو یه سه چهار تایی واسه بعضی از توزیع ها اونم واسه بعضی کرنل ها گزاشته بود. فایل موسیقی که نتونستم باز کنم چون باید پلوگین هاشو دانلود میکردم. chm نتونستم باز کنم چون باید دانلود میکردم. فیلم نتونستم ببینم چون باید دانلود میکردم.ولی خدایش txt تونستم باز کنم
هنوزم که هنوزه نمیدونم چطور میشه رو لینوکس بازی نصب کرد , میدونم میشه ولی چه طوری نمیدونم!همونجا بود که با لینوکس بای بای کردم. حالام بعضی وقتها واسه یاد گرفتن تنظیمات وب سرور و از این جور کارا هراز چند گاهی گذرم میفته به لینوکس که خداییش تو این زمینه ها نمیشه ازش انتقاد کرد.
حالا شما هارد ویر میخری با سی دی راه انداز(درایور) وصل میکنی ! وای به روزی که ویندوز اتوماتیک نصبش نکنه و مجبور شی زحمت بکیشی و سی دی درایورش رو بزاری تو سی دی رام . هرچی فحشه نثار بیل گیتس و امواتش میکنی. چرا چون مفت خوردیم . فکر میکنیم دیگران موظفن به جای نفت به ما میلیارد ها پول بدن ولی ما به جای ویندوز میتونیم فحش بدیم و اگه خدای نکرده رابطه خوبی هم با این استعمار گرای آمریکایی داریم میتونیم در عوض ویندوز از راه دور ماچشون کنیم
جهت مشاهده لینک ها باید ثبت نام کنید یا لاگین کنید.
-
-
02-28-2007 06:45 PM
# ADS
تبلیغات در جوملا فارسی
-
[quote author=trueend5 link=topic=4946.msg30476#msg30476 date=1172688302]
سلام.
میدونید در مورد عدم رعایت قانون کپی رایت تو ایران باید بگم که متاسفانه ما فکر میکنیم که خیلی زرنگیم و داریم مجانی از نرم افزار ها و فیلم ها و آهنگ ها و غیره استفاده میکنیم در حالی که بیشترین ضرر رو داریم خودمون متحمل میشیم . طوری که در مورد نرم افزار شرایطی پیش اومده که صنعت نرم افزار تو ایران شکل نگرفته نابود شده صنعتی که کشورهایی مثل هند (کشورهای توسعه یافته رو که دیگه مثال نمیزنم) سالانه میلیاردها دلار از راه اون کسب درامد دارن یعنی چند ده برابر محاسبه ای که شما در مورد هزینه های تحمیلی برای خرید ویندوز کردین.
حالا فرض کنیم شرایطی پیش اومده که مجبوریم بین خرید ویندوز و یا استفاده از لینوکس یکی رو انتخاب کنیم. بعید میدونم یک نفر تو این سایت پیدا بشه بیخیال ویندوز بشه و کلا به لینوکس مهاجرت کنه , چه حرفه ای چه غیر حرفه ای.
مگه حرفه ای ها , فیلم نمیبینن؟ رو سیستمشون بازی نصب نمیکنن ؟ چت نمیکنن؟
تو رو خدا نگید همه اینکارا رو میشه تو لینوکس انجام داد. بله میشه انجام داد ولی با سختیهای زیاد.
