خوب بايد به اين نكته اشاره كنم كه توليد كنندگان سيستمهاي اپن سرس مثل جوملا و مامبو اصولا Volunteer هستن. يعني داوطلبانه به ايجاد و توسعه سيستم ميپردازن.

پس اگر شما هم فكر ميكنيد كه فكر جديدي داريد كه ميتونه سيستم رو بهتر كنه و يا ميتونيد سيستم جديدتر و بهتري ايجاد كنيد بهتره همين الان دست به كار بشيد. قطعا هيچ كاري بيشتر از اين به توسعه علم و تكنولوژي در وجود خودتون و ساير افراد كمك نميكنه.

مرگ يه سيستم وقتي فرا ميرسه كه استفاده كننده اي براي اون نباشه. خيلي اوقات اتفاق ميفته كه يك سيستم سالها آپگريد نشه و توسعه پيدا نكنه ولي استفاده كننده هاي زيادي داشته باشه. اين سيستم يه سيستم زنده هست.
ولي برعكس ممكنه خيلي گسترش پيدا كنه ولي يوزر از اين گسترش بهره اي نبره، پس سيستم ميميره.

در مورد سيستم هاي وب همونطور كه قبلا هم در بحثهاي مشابه اشاره كردم نميشه يك سيستم رو به عنوان بهتر مطلق تعريف كرد. چون كاربردها متفاوته. خيلي اوقات بهترين سيستمها هم براي برخي كاربردها بي استفاده هستند. در اين موارده كه سيستمهاي "يونيك" طراحي ميشن. و البته در برخي موارد اين سيستمها هم اينقدر خوب از آب در ميان كه منتشر ميشن و موفقيت و مقبوليت پيدا ميكنن.

ولي ميشه بين سيستمهاي موجود كه با اهداف مشتركي ايجاد شدن مقايسه اي كرد.
مقايسه من ميگه:

مامبو بهتر از جوملا هست. (چرا؟ چون فكر ميكنم امن تر هست. و براي من امنيت در درجه اول اهميت قرار داره)
تعداد اكستنشنهاي جوملا بيشتر هست. (چرا؟ ميتونيد بشمريد!)
مامبو فارسي بهتر از هر سيستم وب فارسي ديگه هست (چرا؟ چون رشدش سريعه، رايگانه، ساپرت خوبي داره، و من دوستش دارم و براش زحمت كشيدم)