سلام ، یه چند وقتی که توی این تاپیک نیومدم حسابی بحث گرم شده ، میاخواین دوباره برم از دوست عزیزم آقای سمیر که به بحث وارد شدند تشکر می کنم. اما یه مرور رو حرف ها زده شده می کنم :
* لینوکس را با خودروی ملی مقایسه کردید.
راستش هر چی که ملی داشت مثل هم نیست! بعضی از دوستان فکر می کنند منظور از سیستم عامل ملی این هست که که ما خودمون رو مالک لینوکس می دونیم! اما این تفکر اشتباهه. منظور از سیستم عامل ملی ، استفاده از لینوکس در سطح ملی هست؛ این ها اصلاً به هم ربطی ندارند ما چند میلیون دلار واسه گرفتن تکنولوژی ساخت ماشین به کشور های خارجی می دهیم اما واسه لینوکس لازم نیست از کشور ارز خارج بشود.
* گفتید بعید می دونم با عضویت ما توی WTO موافقت بشه
راستش اینجوری که می دونم شده.اما ما فعلاً آمادگی لازم را برای عضویت نداریم.مزایای عضویت هم توی پست های اول گفتم.
* در مورد طرح لینوکس فارسی؛ اون رقمی که گفتم باید از کشور خارج بشه یادتون هست؟حالا تصور کن واسه همچنین طرحی تنها یک میلیارد تومان خرج کنند.حالا تصور کن واسه این بودجه که تقسیم شده و هر سال دارند 300 یا 400 میلیون اش رو میدهند کلی بازی دربیارن.تاخیر های چند ماهه توی پرداخت که رو شاخشونه .خوب معلومه که تعداد پروژه ها کم شده و افرادی که روی این پروژه کار می کنند دلسرد می شوند. حالا تصور کن واسه یک مجتمع تفریحی-ورزشی میان دو میلیارد تومان پول می دهند. اولویت بندی دولت رو حال می کنید.
* گفتید تنها کار ترجمه انجام شده
راستش اصلاً اینجوری که می گید نیست.ترجمه تنها بخشی ا فرایند محلی سازی(localization) هست.قبل از کار کردن برنامه نویس های ایرانی روی لینوکس محیطی مثل KDE حتی از راست به چپ حمایت نمی کرد. خوب در فاز اول پروژه ابتدا باید پروژه های مانند تاریخ شمسی ، جستجوی غیر دقیق فارسی و ... رو به لینوکس اضافه کرده باشیم. یا حتی کتابخانه های اصلی لینوکس رو برای استفاده فارسی زبانان ترمیم کنیم.بعد بریم سراغ پروژه های سطح بالاتر. یادتونه تو ویندوز ما از جانب عرب ها می تونستیم توی نسخه های قدیمی کار کنیم. در لینوکس این کار کاملاً برعکس هست. در واقع از جانب ما حمایت هایی هم برای کاربران عرب مثل تقویم هجری قمری انجام شد.
همینجوری که از نوشته بالا می تونید بفهمید من یک ایرانی وطن پرست و کمی هم میشه گفت ضد عرب هستم.راستش من خودم با سیاست های دولت خیلی مخالف بودم. حتی می گفتم که ما احتیاجی به انرژی هسته ای نداریم. اما کمی که بازتر نگاه کردم دیدم این جزو منافع کشورمون هست و نیازی برای آینده می باشد.در صورتی که هنوز هم با خیلی از سیاست های دولت مخالفم.اگه شما هم مثل من کمی بازتر نگاه کنی می بینی که لینوکس برای کشور ما یک الزام هست.
* گفتید کاربرا با ویندوز انگلیسی کار می کنند ، پس ما نیازی به فارسی سازی نداریم.
همین جوری که گفتم اولاً تنها کار انجام شده فارسی سازی نیست بلکه نرم افزار باید با شرایط بومی کشور و زبان فارسی کاملاً تطابق پیدا کند که این کار چیزی فراتر از یک ترجمه ساده هست. مثلاً توی نسخه های قدیمی OpenOffice.Org به جای فاصله یک علامت | (pipe) قرار می گرفت. شما تصحیح این مشکل رو جزو ترجمه می دونید ؟! در ضمن یکی از اهداف اصلی طرح استفاده از لینوکس در اماکن اداری هست. این نرم افزار به هیچ وجه نباید انگلیسی باشه. شما برو کشور های اروپایی مثله فرانسه و آلمان رو ببین . نگاه کن GUI سیستم عامل windows آنها کاملاً به زبان خودشان هست.
* در مورد mono آقای H_SH_VB گفته که اون .net نیست بلکه vb هست
راستش هدف پروژه مونو ساخت .net در پلتفرم های مختلف هست. اون خبر هم که من دادم می گفت که روی بخش vb این پروژه سرمایه گذاری و توجه زیادی شده و ماکروسافت و ناول هم همکاری می کنند. پس تا چند وقت دیگه منتظر خبر های خوب باشید.
راستی با IDE های دیگه لینوکس مثل KDEVELOP ، QT ، Anjuta و... کار کردید؟ لطفاً نظرتون رو بدید.در ضمن توی لینوکس واسه جاوا IDE های قوی ای وجود داره .از آقای سمیر در معرفی این IDE ها کمک می خواستم.
راستی می دونستید واسه VS.NET باید 2500 دلار پول بدید!