هیچ وقت یادم نمیره اولین باری که لینوکس نصب کردم. بعد از نصب اولش که مانیتور تصویر نداشت. 45 ساعت تو اینترنت گشتم تا فهمیدم یه فایلی رو باید دستی ویرایش کنم تا درست شه. بعد دیدم فایلای ویندوز رو مانت نمیکنه , 3 ساعت تو اینترنت گشتم تا فهمیدم باید rpm مخصوصش رو نصب کنی تا فایلهای ntfs رو مانت کنه. اونم دانلود کردم و نصب کردم. بعد گفتم به اینترنت وصل شم تو لینوکس , آقا درایور مودمم مگه گیر میومد, روز بد نبینی آقا یه سایت پیدا کردم درایور مودمم رو داشت 35 دلار( خود مودمم رو 10 دلار خریدم) ولی خب فری میتونستی تا مرز 15 کیلو بیت سند و ریسیو واسه تست کار کنی, اونم دانلود کردم و نصب کردم گفتم با 15 kb که هیچ کار نمیشه کرد بریم چت کنیم. آقا حالا شما مگه یاهو مسنجر واسه لینوکس میتونی پیدا کنی , دروغ نگم یاهو یه سه چهار تایی واسه بعضی از توزیع ها اونم واسه بعضی کرنل ها گزاشته بود. فایل موسیقی که نتونستم باز کنم چون باید پلوگین هاشو دانلود میکردم. chm نتونستم باز کنم چون باید دانلود میکردم. فیلم نتونستم ببینم چون باید دانلود میکردم.ولی خدایش txt تونستم باز کنم
هنوزم که هنوزه نمیدونم چطور میشه رو لینوکس بازی نصب کرد , میدونم میشه ولی چه طوری نمیدونم!همونجا بود که با لینوکس بای بای کردم. حالام بعضی وقتها واسه یاد گرفتن تنظیمات وب سرور و از این جور کارا هراز چند گاهی گذرم میفته به لینوکس که خداییش تو این زمینه ها نمیشه ازش انتقاد کرد.
حالا شما هارد ویر میخری با سی دی راه انداز(درایور) وصل میکنی ! وای به روزی که ویندوز اتوماتیک نصبش نکنه و مجبور شی زحمت بکیشی و سی دی درایورش رو بزاری تو سی دی رام . هرچی فحشه نثار بیل گیتس و امواتش میکنی. چرا چون مفت خوردیم . فکر میکنیم دیگران موظفن به جای نفت به ما میلیارد ها پول بدن ولی ما به جای ویندوز میتونیم فحش بدیم و اگه خدای نکرده رابطه خوبی هم با این استعمار گرای آمریکایی داریم میتونیم در عوض ویندوز از راه دور ماچشون کنیم
[/quote]
خداییش میگن حرف حساب جواب نداره دقیقا همینه
واقعا من هم متاسف شدم
-
-
راستش دیدم ارزشش را داره که اینجا در این مورد حسابی بحث کنیم . اما اگه میخواین بحث کنیم بهتره که به صورت ناموسی به مسئله نگاه نکنیم ؛ حتی خود من هم در بعضی موارد کوتاه میام و میگم لینوکس تو این مورد ضعف داره ؛ از یه طرف هم ، نه لینوکس واسه من هست و نه شما نماینده آقای گیتس هستید. از یه طرف بهتره به هم توهین نکنیم . من همیشه میگم به کاربرای تازه کار باحوصله جواب بدین و مسخره نکنید چون اگه طرف از حرف ما ناراحت بشه ممکنه اصلاً بیخیال لینوکس بشه یا حتی مخالف اش (از نوع سرسخت) هم بشه.
اول از همه اگه یه ذره بازتر نگاه کنیم می بینیم حتی اگه ما عضو WTO (سازمان تجارت جهانی) بشیم و کپی رایت رو بپذیریم باز هم تحت تحریم آمریکا قرار داریم و این یعنی کامپیوتر (و حتی تکنولوژی های دیگه) بدون نرم افزارهای تجاری آمریکایی که سودی که واسمون نداره ضرر هم داره اما با اینکه خیلی از نرم افزارهای لینوکس آمریکایی هستند اما بدلیل غیرتجاری بودن می توانیم از آنها استفاده کنیم.
بگذارید ببینیم اصلاً لینوکس چیه ؟
لینوکس هسته سیستم عامل می باشد که یک پروژه آزاد/متن باز می باشد.در واقع چیزای دیگه که تو لینوکس می بینید حتی برنامه ای مثل bootloader که سیستم را راه اندازی می کند پروژه ای جداگانه می باشد که برای آن چند نرم افزار مانند grub ، lilo و... وجود داره. همونطور که دوستمون گفت برای همه کارهایی می خواستید بکنید برنامه ای وجود داشته اما شما برای یدست آوردن آنها مجبور به تحقیق و دریافت از اینترنت شدید. چرا؟ چون توزیع لینوکس شما این برنامه را در لیست برنامه هایش نداشته.
حالا اصلاً توزیع چی هست ؟
توزیع لینوکس که به اختصار distro گفته می شود مجموع یکسری از برنامه های کاربردی کاربردی هست مثل هسته (کرنل لینوکس) و یا بوت لودر. همون جوری که گفتم واسه همین بوت لودر چند تا برنامه وجود داره و کسی که توزیع را جمع میکند (برنامه ها را انتخاب می کند) ممکن است به سلیقه خود برنامه lilo را انتخاب کند. درحالی که خیلی از کاربران برنامه grub را ترجیح بدهند. یا اینکه ممکن است یک برنامه را اصلاً قرار ندهد مثل برنامه چت . آیا این بدین معنی هست که لینوکس بده ؟ توزیع های معروفی تو بازار مثل ردهت ، دبیان ، سوزی و غیره وجود داره. مثلاً داخل توزیع ردهت شما نمی تونید mp3 گوش کنید اما در سوزی به راحتی می توانید به هر نوع آهنگی گوش بدید. حتی غیر مجاز :-)
حالا مگه کرم دارن که mp3 توی توزیعشان پخش نمی شه ؟!!
راستش اگه یه مقدار بخوام سطح بالاتر حرف بزنم این mp3 که فکر می کنیم تنها یک پسوند هست یه استاندارده و این استاندارد مثل wmv یه استاندارد تجاری و غیر آزاد هست. در صورتی که تو لینوکس استانداردی مثل ogg برای موزیک ( و حتی فیلم) وجود داره که می تونه صوتی که شما با mp3 گوش می کنید با فشرده سازی بیشتر و کیفیتی یکسان نگه داری کند و هدف افراد یا شرکت هایی که توزیع ها را جمع آوری می کنند خواستند تا کاربران به استفاده از این استاندارد ترقیب بشوند.
(این مبحث کمی نیاز به دانش بالاتر کامپیوتر داره که من خودم هم تسلط کافی بر این موضوع ندارم واسه همین شما می تونید کتاب استاندارد های باز را به رایگان از سایت [مهمان/کاربر گرامی برای دیدن لینک ها ابتدا باید عضو سایت شوید و لاگین کنید برای ثبت نام اینجا کلیک کنید] دریافت کرده و مطالعه کنید.)
گفتید که ویندوز بهتره
من نه تنها با این گفته مخالفم حتی با جمله " لینوکس بهتر هست" هم مخالف هستم. درباره بهتر بودن سیستم عامل مطلق بودن برتری ندارد به گفته دوست (معلم) ام آقای عماد ایرانی : " لینوکس و ویندوز از نظر استفاده نسبت به هم برتری دارند مثلاً ممکنه من تو محل کارم رنگ ویندوز را هم نبینم اما مسلماً در خانه با ویندوز ارتباط بهتری برقرار می کنم. و این برای ضعف این دو نیست بلکه واسه اینه که لینوکس فعلاً برای Business Use استفاده می شه و ویندوز برای Home Use " در واقع منم مانند مدیران طرح ملی لینوکس فارسی هدف را جایگزینی کامل لینوکس با ویندوز و خارج کردن ویندوز از چرخه IT کشور نمی دونم. این کار باید تا جایی پیش بره که تعادل بین این دو در کشور برقرار بشود.
-
-
گفتید IDE های لینوکس ضعیف تر از ویندوز هستند
باید بگم که شما با دیدن گامباس نباید این قضاوت را انجام بدهید . محیط های برنامه نویسی قوی تر و یا حتی ساده تر از این تو لینوکس زیاد هستندبهتره کمی در مورد QT یا GTK+ تحقیق کنید. راستی پروژه ای توسط sun Microsystems را افتاده به نام MONO که همان .net در لینوکس هست. جالبه بگم که شما می تونید تو لینوکس با C# کار کنید. جاوا هم که دیگه آخرشه. شما تو لینوکس یه برنامه با جاوا بنویسید بعد همون را توی ویندوز اجرا کنید . در ضمن QT حتی در ویندوز هم یکی از قوی ترین محیط های برنامه نویسی به کار می رود.
یکسری خاطرات تلخ تعریف کردید
دوستان یکسری خاطرات غمناک تعریف کردند پس بهتره خاطره خود من را بشنوید تا بفهمید تلخ یعنی چی :
-12 ( این داستان به دوستان کمتر از 12 سال توصیه نمی شود )
من خودم اولین باری که لینوکس ردهت رو نصب کردم خودم کامپیوتر نداشتم و رو سیستم داداش بزرگترم نصب کردم. خلاصه ما زدم و بعد از نصب دیدم پس چرا چند تا از پارتیشن ها نیست ؟!! بعد که داداشم اومد دید دهن کامپیوتر صافکاری شده ؛ پارتیشنی که پروژه ها و تحقیق هایش توش بود هم کامل پرید. بعد هم یه کتک حسابی از داداشم خوردم و تا یک ماه تا شعاع یه متری کامپیوتر نمی تونستم برم. اما بعداً فهمیدم که این اشکال از لینوکس نبود بلکه مشکل من بودم که سواد کافی در این مورد نداشتم و به اندازه کافی تحقیق نکرده بودم. البته این خاطره بد هم نشد چون بالاخره بابام واسه من یه کامپیوتر خرید و بیشتر رو لینوکس کار کردم تا رسیدم به اینجا که تو توسعه گامباس کمک کردم در حالی که من تنها دو سال است که با لینوکس آشنا شده ام.
اینجوری که " من یه موقعی لینوکس کار کردم ، اینجوری بودم" صحبت نکنید چون لینوکس و برنامه های آن همیشه در حال توسعه هستند. یادمه یکی بود که با لینوکس خیلی مخالف بود حتی می گفت تو آزمایشگاه لینوکس دانشگاه پروژه شبکه هم نوشته ام اما از لینوکس خوشم نمی آد ! وقتی من یه توزیع لینوکس بهش دادم نصب کرد گفت چه باحال بود مگه لینوکس هم محیط گرافیکی داره؟!!!
لینوکس فلسفه ای هست که با گنو ترکیب شده. بنابراین اگه شما با لینوکس بدلیل تجاری نبودن یا مجوز آزاد مخالفین بهتره به این سایت هم مراجعه کنید چون لینوکس یه نرم افزار آزاد هست مانند مامبو یا smf که پروژه هایی آزاد می باشند. مطمئنم اگه سیستم های مدیریت محتوای آزاد/ متن باز نبود الان وب سایت های فارسی یا حتی به هر زبان دیگه ای نصف این تعدادی هم که هستند نبودند. اگر شما علاقه به پرداختن پول در حد نامعقول دارید، می توانید از برنامه میر محتوای غیرآزاد یا متن بسته استفاده کنید. باز تاکید می کنم که پروژه مانند مامبو می تواند در عین متن باز بودن از شما هزینه دریافت کنند. این هزینه برای پشتیبانی و یا حتی کمک های مالی می باشد و این نهاد نمی تونه برخلاف مجوز گنو در ازای نپرداختن پول شما را از استفاده از این برنامه محروم کند.
گفتید هند داره کلی پول در میاره
اتفاقاً هند که شما اشاره می کنید یکی از اصلی ترین کشور های آسیایی هستند که بر روی لینوکس سرمایه گذاری کرده اند. فکر کنم در مدرسه هایشان هم از لینوکس استفاده کنید. چین هم یکی از این کشور ها هست. فکر می کنید اونها فکر می کنند با لینوکس دیگه نمی شه پول در آورد؟ هرچند که خیلی از دوستان تمایل به اشاره به اینکه نرم افزارهای داخل لینوکس می توانند تجاری و متن بسته باشد ندارند اما من اینجا این را به صراحت اعلام می کنم. خیلی از مسئولان و شرکت ها به همین خاطر با لینوکس مخالفت می کنند!!
یکی از دوستان به کلی مشکل از بابت کار با ntfs و چت اشاره کردند.
همونطور که خودتان هم اشاره کردید همه این نرم افزار ها در لینوکس وجود دارد اما ممکن است در CD لینوکس شما قرار نداده اند. در مورد چت که اکثراً نرم افزاری مثال gaim در توزیع وجود دارد که می تونید با همان با yahoo ، googletalk ،msn و ... چت کنید. مگه بدون نصب برنامه میتونید با ویندوز برید تو یاهو چت کنید ؟ کی گفته نرم افزار چت فقط واسه دو سه تا توزیع هست ؟ وقتی سورس برنامه وجود داره من اونها رو واسه شما حتی تو ویندوز هم اجرا می کنم
البته یه مقداره این کار سخته! واسه ntfs هم اکثر توزیع ها مشکلی ندارند مگر اینکه شخص مخصوصاً نخواهد در توزیع برای حمایت نکردن از استاندارد ویندوز این کار را کند.
شما گفتید به ما پول میدن واسه نفت ( که حقمونه) و ما باید واسه نرم افزار اونها پول بدیم (که حقشونه)کی گفته شما نمی تونید واسه توزیعی مثل دبیان پول بدید؟ تازه ما برای خرید لینوکس کلی از شما ممنون هم می شیم که هیچ ؛ یه پشتیبانی توپ هم میکنیم و به شما در کار با برنامه ضمانت می دهیم.شما می تونی واسه همین مامبو پول بدی و در عوض از این گروه پشتیبانی بخواهی. شرکتی مثل تالار وب هم کار همین گروه را انجام می دهد و یکی از شرکت های موفق هست.
در مورد سخت افزار تو پست بعدی می نویسم.
-
-
Omidvaram in matalebi ke neveshtam,mofid bashe.
Dar morede sakht afzar ham bad az tahghigh javab midam.
Age baz ham moshkeli darid bayan konid.
-
-
نيما جان سلام
اول ازت خيلي خيلي تشكر ميكنم؛ دوم اميدوارم كه ديگه پينگليش ننويسي 
خيلي براي من مفيد بود مطالبت 
از بابت .net تحت لينوكس هم بال درآوردم :P
يا علي
-
-
نیما جان مطالب خیلی مفید بود
اگر کسی واقعا دنبال حقیقت و پیشرفت باشه از حرفات نتیجه خوبی می گیره
موفق و پیروز باشید
-
-
سلام
اول از اینکه تو پست قبلی پینگلیش نوشتم معذرت می خوام . دیگه تکرار نمیشه.
بعدش هم از اینکه این مطلب تونست فکر بعضی از دوستان رو نسبت به لینوکس عوض کنه خیلی خوشحال هستم. در ضمن خوشحال می شم ایرادات دیگه لینوکس و ویندوز را بیان کنید راستش من سعی کردم بی طرفانه توضیح بدهم. من دوستانی دارم که اینقدر با ویندوز مخالف هستند که میگن Microshit Windozd ;D
به هر حال همونطور که گفتم من خودم تو خونه از ویندوز هم استفاده می کنم. راستش فعلاً تو ایران اصلاً نمی شه به طور کامل به لینوکس مهاجرت کرد.مثلاً من تو دانشگاه هنوز باید رو پلتفرم ویندوز و در ویژوال بیسیک برنامه بنوییسم.
داشتم پست قبلی رو مطالعه می کردم دیدم آخرش نوشتم به ما یه پولی بدید بعدش از پشتیبانی استفاده کنید! در واقع منظور من از ما ،جامعه اوپن سورس و لینوکس بود. خود من نه تنها در استخدام یک شرکت بازمتن نیستم بلکه اصلاً شاغل نیستم.من یه دانشجوی ساده و معمولی ام که از محصولات بازمتن استفاده می کنم.الان که باز نگاه می کنم دیدم از یه شرکت در ایران نام بردم که محصولات اوپن سورس تو ایران ارائه می دهد. راستش من قصدم تبلیغ نبود و در واقع می خواستم بگم شرکت هایی تو ایران هستند که با همین اپن سورس دارند کلی پول در میارن و موفق هستند. خلاصه اگه مشکلی دارید می تونم پست رو ویرایش کنم.
در مورد سخت افزار باید بگم که شرکت هایی که سخت افزار تولید می کنند فعلاً خیلی به لینوکس علاقه مند نیستند. همچنین در مورد سخت افزار خودشون اطلاعات کاملی در اختیار نمی دهند تا توسعه دهندگان بتونن خودشون درایور اون سخت افزار رو تولید کنند. اما به هر حال برنامه نویس ها با استفاده از روش های سختی مانند مهندسی معکوس نرم افزار مربوطه رو تولید می کنند . در بعضی مواقع حتی این نرم افزار از نسخه اصلی بهتر در میاد !
در مورد مودم ها باید بگم که این سخت افزار ها دارای یک چیپ هستند که نرم افزار مربوطه را داخل اون قرار می دن. این جوری دیگه اون مودم نیاز به سی دی درایور نداره. این برنامه هم همون جوری که حدس می زنین واسه ویندوز هست. در واقع در ساخت این مودم ها از چند تا چیپ ست استفاده می شه که معمولا یا واسه شرکت conexantهست یا واسه intel
من پیشنهاد می کنم که اگه می خواین مودم داخلی بگیرین با چیپ ست intel بگیرید چون دردسر کمتری داره.
البته اگه به من باشه می گم کلاً مودم external بگیرید چون این مودم ها از یک استاندارد خاص پشتیبانی می کنن بنابراین همشون رو لینوکس بدون درایور کار می کنن. در ضمن خیلی بهتر از مودم های داخلی کار می کنند. در واقع مودم های داخلی بخشی از فعالیت شون رو به سیستم کامپیوتر واگذار می کنند و بخشی از performance یا کارائی سیستم کم می شود. یعنی cpu و ram هم درگیر کارهای مودم می شوند. به عبارت دیگه اگه با ویندوز هم کار می کنید بهتره برید مودم اکسترنال بگیرید.
در ضمن اون دوستی که می خواست رو لینوکس کار های مختلفی انجام بده ، اگه توجه می کرد همه اون کار ها برای سازگاری لینوکس با ویندوز بود. شما چرا ویندوز رو با لینوکس سازگار نمی کنید ؟
در واقع این کار بدلیل بسته بودن کد منبع ویندوز به شدت مشکل هست. حالا شما برو فایل سیستم ext3 یا reiser را با ویندوز مرور کن. ببین باید چقدر تو اینترنت تحقیق کنی !
راستی در روز یکشنبه این هفته هفته نامه کلیک از روزنامه جام جم یک صفحه کامل به لینوکس (از نوع فارسی و ملی) اختصاص داد که واقعاً جای تقدیر داره. از این نظر که به این موضوع کاملاً بی طرفانه نگاه کردن و نظر مخالف و موافق رو نوشتن. این مطلب رو می تونین تو آرشیو سایت جام جم مطالعه کنید.
راستش یه چیزی که باید اعتراف کنم اینه که ویندوز محیط بسیار ساده تری از لینوکس داره. حتی بعضی از حرفه ای ها مخالف عمومی شدن لینوکس بودن ! (احتمالاً منافع خودشون رو در خطر می دیدن) اما الان چند وقته که با اومدن محیط های گرافیکی مثل KDE و gnome لینوکس شده مثل هلو ( ظاهری خوشگل و تپل مپل با هسته سفت و دندان شکن ؛ جمله رو حال کردین) اما باید بگیم که توسعه و برنامه نویسی در لینوکس بسیار شیرین تر و ساده تر برای یک فرد حرفه ای است. شما برو نگاه کن ببین برای کار کردن با پورت سریال تو لینوکس باید چی کار کنی و بعد برو با کلی درد سر تو ویندوز کار کن.اما بدلیل اینکه لینوکس بازمتن هست هرکی میتونه برای منظور خاص (مثل استفاده برای نوگل های زندگی مون همون بچه ها) سفارشی اش بکنیم.راستی یه توزیع لینوکس هست که دیسک زنده هست ( یعنی نیاز به نصب نداره) و به راحتی می تونین توش موزیک گوش بدید حتی تو خودش کلی موزیک داره . اسم این توزیع amarokCD هست که اگه اینترنت پر سرعت دارید می تونین بارگذاری اش کنید.
از این که اینقدر حرف زیم (تایپیدم) معذرت می خوام.اینم سعی می کنم تکرار نشه.
-
-
سلام . ممنون از توضیحات کامل و مفیدی که دادی.
من هم مثل شما هدفم محکوم کردن ویندوز یا لینوکس نیست. هدف اینه که مقایسه ای در مورد مزیت ها و معایب هر کدوم داشته باشیم تا حداقل کسی که این تاپیک رو میخونه به یه نتیجه گیری کلی برسه تا بتونه با توجه به نیاز هایی که داره بهترین گزینه رو انتخاب کنه. و مثلما مقایسه هایی که انجام میدیم در زمان حاله. ممکنه تغییراتی که تو سالهای آینده تو این محصولات ایجاد میشه دیدگاه هر کدوم ازما رو تغییر بده.
همه ما احساس کردیم یه چند وقتیه که داره تو محافل نسبت به محصولات مایکروسافت جبه گیری منفی میشه, البته نه ایران منظورم تو کل دنیا ست . دلیلش رو فکر کنم کمابیش هممون بدونیم چیه.
این که برای جلوگیری از سلطه مایکروسافت (به عنوان مثال تو مقوله سیستم عامل) یه استراتژی میتونه این باشه که کمی سختی به خودمون بدیم اما در عوض با رشد و گسترش باز متن و پیشرفت توزیع های مختلف لینوکس یا هر سیستم عامل اپن سورس دیگه ای روزی ثمره سختی هایی که کشیدیم رو ببینیم و برداشت کنیم. هیچ بحثی ندارم و خودم هم موافق این تفکر هستم. اما با نظرات رادیکال اونایی که حتی در حال حاضر هم توزیع های لینوکس رو برتر از ویندوز میدونن کاملا مخالفم.
این جور موارد مقایسه ای به اندازه کافی تو محافل دیگه بحث شده وفکر میکنم به بحث گذاشتن اون اینجا تکرار مکررات باشه.ولی از بچه هایی که واقعا میخوان خودشون این تجربه رو داشته باشن خواهش میکنم حتما خودشون یه کتاب لینوکس و یکی از توزیع های لینوکسی رو تهیه کنن و سعی کنن یکی دو هفته ای از لینوکس استفاده کنن و خودشون در این مورد قضاوت کنن.
فراموش نکنیم که یکی از عناصر بنیادی سیستم عامل ایجاد واسطه ای بین کاربر و کامپوتر در جهت تسهیل کار با کامپوتر برای افراد عادی هستش. وگرنه حرفه ای جماعت رو که اگه کامپوتر سیستم عامل هم نداشته باشه بدین دستش میتونه ازش استفاده کنه طوری که سیلبرشاتز تو کتاب سیستم عامل خودش اشاره میکنه به مزیت های کامپوتر های بدون سیستم عامل مثلا افزایش سرعت ویا باز تر شدن دست کاربر تو استفاده از همه جنبه های سخت افزارو غیره.
-
-
سلام
من امروز mono رو نصب کردم
انصافا نمیشه بهش گفت dotnet تحت لینوکس؛ dotnet یه چیز دیگس واقعا
این IDE به گرد پای IDE های dotnet هم نمیرسه 
بدون جبهه گیری بخوام حرف بزنم... IDE شبیه به VB4 داره
البته من خیلی باهاش کار نکردم، در حد ابتدایی انجوری بود برام!
به هر حال فکر میکنم تو لینوکس چیز خوبیه و تشکر میکنم برای معرفیش ، ولی حالم گرفته شد دیدم اون انتظاری که ازش داشتم رو براورده نکرد
شما با dotnet کار کردید؟
ممنون؛ یا علی
-
علاقه مندی ها (Bookmarks)